اخیرا مطالعات نشان داده‌اند تمرینات بدنی منظم، به‌ویژه تمرینات مقاومتی، می‌تواند شروع بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد.
کد خبر: ۱۴۴۶۷۲۹
نویسنده لیلا کامرانی - روان‌شناس سالمندان
 
مطالعات روی موش، کاهش شاخص‌های آلزایمر، مانند پلاک‌های بتا آمیلوئید و عادی‌سازی سطوح هورمون استرس را پس از تمرینات مقاومتی نشان دادند. 
تمرینات مقاومتی نه‌تنها فواید بدنی دارد، بلکه به نظر می‌رسد مشکلات رفتاری مرتبط با آلزایمر را نیز کاهش می‌دهد.
این مطالعه از اتخاذ تمرینات مقاومتی به‌عنوان یک درمان مقرون‌به‌صرفه برای بیماران آلزایمر حمایت می‌کند.
محققان دریافتند که تمرینات مقاومتی می‌تواند شروع علائم آلزایمر را به تاخیر بیندازد و به‌عنوان یک گزینه درمانی مقرون‌به‌صرفه عمل ‌کند.
این مطالعه نشان داد که تمرینات مقاومتی باعث کاهش تشکیل پلاک‌های بتا آمیلوئید، یکی از ویژگی‌های کلیدی بیماری آلزایمر، در مدل‌های موش‌های تراریخته می‌شود.
تمرین مقاومتی همچنین به کاهش مشکلات رفتاری که اغلب با آلزایمر مرتبط است، مانند حرکت بیش از حد، کمک کرد و در نتیجه بهزیستی کلی افراد را بهبود بخشید.
تمرینات بدنی منظم، مانند تمرینات مقاومتی، می‌تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند یا حداقل ظهور علائم را به تاخیر بیندازد و به‌عنوان یک درمان ساده و مقرون‌به‌صرفه برای بیماران آلزایمر عمل ‌کند.
اگرچه بعید است افراد مسن و بیماران زوال عقل بتوانند دویدن‌های طولانی روزانه یا سایر تمرینات هوازی با شدت بالا را انجام دهند، اما این فعالیت‌ها کانون اکثر مطالعات علمی در مورد آلزایمر هستند.
سازمان جهانی بهداشت(WHO) ورزش‌های مقاومتی را به‌عنوان بهترین گزینه برای تمرین تعادل، بهبود وضعیت بدن و جلوگیری از سقوط توصیه می‌کند.
ورزش‌های مقاومتی مستلزم انقباض ماهیچه‌های خاص دربرابر یک مقاومت خارجی است ویک استراتژی ضروری برای افزایش توده عضلانی، قدرت وتراکم استخوان و بهبود ترکیب کلی بدن،ظرفیت عملکردی وتعادل درنظرگرفته می‌شود. همچنین به پیشگیری یا کاهش سارکوپنی (آتروفی عضلانی) کمک کرده و انجام کارهای روزمره را آسان‌تر می‌کند.
برای مشاهده اثرات محافظت‌کننده عصبی این عمل،محققان دپارتمان‌های فیزیولوژی وروان‌شناسیUNIFESP وگروه بیوشیمی در موسسه شیمیUSP (IQ-USP)،آزمایش‌هایی را روی موش‌های تراریخته باجهشی که مسئول تجمع بتا آمیلوئید بودند،انجام دادند. 
نویسنده اول مقاله گفت: این تایید می‌کند که فعالیت بدنی می‌تواند تغییرات نوروپاتولوژیک را که باعث علائم بالینی بیماری می‌شود، معکوس کند. ما همچنین رفتار حیوانات را برای ارزیابی اضطراب آنها در آزمایش میدان باز مشاهده کردیم و دریافتیم تمرین مقاومتی حرکت بیش ازحدرا به سطوحی مشابه با کنترل‌ها دربین موش‌ها کاهش می‌دهد.بی‌قراری وسرگردانی ازعلائم اولیه آلزایمر و سایر انواع زوال عقل هستند.
ورزش مقاومتی به‌طور فزاینده‌ای یک استراتژی موثر برای جلوگیری از بروز علائم آلزایمر پراکنده [که مستقیما توسط یک جهش ژنتیکی ارثی ایجاد نمی‌شود] است که چندعاملی بوده و احتمال دارد با پیری مرتبط باشد، یا باعث به تاخیر افتادن ظهور آنها شود.
دلیل احتمالی برای این اثربخشی، اثر ضدالتهابی تمرینات مقاومتی است.
آلزایمر تنها بر بیمار تاثیر نمی‌گذارد، بلکه تمام خانواده را درگیر می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها