مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی گفت: بارش اولین باران پاییزی، جزایر دریاچه ارومیه را سیراب کرد و اوضاع پوشش گیاهی را تا حدودی بهبود بخشید.
کد خبر: ۷۲۴۵۴۷
باران، جزایر دریاچه ارومیه را سیراب کرد

حسن عباس‌نژاد افزود: با توجه به ساخت تاسیسات جمع‌آوری نزولات آسمانی در جزایر اشک و کبودان دریاچه ارومیه، بارش پاییزه از طریق سیستم‌های احداثی در آب انبارهای این جزایر ذخیره می‌شود.

وی گفت: این اقدام گامی در جهت مدیریت منابع آب و برون‌رفت حیات وحش از مشکلات کم‌آبی در جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه است.

عباس‌نژاد اظهار کرد: انتقال آب با استفاده از خودرو، شناور و به صورت دستی از طریق سواحل دریاچه ارومیه به جزیره اشک در تابستان امسال انجام شد که با آغاز فصل پاییز و بارندگی‌های خوب روزهای اخیر این روند متوقف شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی گفت: برای جلوگیری از خروج گوزن‌های زرد و حفاظت از این گونه باارزش، 14 آب انبار و آبشخور جدید در جزیره اشک دریاچه ارومیه پیش‌بینی شده که بیشتر این آب انبارها آبگیری شده است.

عباس‌نژاد افزود: گوزن زرد اکنون از وضع زیستگاهی مطلوب و زاد و ولد خوبی برخوردار است و بر اساس آخرین مشاهدات و سرشماری‌ها، بیش از 250 راس آن در جزایر دریاچه وجود دارد.

وی اظهار کرد: در سال‌های اخیر کاهش بارندگی موجب افت دبی چشمه‌های آب شیرین به عنوان مهم‌ترین منابع تامین آب در این منطقه شده است. علاوه بر کمبود آب، نبود رطوبت کافی در گیاهان جزیره، باعث مشکلات تغذیه‌ای حیات‌وحش و تلفات بین قوچ‌ها و میش‌ها شده است.

آب مصرفی حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه از طریق چشمه‌های آب شیرین در جزایر کبودان و اشک و نیز نزولات جوی فراهم می‌شود و به لحاظ کم‌شدن دبی چشمه‌های آب شیرین که در نتیجه خشکسالی‌های اخیر اتفاق افتاده است، آب مورد نیاز در فصول گرم از طریق سواحل و به صورت دستی یا با بالگرد به جزایر حمل می‌شود.

سواحل و جزایر تالاب بین‌المللی پارک ملی دریاچه ارومیه، زیستگاه گوزن زرد ایرانی، قوچ و میش، انواع پستانداران، خزندگان و پرندگان است و این دریاچه جزو یکی از زیستگاه‌های مهم حیات وحش کشور محسوب می‌شود.

بارندگی در آذربایجان غربی که از روز پنجشنبه آغاز شده بود، عصر جمعه به پایان رسید و موجب شادی کشاورزان و دیگر مردم استان و نیز طراوات‌بخشی به دریاچه ارومیه و حیات وحش آن شد. (ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها