ادامه نبرد در نواره غزه و کشتار و نسل‌کشی توسط رژیم اشغالگر در فلسطین و قدس شریف اعتراضات و نفرت مردمی را در اقصی‌نقاط جهان ازجمله در ملت‌های اروپایی برانگیخته و دربرداشته وهمچنان ادامه دارد. مالیات‌دهندگان اروپایی و آمریکایی هزینه جنگ در اوکراین را ناخواسته پرداخت می‌کنند و هزینه نبرد غزه نیز به آن اضافه شده است.
کد خبر: ۱۴۳۰۵۹۵
نویسنده حسین محمدی‌فومنی - تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل
 
اروپا از گودال جنگ اوکراین بیرون نیامده درگیر نبرد تحمیلی وحشیانه رژیم آپارتاید اسرئیل علیه فلسطینیان در نواره غزه از سوی دولتمردان خود شده است. نبردی که مبارزان فلسطینی آن را عملیات طوفان‌الاقصی برای آزادسازی فلسطین پس از ۷۵ سال اشغالگری از چنگال صهیونیست‌ها نامگذاری کردند درحالی‌که اسرائیل عملیات متقابل خود را شمشیرهای آهنین نامیده، این درحالی‌است که ناظران از این نبرد به‌عنوان انتفاضه سوم یاد کرده‌اند. پیامد‌های نبرد غزه برای دولت جعلی صهیونیستی و حامیان غربی آن در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تاثیرات منفی متعددی در کوتاه‌مدت و بلندمدت خواهد داشت.

درهمان ابتدای جنگ غزه تاثیر منفی اقتصادی بر دولت غاصب با کاهش ارزش پولی آن را نشان داد. بانک مرکزی رژیم اشغالگر اسرائیل در ۹اکتبر اعلام کرد که تا ۳۰میلیارد دلار ارز خارجی در بازارآزاد خواهد فروخت. این اولین فروش ارز توسط بانک مرکزی اسرائیل است. هرساله رژیم‌صهیونیستی ۴.۵میلیارد دلار از سوی آمریکا کمک مالی دریافت می‌کند و با شروع نبرد طوفان‌الاقصی کمک مالی ازسوی آمریکا به دوبرابر افزایش یافته است؛ پول‌هایی که ازمالیات‌دهندگان آمریکایی واروپایی دریافت و هزینه می‌شود، اما این کمک‌ها نتوانسته جلوی کاهش قدرت‌پول رژیم‌صهیونیستی و پیروزی رزمندگان‌مقاومت‌اسلامی را بگیرید.
 
تشدید بحران اقتصادی در اروپا
در خصوص بحران یورو موسسه مطالعات بروگل در بروکسل می‌گوید: از حدود ۴۰۰میلیارد یورو بدهی اتحادیه اروپا تا ماه می گذشته، ۸۵ درصد از وام گرفته‌شده در سال ۲۰۲۰ رخ داده است و انتظار می‌رود که وام‌گیری اروپایی‌ها برای حمایت از اوکراین تا سال ۲۰۲۶ در مقیاس بزرگی افزایش یابد. دولت‌های اروپایی برای یافتن نقدینگی مجبور به افزایش مالیات و کاهش هزینه‌ها هستند و برنامه‌های ریاضتی اجباری که دولت‌ها بر مردم تحمیل کردند نیز رکود و مشکل بدهی را تشدید کرد که همه اینها به بحران سیاسی در منطقه یورو منجر شد نتیجه آن تضعیف محبوبیت احزاب سنتی و تهدید ثبات سیاسی در اروپاست. سیاست‌های افزایش هزینه‌های دفاعی، افزایش نرخ بهره و افزایش تورم به فشار بیشتر بر سطح زندگی رای‌دهندگان اروپایی منجر شده است که از هزینه‌های بالای انرژی و مواد غذایی هم رنج می‌برند. این امر موجی از نارضایتی علیه احزاب سنتی حاکم در اروپا و رشد جنبش‌های مردمی را در پی خواهد داشت. این جنبش‌ها حضور و قدرت خود را در تظاهرات‌های گسترده در پایتخت‌های اروپایی در حمایت از نوار غزه علیه اسرائیل نشان دادند.

 افزایش هزینه‌های دفاعی اروپا
اولین خسارات اروپا از جنگ غزه بربادرفتن رویای کریدور تجاری هند به اروپاست که برای عبور آن از کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس برنامه‌ریزی شده بود و همچنین پروژه ایجاد کانال بن گوریون را هم ناکام گذاشت که قرار بود ترافیک دریایی را از کانال سوئز به سمت بندر عسقلان در سرزمین‌های اشغالی سوق دهد. براساس گزارشی در پارلمان اروپا، جنگ غزه هزینه‌های دفاعی اروپا را افزایش می‌دهد که دلیل آن دلمشغولی آمریکا به آینده پروژه اسرائیل در منطقه و از سوی دیگر تلاش روسیه برای گسترش نفوذ خود در کشورهای اروپای‌شرقی است. در مقطع کنونی نیز اروپا همچنین بودجه دفاعی را به سطوحی بالاتر از سطوح فعلی خود خواهد رساند، به‌ویژه آلمان که با قدرت به دستیابی به تسلیحات بیشتر روی‌آورده‌است. به نوبه خود، انگلیس نیز تصمیم گرفته هزینه‌های دفاعی را به ۵/۲ درصد افزایش دهد. در این راستا، اقتصاددانان بر این باورند که افزایش مخارج دفاعی تأثیراتی بر افزایش کسری بودجه اروپا خواهد داشت و همچنین میزان بدهی را افزایش می‌دهد که به‌طور خودکار به کاهش نرخ ارز یورو و فرار بیشتر سرمایه‌گذاران از اوراق قرضه اروپایی منجر خواهد شد، به‌طوری‌که وزیر اقتصاد فرانسه هشدار داد جنگ کنونی بین رژیم‌صهیونیستی و فلسطینی‌ها تهدیدی برای اقتصاد جهانی است. کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بین‌المللی پول، جنگ در خاورمیانه را «ابر جدیدی در افقی نه‌چندان روشن برای اقتصاد جهانی» دانست.
 
افزایش قیمت نفت و گاز در اروپا
به‌دلیل جنگ اسرائیل علیه غزه و احتمال تاثیر بیشتر جنگ بر عرضه گاز به اروپا، نگرانی‌های زیادی در آینده در خصوص عرضه گاز طبیعی وجود دارد. براساس گزارش موسسه مطالعات بروگل در بروکسل، اروپا تاکنون از توقف صادرات گاز مصر (گازی که رژیم‌صهیونیستی به مصر صادر و این کشور به‌صورت مایع به اروپا صادر می‌کند) کمترین تأثیر را داشته است. کل صادرات گاز طبیعی مایع مصر در سال ۲۰۲۲ به حدود هفت‌میلیون تن رسید. از این میزان پنج‌میلیون تن به اتحادیه اروپا صادر می‌شود، درحالی‌که کل واردات گاز اتحادیه اروپا ۹۶ میلیون تن گاز مایع است اما با توجه به بازار جهانی بسیار محدود گاز مایع، ازدست‌دادن احتمالی ذخایر نسبتا کوچک مصر در آغاز زمستان هم می‌تواند فشار صعودی بر قیمت گاز در سراسر اروپا و آسیا ایجاد کند. هم‌اکنون اروپا گاز مایع خود را از طریق واسطه از روسیه تامین می‌کند.
 
کاهش حمایت دولت‌های غربی از اوکراین در جنگ با روسیه

 ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، جنگ را نمونه بارز شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه اعلام کرد و افزود که واشنگتن به‌طور مداوم منافع اساسی فلسطینیان را در نظر نگرفته ‌است. مفسران روسی نزدیک به کرملین، جنگ را شکست نظامی و اطلاعاتی غرب توصیف و پیش‌بینی کردند که این جنگ حمایت غرب از اوکراین را کاهش می‌دهد. آنچه آشکار است جنگ اوکراین با روسیه در اولویت دول غربی حامی اوکراین نیست و تنها برای تضعیف روسیه از سوی نیروهای نظامی اوکراینی بوده که سبب ابراز نارضایتی زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین وابسته به غرب شده است.
 
تاثیر نبرد غزه بر اقتصاد آمریکا

درباره تاثیر جنگ بین مقاومت فلسطین و رژیم‌صهیونیستی بر اقتصاد آمریکا کارشناسان می‌گویند: جنگ فعلی باعث افزایش قیمت نفت و گاز شده تا جایی که اکنون به قیمت صد دلار در هر بشکه نزدیک است. همچنین جنگ، تقاضا برای محصولات انرژی ازجمله نفت روسیه را افزایش می‌دهد. این افزایش قیمت نفت‌خام به‌طور مستقیم به افزایش قیمت مشتقات نفتی مانند بنزین و گازوئیل به همراه گاز طبیعی و گازوئیل منجر خواهد شد و به‌دنبال آن هزینه‌های زندگی و قیمت‌ها و نرخ تورم را در بازارهای آمریکا افزایش می‌دهد و هزینه‌های حمل‌ونقل، اجاره مسکن، قبوض برق و آب و ... هم افزایش خواهد یافت. این افزایش‌های غیرمنتظره تورم مستقیما به فشار بر شهروندان آمریکایی، تعلل و تاخیر در اجرای طرح کاهش نرخ سود و کاهش هزینه وام‌های بانکی منجر می‌شود، زیرا ریسک تورم همچنان با افزایش انتظاری قیمت‌های نفت، گاز، غلات و موادخام وجود دارد و در نهایت این شهروندان آمریکایی هستند که باید هزینه تصمیم‌های غلط حاکمان کاخ‌سفید را بدهند.

افزایش مهاجرت 
اروپا هرروزه درگیر مهاجرت مردم کشورهای آفریقایی که در گذشته به‌نوعی جزو مستعمرات آنان محسوب می‌شد قرار دارد. سیل مهاجرت مردم دوتابعیتی از فلسطین‌اشغالی که بیش از یک‌میلیون تن هستند، بار اضافی بر دوش کشورهای غربی حامی رژیم اشغالگر خواهد گذاشت. تامین معیشت و شغل مهاجران، برای اروپای بحران‌زده اقتصادی کاری دشوار و هزینه‌بر خواهد بود.  به‌همین‌دلیل جهانیان شاهد اعتراضات مردمی در دفاع از مردم مظلوم فلسطین در نواره غزه و سیاست‌های ویرانگر و مخرب اقتصادی و انسانی دولت‌های اروپایی و آمریکا هستند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها