وزیر دفاع در یادداشتی اهمیت نقش‌آفرینی سازمان شانگهای در مقابل سیاست‌های توسعه طلبانه غرب و ناتو را تشریح کرد.
کد خبر: ۱۴۱۵۰۳۷

به گزارش جام جم آنلاین، امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پیشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری های شانگهای یادداشتی را به رشته تحریر درآورد.

متن این یادداشت به شرح ذیل است:

تغییرات در عرصه تحولات منطقه ای و بین المللی، به خوبی گویای واقعیت‌ها و افق‌های آینده جهان در حال تغییر و نظم در حال شکل‌گیری است. درک این واقعیت موجب شده تا دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عضویت در سازمان‌ها و نهادهای مبتنی بر چندجانبه‌گرایی همانند سازمان همکاری شانگهای مورد توجه جدی قرار گیرد.

سازمان همکاری شانگهای با دارابودن بیش از یک سوم جمعیت جهان، عضویت دو‌کشور شورای امنیت و چهار کشور دارای قدرت اتمی ، سازمانی تاثیرگذار و نقش‌آفرین در روندهای جهانی آتی است؛ این سازمان از ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی گسترده‌ای برخوردار است و در مسیر تقویت سیاست‌های موازنه ساز و توسعه چندجانبه گرایی نقش حائز اهمیتی دارد.

سیاست های توسعه طلبانه غرب و ناتو برای حفظ و احیای جهان تک‌قطبی و تشدید رقابت‌های جهانی با رویکردهای نظامی و امنیتی، اهمیت و حساسیت عضویت و‌ نقش آفرینی سازمان شانگهای را چندین برابر کرده است.

در واقع، سازمان همکاری شانگهای امروزه با برخورداری از مولفه‌های مهم قدرت سیاسی، اقتصادی و امنیتی در پهنه جغرافیایی و ژئوپلیتیکی خود مسئولیت‌های سنگینی را در قبال شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی و تحقق امنیت مشارکتی و جمعی بر عهده دارد و‌جمهوری اسلامی ایران ضمن بهره گیری از این ظرفیت، قابلیت و ارزش قابل توجهی را به این نهاد بین‌المللی می‌دهد.

موضوعاتی همانند تروریسم، افراط گرایی، مبارزه با پدیده قاچاق و مقابله با تحریم ها از مهم‌ترین مسائلی هستند که جمهوری اسلامی ایران تجربه های گرانبهایی در این زمینه دارد.

انقلاب اسلامی ایران، انقلاب علیه ظلم و بی عدالتی بوده و راز ماندگاری آن بر استواری در این مسیر می باشد بر این اساس، تأکید بر «امنیت مردم پایه»؛ «احترام به حاکمیت های ملی»؛ «امنیت انسانی»؛ «نگاه فرا مذهبی و غیر فرقه ای» و ... جزو اصول خدشه ناپذیر نظریه دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران هستند.

اینجانب در اجلاس وزرای دفاع شانگهای در اردیبهشت سال جاری(۱۴۰۲) ضمن تبیین این اصول در سخنرانی و دیدارهایی که با وزرای دفاع کشورهای عضو داشتم به دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران که متکی بر ظرفیت ها و مزیت های همه جانبه ملی، منطقه ای و بین المللی و تابع اصولی پایدار برای ایجاد بازدارندگی بوده اشاره نموده و حفظ صلح و آرامش و امنیت منطقه ای را از طریق گفت گو، همکاری‌های جمعی و مناسبات چندجانبه به طور جدی مورد تاکید قرار دادم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها