رادیو گفت‌و‌گو و برنامه‌های انتخاباتی۱۴۰۲ تضارب آرا روی خط گفت‌وگو

تضارب آرا روی خط گفت‌وگو

گزارش «جام‌جم» از ویژه‌برنامه رمضانی رادیو تهران

لحظات ناب افطار در جنت‌آباد

ماه مبارک رمضان، از قداست و جایگاه ویژه‌ای برخوردار و نزد خدا بهترین ماه است و روزهایش، بهترین روز‌ها و شب‌هایش، بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات. دراین ماه، همه به مهمانی خدا، دعوت شده‌ایم و در زمزه بهره‌مندان از کرامت خداوند قرار گرفته‌ایم. در این ماه نفس‌های‌مان، تسبیح خداست و خواب‌مان،عبادت است.
کد خبر: ۱۴۴۹۳۲۷
نویسنده مریم کریمی - گروه رسانه
 
برای بهره‌مندی حداکثری از برکات این ماه مبارک شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده‌اند. یکی از برنامه‌هایی که موضوع گزارش امروز ماست ویژه‌برنامه افطار رادیو تهران با عنوان «جنت‌آباد» است که جهت آشنایی شما خوانندگان با عوامل برنامه‌ساز آن گفت‌وگو شده که در ذیل می‌خوانید.  
     
افطار با شبکه رادیویی تهران
پیام امیری، قائم‌مقام شبکه رادیویی تهران و مدیر گروه تاریخ و معارف با بیان ویژگی‌های برنامه افطاری رادیو تهران می‌گوید: جنت‌آباد برای لحظات ناب افطار از شبکه رادیویی تهران طراحی شده است که در این ایام با ایجاد فضای شاد معنوی براساس آموزه‌های اخلاقی دین در ماه مبارک رمضان با محوریت و رویکرد امیدبخشی و الگوی اخلاقی ملموس برای اقشار مختلف تدارک دیده شده که ساعت ۱۷ از گروه تاریخ و معارف روی موج FM ردیف ۹۴ مگاهرتز می‌رود. این برنامه تا عید سعید فطر ۳۰ شب ۳۰ افطار به‌صورت زنده از رادیو تهران و از محله‌های تهران پخش خواهد شد.برای حمایت از مردم مظلوم غزه و همدلی و وحدت مسلمین، «پویش میدان فلسطین» تدارک دیده شده است. از رویکردهای این برنامه می‌توان به ترویج فرهنگ و آداب مهربانی و کمک‌های مؤمنانه و انس با قرآن در بخش «آیه‌های زندگی» اشاره کرد. حضور ساده و بی‌آلایش مردم در سفره‌های ساده افطار در ۳۰ شب ۳۰ مسجد همراه با پخش ادعیه و مناجات ازجمله رویکردهای موضوعی این برنامه است که از گروه تاریخ و معارف با اجرای مهدی مجنونی به مدت ۱۸۰ دقیقه تقدیم مخاطبان می‌شود.
     
میزبانی از مجریان رادیو و تلویزیون
مریم‌السادات آصفی، تهیه‌کننده برنامه با اشاره به بخش‌های مختلف برنامه جنت‌آباد می‌افزاید: جنت‌آباد، برنامه‌ای ترکیبی است که با ساختارمعارفی‌واجتماعی به مسائل اجتماعی ودینی روزجامعه می‌پردازد.دربخش کارشناسی باحضورکارشناس مذهبی حجت‌الاسلام ابراهیم بهاری در استودیو،به هوش معنوی ورشد معنوی خواهیم پرداخت.در بخش «مستند مرز باریک» با روایت‌های متفاوت از حق‌الناس و تحول معنوی افراد و نزدیکی به خداوند به ایجاد و گسترش حال خوب در جامعه گریزی خواهیم زد. «قبول حق» بخش گزارش زنده برنامه از لحظه‌های افطار در بین مردم در مناطق مختلف است. تفسیر دعای ابوحمزه ثمالی در بخش اذان‌گاهی با عنوان «با اجازه خدا» تقدیم مخاطبان می‌شود. بخشی با عنوان «گوارای وجود» طراحی شده که نگاهی دارد به تغذیه و زندگی سالم در طب ایرانی. از دیگر بخش‌های برنامه می‌توان به «تقاطع نیایش» و«توبگو ماه کجاست»در ایام ولادت امام‌حسن‌مجتبی(ع) اشاره کرد. همچنین شب‌های قدر در بخش «کریمانه» میزبان خیرین خواهیم بود.
وی ادامه می‌دهد: برنامه جنت‌آباد از سه بخش تشکیل شده است. هر روز میزبان یک مجری به‌عنوان مهمان از رادیو تهران و دیگر شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی خواهیم بود. در آیتم «سکانس رمضان» مرور سریال‌های رمضان‌های سال گذشته را خواهیم داشت و گفت‌وگوهای نوروزی نیز تدارک دیده شده است. هر روز قرار و ورود به بخش افطار مطرح می‌شود. مثلا آیا خدا برای بنده‌اش کافی نیست؟ «صحن ملت» گفت‌وگو با نمایندگان مجلس است که به نوعی میثاق جدید با ملت می‌بندند؛ نمایندگانی که در دوره‌های قبلی بودند و در دور جدید هم رای آوردند یا نمایندگانی که صرفا در دور جدید رای آوردند.
​​​​​​​آیتم «روزه‌اولی‌ها» که گزارشی متناسب با موضوع روز است.مستند قاریان بین‌المللی، گزارش از مساجد فعال، گزارش سفره‌های افطار در مناطق مختلف،بخش نمایشی لحظه‌های باهم بودن و صحبت روان‌شناس درباره رشد معنوی ازجمله بخش‌های برنامه جنت‌آباد رادیو تهران است.
     
مهمانی رحمت حق
مصطفی کلاته، نویسنده برنامه جنت‌آباد با بیان این‌که در نگارش این برنامه به چه مؤلفه‌ها و نکاتی توجه داشته است، می‌گوید: عزیزی می‌گفت به‌طورکلی رسانه نگارشی، رسانه‌ای سرد است. رسانه‌هایی مانند سینما و تئاتر و حتی رسانه‌های تصویری، به مدد امکان استفاده از مجریان و بازیگران، توان انتقال احساس با اجرای آن را دارند. اما متون، وابسته به تعبیر خواننده یا راوی آن، گرمای خود را به‌دست خواهند آورد. بااین‌حال تلاش نویسنده بر این است که با مدد از چینش کلمات این گرما و عواطف را در ذهن متبادر کند. برای نگارش برنامه‌هایی چون برنامه رادیویی جنت‌آباد که به مبحث ویژه ماه مبارک رمضان می‌پردازد، لازم است در کنار رعایت اصول اولیه نگارشی، روح حاکم بر این مناسبت بزرگ دینی نیز منتقل شود. مفاهیم بزرگی چون بندگی، مهمانی رحمت حق و صبر، مفاهیمی هستند که می‌باید در هنگام نگارش به آنها توجه داشته باشیم.
وی در ادامه با پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین شاخصه نویسندگی برای برنامه‌های افطار چیست؟ می‌افزاید: شاید درنگاه اول، مهم‌ترین شاخصه، توان و مهارت نویسندگی باشد، ولی به‌شخصه براین نظرم که مهم‌ترین شاخصه هر نویسنده صداقت است. صادق بودن با خود و مخاطب. هنگامی اثر خواهد داشت که ازدل برآید. مهم‌ترین شاخصه برای نویسندگی چنین برنامه‌های ویژه‌ای که تک‌به‌تک مخاطبان پیشینه و اعتقادات ویژه به آن دارند،رعایت صادقانگی درنگارش وخالص بودن درتولید محتوا خواهد بود. تمرکز اصلی بنده به هنگام نگارش برنامه‌های افطار، توجه به معنی مستتر درریشه این کلمه یعنی کلمه فطر و فطرت است. بازگشت به فطرت دغدغه اصلی بنده هنگام نوشتن متون برنامه، تمرکز بریادآوری فطرتی است که گاهی درلابه‌لای روزمره ازهرکدام‌مان دورشده واین ماه فرصتی است برای خاک‌گرفتن ازمفاهیم عمیق الهی ویادآوری پهن بودن سفره رحمت خداوند.

صداقت در نویسندگی
نویسنده برنامه جنت‌آباد به مهم‌ترین ویژگی یک نویسنده خوب اشاره می‌کندومی‌افزاید:ابتدایی‌ترین ویژگی یک نویسنده خوب، توانایی‌ها ودانش فنی اصول نگارش است.ولی به نظر خود بنده، مهم‌ترین ویژگی یک نویسنده صداقت باعقایدخود ومخاطبان است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها