استاندار یزد در آئین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران مطرح کرد؛

حمایت همه جانبه تمامی مسئولان از کنشگران زیست بوم علم و فناوری

یزد- استاندار یزد با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ پژوهش و نوآوری در جامعه، گفت: برگزاری رویدادهای فرهنگی هفته پژوهش و نوآوری در اولویت اول مدیران دستگاه‌های استان قرار گیرد.
کد خبر: ۱۴۲۹۶۲۵

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، نشست شورای سیاستگذاری ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری به ریاست استاندار یزد و با حضور جمعی از مدیران استانی و فعالین این حوزه برگزار شد.  
استاندار یزد در این نشست، با اشاره به اهمیت هفته پژوهش و فناوری در کشور اظهار داشت: در این هفته باید اقدامات برجسته انجام شده و نیز فرهنگ پژوهش و نوآوری در بین مردم و جامعه ترویج و از کنشگران و فعالین این عرصه تقدیر شود.  
وی به جایگاه ویژه حوزه‌های «فرهنگ» و «علم و پژوهش و فناوری» در مسیر پیشرفت و تعالی کشور اشاره کرد و گفت: طبق آیه شریفه قرآن تسلط بر آسمان‌ها و زمین فقط با علم و فناوری امکان‌پذیر خواهد بود.
 مهران فاطمی در ادامه با بیان اینکه مسئله ترویج علم و فناوری همواره مورد تاکید رئیس جمهور بوده است، تصریح کرد: لذا تبیین این موضوع برای جامعه از مهم‌ترین اتفاقاتی است که در هفته پژوهش و فناوری استان باید رخ دهد.
 وی با تاکید بر لزوم ارتقا منزلت دانشگاه، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید، یادآور شد: جامعه باید تمام قد آن ها را تکریم کند، در این صورت می‌توان گفت پژوهش و علم و فناوری در یک جامعه نهادینه شده است.
 فاطمی از نمایشگاه هفته پژوهش و نوآوری به عنوان ویترین تمام فعالیت‌های این حوزه نام برد و گفت: این هفته تصویر جامع از زیست بوم علم و فناوری در استان است و باید به بهترین نحو ممکن برگزار شود.
 وی با تاکید بر ضرورت نگاه ویژه به رویدادهای هفته پژوهش و فناوری در استان، خاطرنشان کرد: این موضوع باید در اولویت اول مدیران دستگاه‌های استان قرار گیرد در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت در متن جامعه به درستی به آن توجه شود.
استاندار یزد با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری، مسائل مادی نباید مانعی برای انجام امور مهم شود، گفت: در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بسته‌های پیشنهادی در این خصوص مصوب و هزینه‌های برگزاری این هفته پرداخت خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به معیارها و استانداردهای مشخص انتخاب پژوهشگر برتر، عنوان کرد: در این رابطه تمامی دانشگاه‌ها و بخش‌ها باید دیده شوند و همانند هر سال با دقت، حساسیت و ظرافت به این موضوع توجه شود.
فاطمی با بیان اینکه تجلیل از پژوهشگران برتر نباید صرفاً به اهدای لوح تقدیر ختم شود، گفت: بر این اساس اجرای یک ایده خلاقانه و متفاوت نظیر تهیه یک مستند از پژوهشگران برتر توسط صدا و سیما و یا معرفی دانش آموزان، دانشجویان و اساتید برتر در قالب بیلبوردهای شهرداری اثرگذار خواهد بود.
 وی با بیان اینکه شیوه‌های تجلیل از برترین‌های هفته پژوهش و نوآوری استان نیز باید متفاوت و متنوع باشد، تصریح کرد: علاوه بر جوایز نقدی، اقداماتی مانند دیدار با خانواده پژوهشگران و اختصاص سهمیه بازدید از نمایشگاه‌های خارجی برای اساتید و پژوهشگران برتر از سوی اتاق بازرگانی می‌تواند از سبک‌های جدیدتر تجلیل باشد.  
عالی ترین مقام اجرایی استان در ادامه خاطرنشان کرد: سرفصلی باید ایجاد شود تا تحقیقات کاربردی برتر که منجر به حل یکی از مسائل استان شده و نیز تحقیقات بنیادینی که مرزهای علم و دانش را جابجا کرده، در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر معرفی شوند.  
 وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ پژوهش در بین قشرهای مختلف جامعه، گفت: هفته پژوهش نباید صرفاً به برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر ختم شود و برنامه‌های فرهنگی و آموزشی این حوزه نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
 فاطمی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به جایگاه انجمن‌های علمی دانشجویی در هفته پژوهش، اظهار کرد: برگزاری کرسی های مناظرات دانشجویی توسط جهاد دانشجویی، یکی از بهترین و موثرترین برنامه‌های فرهنگی است که دانشجو را به فکر کردن و استدلال صحیح علمی وادار می کند.
 
استاندار یزد در همین رابطه ادامه داد: هیچ پیشرفتی در جامعه ایجاد نمی‌شود مگر با تغییر در اندیشه‌ها و این هدف اصلی و روح واقعی هفته پژوهش است.
 
وی با بیان اینکه نمایشگاه هفته پژوهش باید محلی جهت ارائه عملکرد بخش خصوصی و بخش های به معنای واقعی، فناور و دانش بنیان باشد، گفت: این موضوع به معنای عدم حضور دستگاه‌های دولتی نیست اما برترین جایگاه‌های نمایشگاه را باید به بخش‌های دانش بنیان جوانان و بخش خصوصی اختصاص داد.
 
مهران فاطمی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص برگزاری «نمایشگاه کار» همزمان با هفته پژوهش و فناوری استان، توضیح داد: موضوع مهمی که همواره در دانشگاه‌ها ایجاد بی‌انگیزگی کرده و نشاط محیط دانشجویی را کاهش می‌دهد، مسئله اشتغال است.
استاندار یزد هدف از برگزاری نمایشگاه کار در کنار نمایشگاه پژوهش و فناوری را جذب دانشجویان و مواجهه مستقیم آن ها با بازار کار دانست و افزود: لذا نمایشگاه کار یکی از محوری‌ترین برنامه‌های فرهنگی هفته پژوهش و فناوری در استان محسوب می‌شود.
 وی با بیان اینکه بخش خصوصی می‌تواند علاوه بر ارائه محصولات و نیازهای خود را در نمایشگاه کار اعلام کند، گفت:  برقراری ارتباط مستقیم بین صنایع و دانش بنیان‌ها و معرفی فرصت‌های مطالعاتی به اساتید، از اهداف هفته پژوهش خواهد بود.  
مهران فاطمی در پایان با اشاره به رویکرد حمایتی استان از برگزاری هفته پژوهش و نوآوری، خاطرنشان کرد: با تمام توان در کنار فعالین این عرصه خواهیم بود تا ایران، سرآمد علمی در بین کشورهای منطقه و حتی دنیا باشد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها