بازخوانی ۲ کتاب به مناسبت ایام فاطمیه

کتیبه کبود از روزگار پیامبر(ص)

مجید پورولی کلشتری، از نویسندگان جبهه فرهنگی انقلاب است که دو کتاب قابل تامل درباره زندگی حضرت فاطمه(س) به چاپ رسانده. آثاری که تلاش می‌‍‌‌کنند در روایتی داستانی، بخشی مستند از زندگی پرفرازونشیب مادر اهل‌بیت را به‌خوانندگان معرفی کند.
کد خبر: ۱۴۳۳۲۹۴
کتیبه کبود از روزگار پیامبر(ص)
 
کتاب «کتیبه کبود» از نشر عماد فردا و«خانه‌ای را آتش زدند» از نشرعهد مانا نوشته‌های مجید پورولی کلشتری از داستان زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) است که دراین دواثرداستانی به شهادت رسول اکرم(ص)، کودتای سقیفه، غصب فدک، بیعت اجباری، غصب خلافت، خیانت انصار و هجوم وحشیانه به خانه وحی تا شهادت حضرت و دفن شبانه ایشان پرداخته شده است.
 
روایتی مستند از زندگی بانوی آب و آینه
در مورد زندگی حضرت فاطمه(س) تاکنون رمان‌های مختلفی نوشته شده و درسالیان اخیر می‌توان گفت آثار ارزشمند در این زمینه رشد بسیار قابل توجهی داشته است. یکی از این آثار ارزشمند کتاب کتیبه کبود است. دراین کتاب خوانندگان قرار است پای روایتی زیبا، مستند و در عین حال دردناک بنشینند و اتفاقات زمان زندگی این بانوی بزرگوار را از فاصله‌ای نزدیک‌تر لمس کنند. داستان کتاب کتیبه کبود در مورد سیر زندگی حضرت فاطمه(س) و قسمت اعظم آن ‌در‌باره سختی‌ها و ناملایمات بعد از مرگ پیامبر اکرم(ص) است. البته از این جهت می‌گوییم قسمت اعظم رمان؛ چون بخش‌هایی از این کتاب به دوران پیامبر اکرم(ص) و به اصطلاح زمان شادی ائمه نیز پرداخته است. در قسمت‌های مربوط به زمان زندگی پیامبر، نویسنده به حواشی اواخر عمر پر برکت حضرت رسول اکرم(ص) نیز می‌پردازد، اما محتوای کلی رمان برمصائب حضرت فاطمه زهرا(سلام‌ا...علیها) تمرکز دارد. رمان کتیبه کبود سرفصل‌هایی چون ترور حضرت رسول(ص)، شورای سقیفه وغصب خلافت توسط جبت و طاغوت،‌ بیعت اجباری‌، آتش زدن خانه وحی، جسارت به ساحت مقدس حضرت فاطمه زهرا(س)،‌ شهادت حضرت محسن(ع)، خطبه فدک و در نهایت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) دارد.

مستند و قابل تامل
در کتاب کتیبه کبود، راوی این داستان دانای کل است و نویسنده، با تجربه‌ای‌ که پیش از این در نوشتن رمان اقیانوس مشرق داشته‌، سعی کرده مستقیم و رو‌در‌رو با معصوم(ع) داستان را روایت نکند،‌ بلکه به واسطه شخصی که خودش خلق می‌کند، معصوم علیه‌السلام را روایت و به مخاطب معرفی کند.به همین دلیل در رمان کتیبه کبود‌ نیز دیگران زندگی و اتفاقات حضرت فاطمه زهرا(س) را روایت می‌کنند و البته نویسنده برای نگارش این رمان از منابع تراز اول کتب شیعی و اهل سنت استفاده کرده است. پورولی برای بیان بسیاری از حقایق و ناگفته‌های تاریخی درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) به کتب اهل سنت مراجعه کرده، به‌ویژه در سر فصل‌های مهم و کلیدی چون غصب خلافت و هجوم به خانه وحی که کتاب‌های معتبر اهل سنت شهادت و گواهی داده‌اند که این اتفاق‌ها جزو وقایع قطعی و بدون تردید در تاریخ صدر اسلام و سبب روسیاهی و کفر برخی از صحابه تراز اول شده است. این نویسنده در کتاب کتیبه کبود سعی کرده داستانش را پله پله با اتفاقات مستند تاریخی بیامیزد و مخاطب را به اندازه تعریف ماجرا با تاریخ آشنا کند.

نحوه شهادت یاس رسالت
اما در کتاب خانه‌ای را آتش زدند، مجید پورولی جدا از نگاه مستند به موضوع شهادت حضرت فاطمه (س) به حواشی پیرامون پس از رحلت پیامبر تا شهادت این بانوی عظیم‌الشان اسلام نگاه کرده است. همان‌گونه که در این کتاب می‌خوانیم: « روز جمعه فرا می‎رسد و مسلمانان پشت ابوبکر نماز می‌خوانند، اما معترضین به مسجد نمی‌‏روند و در نماز ابوبکر شرکت نمی‌‏کنند. این موضوع باعث خشم ابوبکر می‌‏شود و با خشم به عمر دستور می‌‏دهد به خانه علی برود و هر جور شده و به هر قیمتی علی را برای بیعت از خانه بیرون بیاورد.عمر با تعداد زیادی سرباز، به خانه امیرالمؤمنین می‌‏رود. در خانه را آتش می‌زند، در را می‌شکند و حضرت فاطمه را که پشت در ایستاده، مجروح می‌کند، حضرت فاطمه به سختی صدمه می‌بیند و فرزندی را  که در شکم دارد و نامش حضرت محسن است، از دست می‌‏دهد.»

وظیفه هر نویسنده شیعه
مجید پورولی، نویسنده در مورد نوشتن کتاب کتیبه کبود می‌گوید: من موضوع را انتخاب نکرده‌ام، موضوع من را انتخاب کرده است. چرا که بر این باور و عقیده‌ام که بر هر نویسنده شیعی واجب است تا جایی که برایش مقدور است از مصائب آل‌ا... بنویسد. این دقیقا همان مودتی است که پیامبر اسلام(ص) از ما انتظار داشتند. وظیفه من به عنوان نویسنده مکتب تشیع، نشر فضایل اهل‌بیت(ع) است و باید به عالم بگوییم که بر سر خاندان وحی چه آوردند‌‌.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها