مدیر برنامه‌ریزی، سیستم‌ها و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز خبر داد؛

سرمایه‌گذاری 120 هزار میلیارد ریال پالایش نفت تبریز در حوزه بهبود وضعیت محیط‌زیست

مدیر برنامه‌ریزی، سیستم‌ها و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز از سرمایه‌گذاری 120 هزار میلیارد ریالی پالایش نفت تبریز در حوزه بهبود وضعیت محیط‌زیست خبر داد.
کد خبر: ۱۴۲۲۸۸۱
نویسنده امین بیل ساز

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی:تولید بنزین و گازوئیل مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا از دغدغه‌های مهم مسئولین کشور است که منجر به تصویب قانون هوای پاک شده است. شرکت پالایش نفت تبریز به عنوان تنها پالایشگاه کشور در منطقه شمال‌غرب کشور، وظیفه تأمین بخش‌ زیادی از فرآورده‌های نفتی مورد نیاز مردم منطقه را با پالایش نفت‌خام دریافتی بر عهده دارد.

در راستای عمل به قانون هوای پاک، شرکت پالایش نفت تبریز کل بنزین را با استاندارد یورو 5 تولید می کند و از این حیث نقش مؤثری در حفظ هوای پاک در شمال غرب کشور دارد. این مجموعه صنعتی تنها در یک دهه گذشته بیش از 120 هزار میلیارد ریال صرف پروژه‌های زیست‌محیطی کرده است. در ادامه به بررسی اقدامات این مجموعه پالایشی در حوزه تولید سوخت پاک خواهیم پرداخت. 

مدیر برنامه‌ریزی، سیستم‌ها و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز در گفتگو با خبرنگاران گفت: با توجه آیین‌نامه فنی ماده دو قانون هوای پاک در زمینه کنترل و کاهش آلودگی‌ها، وزارت نفت مکلف به تولید و عرضه سوخت‌های بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو 4 از سال 1397 شده است. لذا کلیه شرکت‌های پالایشی بایستی طرح‌هایی را برای تولید این فرآورده‌های بر اساس استاندارد یورو 4 تعریف و اجرا می‌کردند.

اکبر اورعی اسلامی افزود: روند اجرای پروژه‌ها در شرکت پالایش نفت تبریز را می‌توان به قبل از خصوصی‌سازی و بعد از آن تقسیم کرد؛ قبل از خصوصی‌سازی اجرای یک پروژه دارای فرآیندی طولانی بود و باید برای هر پروژه در مجلس شورای اسلامی بودجه مورد نیاز در قانون بودجه سالیانه اختصاص پیدا می‌کرد تا آن پروژه به مرحله اجرا برسد. طرح احداث واحد بنزین‌سازی با هدف تولید بنزین با استاندارد یورو 4 در سال 1386 شروع و از سال 1389 با تبدیل شرکت پالایش نفت تبریز به یک شرکت خصوصی در راستای اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، با اهتمام و تأمین اعتبار از سوی هیأت مدیره شرکت ادامه پیدا کرد تا در سال 1392 با هزینه‌کرد 265 میلیون یورو به بهره‌برداری رسید و توانست از همان سال روزانه بیش از یک میلیون لیتر از بنزین تولیدی را مطابق استاندارد یورو 4 تولید کند.

وی افزود: از بارزترین ویژگی‌های این طرح احداث واحد استخراج بنزن به عنوان یکی از آلاینده‌های موجود در بنزین بود. شرکت پالایش نفت تبریز برای تولید بنزین مطابق آخرین استاندارد بنزن را از داخل بنزین استخراج می‌کند تا موجب آلودگی هوا نشود. 

مدیر برنامه‌ریزی، سیستم‌ها و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: از زمان خصوصی‌سازی شرکت تدوین برنامه‌راهبردی شرکت در دستور کار قرار گرفت و کلیه طرح و برنامه‌های شرکت مطابق اهداف راهبردی تعریف و در مرحله اجرا قرار گرفت. یکی از اهداف راهبردی تعریف شده شرکت در برنامه‌های راهبردی، تولید کلیه فرآورده‌ها مطابق آخرین استانداردهای روز است.

اورعی ادامه داد: برای اینکه کل بنزین تولیدی پالایشگاه از نظر زیست‌محیطی با استاندارد بالاتری تولید شود، واحد بنزین سازی قدیمی با استفاده از دانش علمی مهندسان شرکت پالایش نفت تبریز با اعتبار 11 میلیون یورو و در مدت یک‌سال به واحد آیزومریزاسیون تبدیل شد که در صورت ساخت این واحد جدید، نیاز به اعتبار در حدود 70 میلیون یورو و زمای اجرای سه ساله بود. این تغییر کاربری این قابلیت را برای شرکت پالایش نفت تبریز ایجاد کرد که از بهمن 1397، کل بنزین تولیدی خود را با استاندارد یورو 5 تولید کند و بخش زیادی از بنزین مورد استفاده در استان‌های شمال غرب کشور شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان و گیلان، از محصول بنزین یورو 5 تولیدی شرکت تأمین شود. 

مدیر برنامه‌ریزی، سیستم‌ها و کنترل شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به برنامه‌ریزی برای ارتقای استاندارد گازوئیل تولیدی به استاندارد یورو 5، گفت: اجرای این طرح شامل یک واحد اصلی و 4 پروژه‌ مکمل عملیاتی و زیست‌محیطی از سال 1393 شروع شد که واحد گوگردزدایی از گازوئیل به عنوان پروژه اصلی طرح با هزینه 70 میلیون یورو در سال 1397 به بهره‌برداری رسید. این واحد گوگرد را از گازوئیل جدا می‌کند تا آلایندگی آن کاهش پیدا کند و به حداقل گوگرد مطابق استاندارد یورو 5 در محصول برسد ولی با توجه اینکه فناوری مورد استفاده در واحد گوگردسازی اولیه شرکت قدیمی بود و پروژه‌های مکمل به بهره‌برداری نرسیده بودند، این واحد با ظرفیت 50درصد، گازوئیل با استاندارد یورو 5 را تولید می کند که  روزانه بیش از دو میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد یورو 5 از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به ناوگان حمل و نقل دیزلی شمال‌غرب کشور عرضه می‌شود. 

وی ادامه داد: برای استفاده از ظرفیت کامل این واحد، اجرای دو پروژه مکمل شامل احداث واحد جدید گوگردسازی مطابق آخرین فناوری‌های روز دنیا با اعتبار بالغ ‌بر 25 میلیون یورو و واحد استحصال گوگرد از گازهای خروجی واحد گوگردسازی با اعتبار 12 میلیون یورو و با هدف کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی علی‌رغم وجود کلیه مشکلات به وجود آمده با توجه به اعمال تحریم‌های بین‌المللی در این مجموعه ادامه پیدا کرد.

اورعی از آغاز عملیات بهره‌برداری آزمایشی این واحدها از شهریورماه 1402 خبر داد و گفت: با افتتاح و بهره‌برداری رسمی این واحدها در آینده‌ای نزدیک با حضور مسئولین کشور، شرکت پالایش نفت تبریز خواهد توانست بیش از 80 درصد گازوئیل تولیدی خود را به صورت یورو 5 تولید نماید.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها