‌اول عاشق شوید، بعد کتاب بخوانید!
کد خبر: ۱۴۳۳۱۱۴
 
کتاب‌های قطور و چند جلدی
احسان رضایی در نشست «لذت خواندن» که به میزبانی فروشگاه سوره مهر برگزار شد، درباره تفاوت کتاب خواندن نسل قدیم و جدید گفت: خواندن دیروز نسبت به امروز تغییر پیدا کرده، همان‌طورکه شرایط دیروز نسبت به امروز دچارتفاوت و دگرگونی‌هایی شده است. من با دانش‌آموزان و دانشجویان در ارتباطم و می‌بینم که آنان کتاب‌های قطور و چند جلدی را می‌خوانند و از خواندن این کتاب‌ها و رفتن به دنیای آن لذت می‌برند.
   
علاقه به ادبیات داستانی
وی توضیح داد: بخشی از فروش بازار کتاب داستانی ما مربوط به ادبیات فانتزی است و مخاطب این کتاب‌ها دانش‌آموزان دبیرستانی یا دانشجویان سال اول و دوم هستند؛ همین نسلی که می‌گوییم دائم گوشی در دست دارند و غرق در فضای مجازی هستند، به ادبیات داستانی علاقه دارند و کتاب‌های چند جلدی را در کنار تماشای فیلم و شنیدن پادکست‌های متفاوت می‌خوانند. دنیای کلمات، دنیایی است که می‌توانی خودت باشی.
   
دنیای کلمات
فعال حوزه کتاب درباره دنیای نویسندگان عنوان کرد: خواندن، نوشتن و دنیای کلمه، از مکان‌هایی است که در آن احساس زنده بودن می‌کنیم؛ به این معنی که همه چیز در آنجا واقعی است و کلمات بار معنایی خود را دارد؛ شرافت، شرافت است و شجاعت، شجاعت. دنیای کلمات دنیایی است که می‌توانیم در آن زندگی کنیم و این یک تجربه متفاوت با زندگی معمول و روزمره است؛ اول عاشق شوید و بعد کتاب بخوانید.
   
قهرمان شجاع
رضایی از خاطره اولین باری که کتاب در دست گرفت، صحبت کرد و گفت: اولین کتابی که خواندم به نام قهرمان شجاع در پنج سالگی بود. من مدرسه نمی‌رفتم اما خواندن و نوشتن بلد بودم. بزرگ‌تر که شدم کتاب‌های کتابخانه پدرم را خواندم. لذت خواندن کتاب همانند لذت عاشقی کردن است و ابتدا باید آن را تجربه کنیم و سپس از آن لذت ببریم و آن را درک کنیم. من و جدایی از کتاب؟ خدا نکند!
   
چرخه ۳۰ ساله کتاب خواندن
غلامرضا طریقی، نویسنده و شاعر نیز در بخش دیگر نشست صحبت خود را با یک خاطره از دوران کودکی‌اش شروع و عنوان کرد: نمی‌دانم چه اتفاقی در من رخ داد که خواندن کتاب در خانه را به بازی با بچه‌ها در کوچه ترجیح دادم و چه رازی در این نهفته است که ۳۰ سال چرخه کتاب خواندن را ادامه داده‌ام و هنوز هم نمی‌توانم تصور کنم که از این چرخه بیرون بیایم. من چرا دل به تو دادم که دلم می‌شکنی؟
   
یک بیت از سعدی
وی افزود: چگونه می‌شود یک نفر ۷۰۰ سال پیش یک یادداشت برای گروهی از افرادی که هم دوره‌اش هستند، گذاشته باشد و تک‌تک آن افراد با خواندن یادداشت احساس کنند که مخاطب این متن واقع شده‌اند. وقتی شما یک بیت از سعدی را می‌خوانید و لذت می‌برید، فکر می‌کنید که او در این بیت، بخشی از عاطفه و احساس شما را که در ذهن‌تان بوده، نوشته است. حالا خیال کنید این یادداشت تا ۷۰۰ سال بعد از آن فرد ادامه پیدا کند و روی احساسات اثر بگذارد. 
   
حس ریاست با تعیین کتاب!
این شاعر همچنین درباره یکی دیگر از مزایای کتاب خواندن گفت: یکی از لذت‌بخش‌ترین نکاتی که باعث شد من کتاب خواندن را تداوم بدهم این بود که در مراودات روزانه، خیلی قادر به انتخاب افراد نیستم؛ یعنی با چه کسی گفت‌وگو و نشست و برخاست کنم ولی کتاب این امکان را به من می‌دهد که با آدم‌های متفاوتی مواجه شوم. یکی از معجزات کتاب این است که به من اختیار مطلق انتخاب دلخواه را می‌دهد. هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
   
جرقه‌ای برای خواندن کتاب
طریقی به معضلات کم توجه شدن افراد به خواندن کتاب اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلاتی که باعث شده ما نگران کتاب خواندن باشیم، نبود افرادی است که نمی‌توانند در موقعیت درست فرد را توصیه کنند و او را به قلاب بیاندازند و با خود حمل کنند. همه افراد لحظه‌های تنهایی و سرخورده یا عاطفی و شورانگیز را دارند؛ وقتی من با چنین افرادی روبه‌رو می‌شوم شعری متناسب با موقعیت او می‌خوانم و جرقه‌ای در فرد برای خواندن کتاب ایجاد می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها