فوت‌وفن‌های پخت یک غذای زمستانی

انارپلو غذایی یلدایی در سفره قزوینی‌ها

«نارپلو» یا «انارپلو» یک غذا با مرغ یا گوشت گوسفند ازجمله پلوهای ایرانی خوشمزه برای شام شب‌یلداست که درشهرهایی مثل قزوین و شیراز به‌نام انارپلوی قزوینی و انارپلو شیرازی بسیار محبوب است. انارپلوی افغانی هم از غذاهای مشهور افغانستانی است.
کد خبر: ۱۴۳۵۳۲۱
 
مواد لازم برای ۶ نفر
 
​​​​​​​برنج:
 ۴ پیمانه
انار دانه‌شده: ۱ و نیم پیمانه
سینه مرغ: ۷۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
پودر تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
گشنیز تازه و ساطوری خردشده: یک پیمانه
زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری
خلال‌پسته: ۲۰ گرم
خلال‌بادام: ۲۰ گرم
کشمش: ۳۰ گرم (اختیاری)
کره: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه
برای درست‌کردن انارپلوی مجلسی با مرغ برای شام شب‌یلدا ابتدا گوشت سینه‌مرغ را خوب بشویید و همراه با یک عدد پیاز، مقداری نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه بپزید. زمانی که گوشت سینه‌مرغ خوب پخت اجازه دهید کمی سرد شود سپس گوشت مرغ را ریش‌ریش کنید. یک روش دیگر این است که سینه‌مرغ را به قطعات مکعبی کوچک‌تر تقسیم کنید و بپزید. در این فاصله کشمش، خلال‌پسته و بادام را چند دقیقه در آب خیس کنید. برای تهیه مایه انار لای برنج ابتدا یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری کره تفت دهید تا سبک شود. برای این‌که کره نسوزد و سیاه نشود کمی روغن‌مایع به کره در حال آب‌شدن روی حرارت اضافه کنید. حالا تکه‌های سینه‌مرغ ریش‌شده یا مکعبی خردشده را به پیاز در حال تفت اضافه کنید، بعد از حدود یک دقیقه گشنیز ریز خردشده، فلفل و زردچوبه و پودر تخم‌گشنیز را اضافه کنید و بازهم تفت دهید. در این مرحله می‌توانید یک قاشق غذاخوری زعفران آب‌کرده روی مرغ‌ها بریزید. در دو دقیقه پایانی تفت‌دادن دانه‌های انار را اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید. برنج را طبق روال همیشه در آب‌جوش نیم‌پز و آبکش کنید. برای این‌که انارپلوی شما شفته نشود برنج را به اصطلاح «دان» آبکش کنید، همین‌که روی دانه‌های برنج یک یا دو ترک افتاد زمان آبکش‌کردن برنج است. یک روش دیگر این است که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار دادید اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد. برای ته‌دیگ انارپلوی مجلسی با مرغ برای شام شب‌یلدا می‌توانید از نان یا سیب‌زمینی استفاده کنید. در این صورت مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و بعد از این‌که داغ شد ورقه‌های نان یا سیب‌زمینی را کف قابلمه بچینید. یک لایه از برنج را کف قابلمه ریخته، سپس مایه گوشت مرغ و انار را روی برنج بریزید. بقیه مایه را به همین ترتیب، لابه‌لای برنج بریزید و در آخر، روی آن را با برنج بپوشانید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود. کره را با سه قاشق غذاخوری روغن‌مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی‏ که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. بقیه زعفران را نیز در گوشه‌ای از برنج بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۳۰دقیقه دم بکشد. خلال‌پسته، خلال‌بادام و کشمش را به‌طور جداگانه در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید و پلو را سرو کنید، مخلفات خلال پسته و بادام کشمش را روی پلو ریخته و در کنار ته‌دیگ سیب‌زمینی سرو کنید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها