بازگشت زائران اربعین حسینی از کربلای معلا هنوز هم ادامه دارد و خیل عظیم زائران همچنان از مرزهای مختلف از جمله دو مرز مهم مهران و شلمچه وارد کشور می‌شوند.
کد خبر: ۷۵۰۱۷۵
زیارت اربعین و چند نکته

هر چند زیارت اربعین یکی از نشانه‌های مومن گفته شده است، اما امروزه حرکت پیاده‌روی به سوی کربلا به عنوان نماد اقتدار شیعه تلقی می‌شود و در این حرکت عظیم چندمیلیونی و چندشبانه‌روزی جلوه‌های زیبای عشق و دلدادگی به‌سرور شهیدان عالم به‌تصویر کشیده می‌شود.

حرکت عظیم زیارت اربعین امسال از ویژگی دیگری هم برخوردار بود و آن این که عاشقان مکتب عاشورا موضوع حضور تکفیری‌ها و گروه خودساخته داعش را که به‌عنوان تهدید جدی برای سلب امنیت آنان تلقی می‌شد، جدی نگرفتند و هیچ هراسی به دل راه ندادند و حتی برای مقابله با آنان اعلام آمادگی کردند؛ اما زائران اربعین امسال در نیل به مقصد با مشکلات فراوانی مواجه شدند که انتظار می‌رفت باوجود تلاش‌های صورت گرفته و اقدامات انجام شده با مدیریت و درایت بهتر و با همت بیشتری برطرف می‌شد که متاسفانه وجود برخی مشکلات خاطره تلخی را در اذهان عموم برجا گذاشت.

به نظر می‌رسد اشاره به برخی از این مشکلات می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های آینده راهگشا باشد و حجم آن را کاهش دهد.

1. مهم‌ترین مشکل زائران سرکیسه شدن آنان در روزهای نزدیک به اربعین و روزهای بعد از آن از سوی عده‌ای سودجو و دلال بود که گاه کرایه‌‌های وسایل نقلیه در دو سوی مرزها را به پنج برابر افزایش ‌دادند و این امر نشان از نبود نظارت یا نظارت کمرنگ مسئولان داشت.

2. نبود برنامه‌ریزی دقیق و جامع در مرزها بویژه مرز مهران، زائران را با خستگی مفرط، سرگردانی و اتلاف‌وقت مواجه کرد. پیاده‌روی چند کیلومتری و کمبود وسایل نقلیه عمومی و کمبود خدمات رفاهی، بهداشت و درمانی از جمله آن است. مسئولان استان ایلام می‌توانستند امکانات بهتری را در این زمینه تدارک ببینند. ایجاد رمپ‌ها و دوربرگردان‌های موقت برای بازگشت وسایل نقلیه در حد فاصل پل زائر تا پایانه مرزی می‌توانست از ایجاد ترافیک جلوگیری کند.

3. تاریکی‌ها و نبود روشنایی در مسیر پایانه مرزی تا ورودی مهران را می‌شد با یک تلاش جهادی بر طرف کرد که در این امر مهم که امنیت جانی زائران را به خطر می‌انداخت، کوتاهی شده بود.

4. چه خوب بود وسایل نقلیه عمومی که با درایت مسئولان در پایانه‌های مرزی تدارک دیده شده بود، با سه راننده در سه شیفت هشت ساعته فعالیت می‌کرد و شاهد توقف تعداد زیادی از آنان در طول مسیر نبودیم.

5. مناسب بود که مسئولان امر با توجه به این که بسیاری از موکب‌ها در اختیار آوارگان عراقی ناشی از جنگ با تکفیری‌ها قرار داشت، فکری برای اسکان زائران که با پای پیاده عازم کربلا بودند، می‌کردند تا آنان در مسیر خود در سرمای استخوان‌سوز شب در حاشیه جاده‌ها بیتوته نکنند.

6. شایسته بود ستاد مرکزی گمشدگان ایرانی فقط در یک نقطه از کربلای معلی ایجاد و آدرس و نشانی آن به‌همه داده می‌شد و گمشدگان ایرانی که تعداد آنان کم نبود به آن ستاد هدایت می‌شدند و همراهان و خود را از سردرگمی نجات می‌دادند و شاهد مفقود شدن برخی افراد برای چند روز نبودیم.

7. کاش تلفن همراه اول اگر امکان فنی وجود داشت، تجهیزات خود را برای برطرف کردن مشکل ارتباطی زائران فراهم می‌کرد.

محمد خامه‌یار - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها