تفریح تابستانی‌ یا آسیب پوستی؟
هرآنچه لازم است درباره آفتاب گرفتن در تابستان و مراقبت از سلامت پوست بدانید

تفریح تابستانی‌ یا آسیب پوستی؟

محمد محسن عزیزی، متخصص طب طبیعی و مکمل، فرمول ساده اما چهار‌مرحله‌ای برای محافظت از پوست‌مان دارد؛ فرمولی که به همان اندازه ساده است، به همان اندازه هم نیاز به نظم و تداوم دارد.
محمد محسن عزیزی، متخصص طب طبیعی و مکمل، فرمول ساده اما چهار‌مرحله‌ای برای محافظت از پوست‌مان دارد؛ فرمولی که به همان اندازه ساده است، به همان اندازه هم نیاز به نظم و تداوم دارد.
کد خبر: ۱۴۱۴۸۰۱

مرحله اول، تعدیل مزاج: در این مرحله، لازم است مزاج‌مان را بشناسیم و تشخیص دهیم که بر اساس هرکدام از مزاج‌های گرم و تر، گرم و خشک و سرد و خشک، چه مواد غذایی را استفاده کنیم که این مزاج را به تعادل برسانیم. به عنوان مثال، افراد با مزاج گرم و‌‌تر که مدام پوست صورت‌شان گل می‌اندازد، باید مصرف غذاهای غلیظ و نشاسته‌ای را محدود و از غذاهای سرخ‌کردنی و تند و پر ادویه دوری کنند. از سوی دیگر، مزاج‌های گرم و خشک، بهتر است که از دستگاه بخور در منزل یا اتاق خواب استفاده کنند تا خشکی‌شان به تعادل برسد. خلاصه این‌که اصول تعدیل مزاج را در پیش بگیرید که یکی از اساسی‌ترین راهکارها برای داشتن پوست سالم خواهد بود. مرحله دوم، توجه به تغذیه: بدیهی است که مصرف خوراکی‌های چرب، فست فود و ... باعث بروز جوش‌های پوستی و التهاب خواهد شد؛ برای همین است که یکی از مهم‌ترین موضوعات در سلامت پوست، سالم‌خوری است. مرحله سوم، خواب کافی: بر کسی پوشیده نیست که نداشتن خواب خوب و کافی، منبع بسیاری از بیماری‌ها از جمله آسیب‌های پوستی خواهد بود. برای همین هم طبیعی است که اگر روال همیشگی‌مان بر بیداری‌های شبانه است، با پوستی آشفته و به‌هم ریخته روبه‌رو شویم. مرحله چهارم، روتین پوستی: روتین پوستی در فصل تابستان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع یک روتین پوستی طبیعی و مناسب و به دور از مواد شیمیایی که در طولانی مدت به پوست‌مان آسیب می‌رساند، می‌تواند ما را به داشتن پوستی شفاف برساند. از جمله اقدامات مهم در روتین پوستی، شست‌وشوی صبح و شب پوست با آب نسبتا خنک و استفاده از شامپوهای گیاهی مانند آلوئه‌ورا، خیار و هندوانه در تابستان است.

آبرسانی پیش از خشکی
فارغ از همه دلایل مثل مشکلات ژنتیکی، افزایش سن، زندگی در مناطق گرم و خشک، انواع بیماری‌های هورمونی و... که باعث خشکی پوست می‌شوند لازم است برای مراقبت از پوست برخی نکات را انجام دهیم تا قبل از دچار شدن به خشکی پوست، از وقوعش جلوگیری کرده باشیم.

یکی از اساسی‌ترین توصیه‌های بسیاری از پزشکان برای این هدف، مصرف مایعات به میزان کافی است؛ مایعاتی که مانع از تمام شدن آب بدن می‌شود و اجازه نمی‌دهد پوست انسان، مانند مناطق خشک و گرم، خشک شود. استفاده از دستگاه بخور یا یک ظرف آب روی وسایل گرم‌کننده خانه در فصول سرد سال مانند پاییز و زمستان هم از دیگر راهکارهایی است که افرادی که پوست خشکی دارند، می‌توانند قبل از خشک شدن پوست دست و صورتشان، اجرایی کنند. در این میان، حفظ رطوبت بدن بعد از استحمام هم نباید فراموش شود. در واقع همه افراد بعد از دوش گرفتن، دچار خشکی پوست می‌شوند که اگر به آن رسیدگی نکنند، این خشکی ادامه‌دار خواهد بود؛ پس لازم است رطوبت پوست را با کرم یا روغن بعد از استحمام حفظ کنیم. در نهایت هم استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و استفاده از آبرسان‌های مورد تایید پزشکان، از دیگر اقداماتی است که مربوط به وقت و زمان خاصی نیست و باید به صورت مداوم و همیشگی مصرف شوند تا از خشک شدن پوست بدن جلوگیری گردد.

مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و حیوان!
پانزدهمین روز از تیرماه، در تقویم جهانی، به نام روز مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان نام‌گذاری شده است؛ بیماری‌هایی که در اصل از گروه باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها هستند. براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، هر گونه بیماری‌ یا عفونتی که به طور طبیعی بین حیوانات مهره‌دار و انسان انتقال می‌یابند؛ به‌عنوان بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان شناخته می‌شوند.

در این میان، مهم‌ترین بیماری‌های مشترک میان انسان و دام در کشور ما، تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، جنون گاوی و آنفلوآنزای پرندگان است. برای همین است که لازم است از راهکارهای پیشگیری درباره این بیماری‌ها که گاهی به ابتلا به آنها اصلا فکر نمی‌کنیم، بیشتر بدانیم؛ مثلا این‌که تب مالت، بیشتر از سایر این نوع بیماری‌ها، احتمال رخ دادن دارد و مهم‌ترین راه انتقال ‌مصرف شیر خام آلوده، فرآورده‌های لبنی تهیه شده از شیر خام ‌یا شیری است که به خوبی جوشیده نشده مخصوصا پنیر محلی، خامه، سرشیر، بستنی و...‌ . برای همین هم لازم است که شیرخام را پیش از مصرف به مدت ۵ تا ۱۰دقیقه بجوشانیم و به طور معمول، از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنیم. بیماری هاری هم از دیگر بیماری‌های معمول در این دسته است که اصلی‌ترین راه سرایتش، گازگرفتن به وسیله حیوان هار است. البته از طریق کشیده شدن پنجه آغشته به بزاق حاوی ویروس نیز منتقل می‌شود‌. دوره کمون معمولا ۱۵ روز تا سه ماه و به‌طور متوسط یک تا۲ ماه طول می‌کشد. نهایتا این‌که به بهانه نیمه‌ تیرماه، بهتر است که بیشتر از هر وقت دیگر از خودمان در برابر این بیماری‌ها محافظت کنیم.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها