دکتر سلیم خراط، دبیرکل حزب همبستگی دموکراتیک سوریه در گفت‌وگو با «جام‌جم»پیشنهاد داد

تشکیل ارتش اسلامی در حمایت از فلسطین

برپایی تظاهرات و راهپیمایی‌های گسترده جهانی در محکومیت مطلق جنایات رژیم‌اشغالگر قدس در نوار غزه، منجر به نگرانی شدید واشنگتن و تل‌آویو شده است. شکل‌گیری این تظاهرات بی‌سابقه در اتحادیه اروپا و آمریکا نشان می‌دهد که روایت‌سازی غرب از مسأله فلسطین که از طریق رسانه‌ها و سیاستمداران غربی مخابره می‌شود، دیگر مورد توجه و استناد افکارعمومی دنیا و حتی کشورهای غربی قرار نمی‌گیرد.
کد خبر: ۱۴۳۱۴۸۹
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل

در این‌خصوص گفت‌و‌گویی با دکتر سلیم خراط، دبیرکل حزب همبستگی دموکراتیک سوریه صورت داده‌ایم:

ین روزها شاهد فراخوان‌های خودجوش و گسترده جهانی در حمایت از غزه و فلسطین هستیم. موج صهیونیسم‌ستیزی در جهان به‌گونه‌ای آشکار تشدید شده و همین مسأله نیز سران غربی را نگران ساخته است. نظر شما در این‌خصوص چیست؟

اصلا تعجب‌آور نیست که تظاهرات گسترده بی‌سابقه‌ای در جهان به‌ویژه در آمریکا، اروپا و کشورهای حامی رژیم اشغالگر قدس رخ داده است. در حمایت از مردم غزه، این چیزی نیست که بیشتر به‌عنوان یک غافلگیری تلقی شود، بلکه واقعیتی است که برای کشورها آشکار شده و مردمی که ماهیت اسرائیل و آمریکا را درک کرده‌اند. امروز افکارعمومی دنیا نقش واشنگتن و تل‌آویو را در تنش‌های مستمر جهانی مشاهده می‌کنند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. این حقیقتی بود که در جریان جنگ غزه به‌صورتی عینی و آشکار به اثبات رسید. 
 
به‌رغم خیزش ملت‌های مسلمان و عربی، همچنان شاهد سکوت و انفعال یا بعضا همراهی پشت‌پرده برخی دولت‌های عربی با رژیم اشغالگر قدس در کشتار مردم و کودکان بی‌دفاع غزه هستیم. این سکوت و انفعال را چگونه تحلیل می‌کنید؟
متاسفانه همین‌طور است. ما شاهد شکست کارآمدی ائتلاف‌های عربی در دفاع از منطقه و کشورهای عربی بوده و هستیم. این موضوع نه تنها برآمده از ترس برخی کشورهای عربی، بلکه برآمده از عدم درک واقعیات جاری درمنطقه و جهان توسط آنهاست. این کشورها به‌نظر می‌رسد حتی تاریخ روابط بین‌الملل را نخوانده‌اند. رژیم‌های عربی که امروز سخن از عادی‌سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی به میان می‌آورند متقاعد شده‌اند که صهیونیست‌ها بر مردم عرب حکومت می‌کنند، موضوعی که گلدا مایر، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در دهه ۱۹۷۰ علنا گفت‌. ایدی کوهن نیز یک‌بار در این خصوص گفته است جنگ بین سنی‌ها و شیعیان باید ادامه یابد؛ تصور کنید اگر آنها متحد بودند، اسرائیل وجود نداشت. در خاورمیانه باید جنگ‌ها و اختلاف‌افکنی‌ها ادامه داشته باشد. متأسفانه کسانی که خود را عرب و مسلمان می‌نامند این همه سیاست‌های سیستماتیک برای نابودی جوامع عربی و اسلامی ما را درک نکردند. همین مسأله سبب شده است تا رژیم‌صهیونیستی از چنین جهل، انفعال و خیانتی استفاده کند. اما خیزش ملت‌های منطقه و تحلیل افکارعمومی، نشان‌دهنده بلوغ گسترده‌ای است که در جهان اسلام شکل گرفته و روز به روز نیز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. 
 
یکی از موضوعاتی که رژیم‌صهیونیستی آن را در خلال جنگ مطرح می‌کند، تقسیم غزه به دو بخش شمالی و جنوبی است. به نظر می‌رسد برخی بازیگران عربی نیز در پشت‌پرده این طرح قرار دارند. نظر شما در این خصوص چیست؟
این موضوع مربوط به جنگ غزه نیست و صهیونیست‌ها و برخی کشورهای عربی مدت‌ها درخصوص آن رایزنی کرده بودند. در این میان، نمی‌توان از نقش ویژه کشور مصر غافل شد. اقدامات دولت مصر و هم‌افزایی آن با طرح‌هایی که از سوی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی طراحی و اعلام می‌شود، خشم توده‌های مردم را برانگیخته است. بهتر است کشورهای منطقه، فرجام معاهدات صلح با رژیم صهیونیستی مانند کمپ‌دیوید، اسلو و مادرید را مرور کنند و ببینند آیا اساسا قابلیت معامله و انعقاد صلح با این رژیم (‌رژیم اشغالگر قدس) وجود دارد یا خیر. پاسخ این سؤال قطعا منفی است. اکنون نیز اگر سران عربی به‌ جای حمایت از فلسطین و مردم غزه، به طرح‌های انتزاعی فکر کرده و موضوع عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی از طریق معامله قرن را در پیش بگیرند، قطعا شکست تاریخی دیگری را خواهند خورد. بدون شک یکی از اقداماتی که باید صورت گیرد، تشکیل ارتش مشترک عربی و اسلامی برای حمایت از فلسطین است. در صورتی‌که این ارتش تشکیل شود، رژیم‌صهیونیستی جرات و قدرت مواجهه با آن را نخواهد داشت. در این میان می‌توان از نقش‌آفرینی محوری بازیگران مقاومت الهام گرفت. امروز نیز شاهد برهم زدن محاسبات دشمنان در عرصه میدانی و منطقه‌ای توسط گروه‌های مقاومت هستیم و در جریان جنگ غزه نیز گروه‌های مقاومت در یمن، عراق، سوریه و لبنان تمرکز دشمن صهیونیستی وآمریکا را به عناوین مختلف برهم زده وحملاتی جدی را علیه صهونیست‌ها و آمریکایی‌ها صورت داده‌اند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها