غنی‌سازی 132هکتار از جنگل‌های گلستان
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

غنی‌سازی 132هکتار از جنگل‌های گلستان

هنگام واگذاری اراضی برای تاسیسات صنعتی و معدنی، ۲۵ درصد از کل فضای واگذاری باید به کشت نهال‌های سازگار با منطقه اختصاص یابد و از محل مسئولیت اجتماعی باید کاشت نهال صورت گیرد.
هنگام واگذاری اراضی برای تاسیسات صنعتی و معدنی، ۲۵ درصد از کل فضای واگذاری باید به کشت نهال‌های سازگار با منطقه اختصاص یابد و از محل مسئولیت اجتماعی باید کاشت نهال صورت گیرد.
کد خبر: ۱۴۵۱۵۸۳
نویسنده شبیر دائمی

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان رضا ناصری معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل  منابع طبیعی استان گلستان گفت:بدون حفاظت از منابع آب، خاک، پوشش گیاهی و بهره برداری بهینه از آن‌ها، ادامه حیات بشر ممکن نیست، پس ما باید حافظ آن باشیم و فرهنگ کاشت نهال و تقویت پوشش گیاهی باید بین آحاد جامعه نهادینه شود و در حفاظت از این ثروت‌های ارزشمند تلاش کنیم.

ناصری تصریح کرد: هنگام واگذاری اراضی به منظور تاسیسات صنعتی و معدنی و همچنین بر اساس تعهدات مربوطه، ۲۵درصد از کل فضای واگذاری باید به کشت نهال‌های سازگار با منطقه اختصاص یابد که در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اجرای این تعدات آغاز و در حال حاضر 58 هزار اصله نهال توسط معادن  در شهرستان های آزادشهر،مینودشت و رامیان کاشته شده است.

ناصری  با اشاره به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت افزود: بر اساس تعهدات بین‌المللی، هر کشوری به همان اندازه که کربن تولید می‌کند باید ترسیب یا جذب کربن داشته باشد و یکی از بهترین راهکارها برای این منظور، درختکاری است.

وی اظهار داشت: سالانه در دنیا حدود ۱۵میلیارد درخت از دست می‌رود و تخریب جنگل‌ها عواقب و معضلات زیست‌محیطی بسیاری از جمله فرسایش خاک، آلودگی آب و خاک، پدیده ریزگرد، بروز بلایای طبیعی و تولید سالانه ۳۶میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای را در پی داشته است که منجر به گرم شدن زمین و به خطر افتادن امنیت غذایی می‌شود.

وی گفت: به دلیل آن که بخش مهمی از کشور ما در کمربند خشک و نیمه‌خشک واقع شده دارای اکوسیستم حساس‌تری است و این موضوع وظیفه ما را در حفظ جنگل‌ها سنگین‌تر می‌کند.

ناصری با اشاره به تشکیل کنوانسیون‌های متعدد محیط زیستی در پی تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی از جمله کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و کنوانسیون تنوع زیستی در دنیا، تصریح کرد: این کنوانسیون‌ها تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۳۰میزان تولید کربن و گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند و از این رو کاشت یک تریلیون درخت تا سال ۲۰۳۰هدفگذاری شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها در راستای تعهدات بین‌المللی در بخش درختکاری فعال شده‌اند به طوری که چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کربن، کاشت ۷۰میلیارد اصله درخت در سرزمین خود را هدفگذاری کرده و تاکنون ۵۰میلیارد آن را کاشته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها