رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی:

ترویج سازش و متهم کردن نظام اسلامی به جنگ طلبی، خیانت است

سیاستهای کلی جمعیّت از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد

رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و تربیت نسل صالح و کارآمد

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیّت» را که براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
کد خبر: ۶۷۵۵۹۳
رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و تربیت نسل صالح و کارآمد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است.

بسم الله الرّحمن الرّحیم

با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت ابلاغ می‌گردد. با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی انجام گیرد. همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقّت، سرعت و قوّت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاست‌ها گزارش شود.

سیّدعلی خامنه‌ای-30/اردیبهشت/1393

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
«سیاست‌های کلی جمعیّت»

1- ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیّت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی.
2- رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد.

3- اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط.

4- تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی در باره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری.

5- ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.

6- ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها.

7- فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی ساز و کار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب.

8- توانمندسازی جمعیّت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ـ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد.

9- باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی.

10- حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی.

11- مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیّت با تدوین و اجرای ساز و کارهای مناسب.

12- تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان.

13- تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقاء وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی بویژه در میان مرزنشینان ؛ و ایرانیان خارج از کشور.

14- رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیّتی و توسعه انسانی.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
۰
۰
به نظر اینجانب باید بین مرگ ومیر و تولد یك تعادل بر قرار كرد چون اگر دچار رشد بی رویه جمعیت شویم در آینده به نوعی دیگر دچار مشكل خواهیم شد پس بهترین روش این است كه با توجه به منابع موجود در مملكت و توانایی هایمان نسبت به ایجاد تعادل و افزایش منطقی و برنامه ریزی شده جمعیت، اقدام شود با در نظر گرفتن تمام موارد و برنامه ریزی............................
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
۰
۰
سلام.من لیسانسم و همسرم فوق لیسانس.1.5 سال ازدواج كردیم ولی یكسال من بیكار شدم و همسرم هم نمی تونه كار پیدا كنه با توجه به اینكه رشته های تحصیلی ما هم خوبه.(لیسانس عمران وفوق لیسانس فیزیك ذرات بنیادی)اونوقت با این وضعیت انتظارازدیاد جمعیت نشدنی می باشد.اشتغال تو جامعه برای یه افراد خاص شده پس باید ازدیاد جمعیت هم به اونا توصیه و واگذار بشه
آبادانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
۰
۰
با سلام خدمت مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای

رهبر عزیزم من در تمام عمرم فقط یك اشتباه كردم و آن هم سقط نوزاد 3 ماهه كه بعدها می توانست برای جامعه مفید و یا مضر باشد .

مشكلات معیشتی و مستاجری و بیكاری در جامعه ما همه را بسیار تحت فشار و تنگنا قرار داده است. این مشكلات فقط دامن گیر افراد زیر خط فقر می باشد و هیچ مشكلی برای افراد پولدار نمی باشد .
جناب در دوره دهم مشكلات زیادی متحمل شده ایم و دوره 8 ساله با رنج و مشقت به پایان رسید و حالا با هم از گذشت حدود 1 سال مشكلات ما همچنان زیاد است .

رهبر عزیزم آیا با این همه تورم و بی پولی به نظر شما می توانیم بچه دار شویم . و افراد صالح را به جامعه تحویل دهیم . همه كارهای ما براساس حرص و جوش و طمع رقم می خورد . طوری كه دیگر برادر به برادر خویش رحم نمی كند .
در آخر یك كلام می گویم : دیگر تحمل مشقت نداریم آخر با این همه فشار نمی توانیم زندگی كنیم . لطفا به فكر چاره اساسی باشید .

با احترام
آبادانی - زیر خط فقر
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
۰
۰
بنده در سن 20 سالگی ازدواج كردم الان 28 سالمه بچه ندارم و پولش رو هم ندارم كه بچه دار بشم و هنوز هم مستاجر هستم تازه نتونستم سربازی برم چون از 13 سالگی كار میكردم پول ندارم خودم رو بیمه كنم آخه با این همه گرونی كی میتونه بچه دار بشه اگه منو معاف كنن بچه دار میشم لطفا این قانون رو بزارین

نیازمندی ها