پایان شاهنامه
سهراب مرادی از دنیای وزنه‌برداری خداحافظی کرد

پایان شاهنامه

کیانوش رستمی دیگر جایی در تیم‌ملی وزنه‌برداری ندارد

یاغی به آخر خط رسید

با پایان مهلت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای ارسال اسامی تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان در ریاض عربستان، پرونده حضور کیانوش رستمی در تیم‌ملی وزنه‌برداری هم برای همیشه بسته شد.
با پایان مهلت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای ارسال اسامی تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان در ریاض عربستان، پرونده حضور کیانوش رستمی در تیم‌ملی وزنه‌برداری هم برای همیشه بسته شد.
کد خبر: ۱۴۱۵۴۸۵
نویسنده رضا پورعالی - گروه ورزش

کیانوش نه تنها المپیک پاریس را از دست داد که حالا مجبور شد برای همیشه با دوبنده تیم‌ملی هم خداحافظی کند؛ دوبنده‌ای که از سال۲۰۰۸ به دفعات بر تن این ورزشکار کرمانشاهی رفت و افتخارات بسیاری را هم برای او و البته کشورمان در میادین مختلف به همراه داشت. از دو مدال طلا و نقره در المپیک لندن(۲۰۱۲) و ریودوژانیرو(۲۰۱۶) گرفته تا دو عنوان قهرمانی جهان در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴. با این حال کیانوش رستمی را در ورزش ایران نه با این مدال‌ها که با تصمیماتش برای سرپیچی از خواسته مربیان تیم‌ملی و تنهایی تمرین کردن‌هایش می‌شناسند. او درست از سال ۲۰۱۵ که سجاد انوشیروانی، سرمربی وقت تیم‌ملی در اعتراض به رفتار کیانوش رستمی استعفا کرد تا همین امروز، همواره بزرگترین چالش برای سرمربیان تیم‌ملی و البته روسای فدراسیون وزنه‌برداری بوده. چالشی که سرانجام در دوره ریاست سجاد انوشیروانی، با تصمیم نواب نصیرشلال، سرمربی تیم ملی منوط به کشیدن خط قرمز روی نام این قهرمان، یک بار برای همیشه پایان یافت.‌اینک سوال اینجاست که آیا کنار گذاشتن کیانوش رستمی، در این مقطع، با توجه به این‌‌که او یکی از شانس‌های کسب سهمیه المپیک پاریس محسوب می‌شود، تصمیم درستی بوده یا می‌شد یک سال دیگر هم با این قهرمان کنار آمد تا او سومین المپیک عمرش و شاید سومین مدال المپیکش را هم به دست بیاورد یا خیر؟

پاسخ بهمن زارع، مربی تیم ملی وزنه‌برداری به ادعاهای کیانوش

شرایط اردوی تیم ملی
هر اردویی باید یک چارچوب انضباطی داشته باشد تا بچه‌ها در قالب آن قرار بگیرند. ما درباره چارچوب‌های انضباطی با همه ملی‌پوشان صحبت کردیم... اتفاقا بنده و سرمربی تیم (نواب نصیرشلال) هم با خود کیانوش صحبت کردیم که او صراحتا گفت نمی‌توانم در این چارچوب قرار بگیرم. با این حال ما باز هم با او تعامل کردیم. کیانوش به من گفت که بدن خودم را بهتر می‌شناسم و اگر خارج از اردو باشم مشکلی پیش نمی‌آید‌. ما هم این خواسته او را قبول کردیم اما دو‌ شرط شفاهی بین ما ردوبدل شد: یکی این‌که همواره برای دادن تست دوپینگ آماده باشد و دیگر این‌که هر زمان رکوردگیری بود، او با آمادگی در آن حاضر باشد. این چیزی بود که ما از کیانوش خواستیم اما در رکوردگیری اخیر تیم‌ملی به آن عمل نکرد.»

مصدومیتی با دلیل غیر قانع کننده
«ما فقط در جریان مصدومیت کیانوش قرار گرفتیم اما هنوز کسی نمی‌داند کیانوش کجا و چگونه مصدوم شد. او از لحظه ورود به کره‌جنوبی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا به ما گفت زانویش درد می‌کند و وقتی دلیلش را جویا شدیم در پاسخ گفت چون برای من بلیت بیزینس کلاس نگرفتید زانویم دچار آسیب شد! در هر صورت همانجا هم قرار بود کیانوش رستمی با آمادگی بالا در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کند اما در عمل دیدید که چه اتفاقاتی افتاد و رستمی چه وزنه‌هایی را مهار کرد. قهرمان ما اگر مدعی می‌شود که بودنش در بیرون از اردو برایش بهتر است پس باید آماده باشد، نه این‌که بیاید و در رکوردگیری با چند کیلوگرم اختلاف به نفر داخل اردو ببازد. این اتفاق قبل از اعزام تیم به قهرمانی آسیا افتاد و در خود کره‌جنوبی هم دیدیم که کیانوش پایین‌تر از حد انتظار ظاهر شد.»

اعلام زمان رکوردگیری
«آدم باید صادق باشد. با خودش و جامعه. من درست همان زمان که رکوردگیری را به ملی‌پوشان اطلاع دادم به کیانوش هم خبر دادم... فکر کنم ۲۷ یا ۲۸ خرداد بود، یعنی چیزی حدود ۸-۹ روز قبل از رکوردگیری. بنده همان روز پیامک زدم. ضمن این‌که از طریق فدراسیون هم نامه‌ای ارسال شد به هیات وزنه‌برداری کرمانشاه تا ساعت و روز دقیق رکوردگیری اطلاع‌رسانی شود. از آن طرف کیانوش هم خیلی دیر و در فاصله دو ساعت مانده به رکوردگیری، غیبتش را به کادر فنی اعلام کرد که خب این موضوع خلاف تعهدی بود که پیش از این به ما داده بود.»

پایان یاغی
کیانوش رستمی حالا دیگر جایی در ترکیب تیم‌ملی وزنه‌برداری ندارد و غیبت او در مسابقات جهانی ریاض هم طبق قوانین گزینشی فدراسیون جهانی، به منزله غیبت در المپیک ۲۰۲۴ پاریس خواهد بود. رستمی در تمام این سال‌ها تنها وزنه‌برداری بود که خارج از اردوی تیم‌ملی تمرین کرد و زیر بار تمرین در اردوی تیم‌ملی نرفت. شاید یکی از دلایل انتقاد به علی مرادی، رئیس سابق فدراسیون وزنه‌برداری هم همین سازش او با کیانوش رستمی برای جدا ماندن از بدنه تیم‌ملی بود. موضوعی که خیلی‌ها آن را اشاعه ورزشکارسالاری می‌دانستند و معارض نظم و انضباط حاکم بر اردو. رستمی با این حال همواره خودش را برتر می‌دانست‌. او پس از قهرمانی در المپیک ریو، به صراحت گفت: خودم سرمربی خودم بودم و این مدال حاصل دانش فنی و زحمات خودم بود. او پیشتر یکی از همان ۵ نفری بود که بعد از المپیک ۲۰۱۲ لندن در اعتراض به رفتار کوروش باقری، سرمربی وقت تیم ملی از تیم کنار گذاشته شد و دو سال بعد وقتی در بازگشت به تیم‌ملی، قهرمان جهان شد در نشست خبری مسابقات جهانی گفت: «کسی در کرمانشاه هست که دوست ندارد موفقیت من را ببیند!»بعدها سجاد انوشیروانی هم به دلیل تمرد کیانوش رستمی برای حضور در اردوهای تیم‌ملی از سمت سرمربیگری تیم‌ملی استعفا کرد و البته علی مرادی هم بارها با این ورزشکار بر سر موضوع تمرینات انفرادی‌اش به مشکل خورد و دست آخر هم اتفاق به سمتی پیش رفت که کیانوش رستمی المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به دلیل خبط فدراسیون مرادی، عمدا یا سهوا از دست داد. حالا هم باید گفت خداحافظ المپیک پاریس... برای کیانوش رستمی، با کوله باری از افتخارات و سرکشی‌ها اینجا پایان خط است...

کارنامه ورزشی کیانوش رستمی
۲۰۱۰ : مدال طلای جوانان‌جهان
۲۰۱۱ : مدال نقره قهرمانی آسیا
۲۰۱۱ : مدال طلای جوانان جهان
۲۰۱۱ : مدال طلای قهرمانی جهان
۲۰۱۲ : مدال نقره قهرمانی آسیا
۲۰۱۲ : مدال نقره المپیک لندن
۲۰۱۴ : مدال نقره بازی‌های آسیایی
۲۰۱۴ : مدال طلای قهرمانی جهان
۲۰۱۴ : مدال طلای باشگاه‌های آسیا
۲۰۱۵ : مدال نقره قهرمانی جهان
۲۰۱۶ : مدال طلای المپیک ریو
۲۰۱۶:مدال طلای جام فجر

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها