با گذشت شش هفته از عملیات طوفان الاقصی در غزه تحلیل‌های مختلفی درباره این اتفاق از سوی کارشناسان ارائه می‌شود. صرف نظر از تفسیر‌های گوناگونی که در این زمینه وجود دارد، اما قدر مسلم آن است که در این عملیات ارتش رژیم صهیونیستی دچار شکست نظامی و اطلاعاتی شده است.
کد خبر: ۱۴۳۱۴۵۷
نویسنده حسن هانی زاده کارشناس جهان عرب

ورود نظامیان صهیونیست به چرخه فروپاشی

به نظر می‌رسد نیرو‌های نظامی صهیونیست اگر با همین شیوه به رویارویی با نیرو‌های مقاومت ادامه دهند طبیعتا یکی از آثار و نتایج آن فرسایش روحی و روانی ارتش رژیم اشغالگر قدس است و باید انتظار داشت که نظامیان صهیونیست وارد چرخه فروپاشی شوند. 

از همین رو به نظر می‌رسد مرحله بعدی این جنگ که مورد توجه رهبران نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر قدس قرار دارد تلاش برای جبران این شکست و بازسازی ارتش صهیونیست به لحاظ نظامی و روحی و روانی است؛ بنابراین دولت نتانیاهو نیاز دارد که به هر طریقی و حداقل در عرصه رسانه‌ای به یک پیروزی ظاهری برسد تا روحیه شکست خورده نظامیان رژیم اشغالگر قدس ترمیم شود. 

صهیونیست‌ها برای رسیدن به این هدف بعد از دریافت ضربات مهلک از آغازین روز‌های عملیات طوفان الاقصی، تهاجم وحشیانه هوایی را شروع کردند و در پی تشدید بمباران مردم غزه تاکنون بیش از ۱۲ هزار نفر شهید و بیش از ۳۰ هزار نفر مجروح شدند و این فاجعه درناک انسانی با واکنش‌های منفی از سوی بسیاری از ملت‌ها و همچنین دولت‌های مختلف مواجه شد. 

با آغاز عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه برغم همه هیاهو‌های تبلیغاتی نتایج آن چیزی نبود که دولت نتانیاهو انتظار داشت. در همان مراحل اولیه سه بار تهاجم ارتش رژیم اشغالگر قدس با ناکامی همراه بود، اما در مراحل بعدی با بمباران شدید و کشتار مردم توانست بخش شمالی غزه را تصرف کند. در این جنایت جنگی، مدارس و بیمارستان و مناطق مسکونی هم به عنوان اهداف نظامی تلقی شدند و با حملات هوایی فجایع انسانی بیشماری در این منطقه رخ داد. علاوه بر این د رجریان عملیات نظامیان صهیونیست یکصد تن از کارکنان سازمان ملل متحد هم کشته شدند و ۴۹ خبرنگار هم جان خود را از دست دادند. 

رژیم اشغالگر قدس با ارتکاب این جنایات انسانی در پی آن است تا به هر طریق ممکن غزه را از نقشه جغرافیایی فلسطین محو کند و از سویی دیگر یک توافق پشت پرده میان ایالات متحده، کشور‌های اروپایی و مقامات رژیم صهیونیستی شکل گرفت تا تمام زیرساخت‌های غزه نابود و اهالی این شهر به سمت شبه جزیزه سینا کوچ اجباری داده شوند و در مراحل بعدی خلع سلاح تمام نیرو‌های رزمنده حماس و جهاد اسلامی صورت گیرد و در نهایت این منطقه تحت مدیریت مشترک رژیم صهیونیستی، تشکیلات خودگردان و سازمان ملل متحد قرار بگیرد. 

 در حال حاضر رزمندگان فلسطینی در برابر ارتش رژیم صهیونیستی با تمام توان ایستادگی می‌کنند و گزارش‌ها هم حاکی از آن است که تاکنون ۲۰۰۰ تن از نظامیان رژیم اشغالگر قدس کشته و ۷۰۰۰ هزار نفر هم مجروح شدند و بیش از ۱۸۰ تانک مرکاوا هم منهدم شد و این نتایج حاکی از خسارات بالای انسانی و متوجه ارتش اسرائیل است. 

روز‌های آینده بسیار حساس است و ارتش رژیم صهیونیستی برای کسب پیروزی ظاهری ممکن است دست به جنایت بیشتری بزند و حتی تهدیدات جدی در مورد استفاده از بمب‌های غیر متعارف صورت گرفت، ولی ایستادگی نیرو‌های حماس و جهاد اسلامی همچنان ادامه دارد و بگونه‌ای این مقاومت در غزه رقم خورده که حتی مقاومت فلسطین اعلام کرده که در شرایط فعلی نیازی به ورود نیرو‌های حزب الله لبنان به عرصه در گیری‌ها نیست، چون حماس و جهاد اسلامی برغم همه فشار‌ها و تشدید بمباران‌ها همچنان ابتکار عمل میدانی را در دست دارند و می‌توانند در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی حداقل تا یکسال آینده مقاومت کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها