یک کارشناس مسائل ترکیه با تحلیل سبد رای چهار نامزد انتخابات ترکیه، تاکید کرد که این کشور در حال ورود به دوران تازه‌ای است.
یک کارشناس مسائل ترکیه با تحلیل سبد رای چهار نامزد انتخابات ترکیه، تاکید کرد که این کشور در حال ورود به دوران تازه‌ای است.
کد خبر: ۱۴۰۷۵۳۹

سیامک کاکایی در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص آخرین تحولات مربوط به انتخابات ترکیه گفت: این انتخابات بسیار مهم و تاثیرگذار است، جدای از اینکه چه فردی در انتخابات پیروز خواهد شد، روند انتخابات می تواند در صحنه داخلی و منطقه ای تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه ترکیب و آرایش سیاسی گروههای شرکت کننده در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه حائز اهمیت است، تصریح کرد: در حال حاضر دو ائتلاف مهم یعنی جمهور یا همان ائتلاف حزب حاکم که رهبری آن بر عهده اردوغان است و دوم ائتلاف موسوم به ملت به رهبری کمال ولیچدار اوغلو در انتخابات حضور دارند.

کاکایی ادامه داد: در کنار این دو ائتلاف؛ جریان های مهم دیگری نیز چون گروه کردها و حزب دموکراتیک خلق قرار دارد که نزدیک به کردها است و‌نوع نگاه این جریان در انتخابات و‌حمایتی که انجام خواهند داد در فرایند انتخابات تاثیرگذار است.

این کارشناس مسائل ترکیه اظهار کرد: نکته مهمی که میتوان در مورد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه مورد بررسی قرار داد این است که در این میان درصد کم گروههای درون ائتلاف هم در نتیجه انتخبابات موثر است اما برای انتخابات پارلمانی ترکیه اینگونه نخواهد بود چرا که تابع مکانیسم دیگری است.

کاکایی در پیش بینی نتایج انتخابات ترکیه گفت: شاید بتوان چند وضعیت را متصور شد؛ پیروزی اردوغان در انتخابات تابع منحنی است که هم پایگاه اجتماعی این حزب مورد نظر است و هم اینکه دولت حاکم بوده و ۲۰ سال قدرت را ذر اختیار داشته و دارای کاریزما است و در ضمن وعده هایی نیز برای بهبود وضعیت اقتصادی می دهد و امیدوار است که بتواند آرا معترضی که ار این جناح خارح شده برگردد و بتواند انتخابات را سمت و سو‌ دهد.

وی با بیان اینکه به هر حال این انتخابات یکی از پرچالش ترین انتخابات برای اردوغان قلمداد می شود، اظهار کرد: اگر احتمال بر پیروزی کمال ولیچدار اوغلو باشد این نکته مورد توجه است که مخالفان در شرایط ایده آل خود هستند که توانستند ائتلاف و یا اجماعی را به دست آورند که چالشی را برای اردوغان به وجود آورده است.

کاکایی ادامه داد: البته انتقادهایی نسبت به آنها وجود دارد که آیا خودشان دستخوش اختلافاتی درونی نخواهند شد و چه مکانیسمی برای برون رفت از وضعیت اقتصادی دارند؟

کاکایی توضیح داد: با نگاهی به نظرسنجی‌ها می بینیم که تاکید بر پیروزی ولیچدار اوغلو وجود دارد اما در عین حال شاید صحنه سیاسی خارج از این باشد بدان معنا که احتمالات دیگری مطرح است و آن اینکه تا چه میزان کردها وعده حمایت از اوغلو دارند، در واقع آرای آنها در سبد اوغلو ریخته خواهد شد؟ تناسب درصد آن نیز بسیار مهم است و اینکه رای کردها چند پارچه نشود، چرا که این این چند پاره شدن رایشان به ضرر اوغلو تمام خواهد شد.

وی افزود: همچنین تناسب رای دو نامزد دیگر، یعنی سینان اوغان و محرم اینجه هم اهمیت دارد، به خصوص محرم اینجه نیز می تواند در نتیجه آرای اوغلو تاثیرگذار باشد چرا که پایگاه اجتماعی محرم اینجه به اوغلو نزدیک است پس رای به آن یعنی کاهش رای به اوغلو.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایطی که گفته شد به نظر می رسد وضعیت انتخابات ترکیه به شکل دیگری تغییر کرده و به دور دوم کشیده شود. در شرایط فعلی نیز فضای روانی از سوی حزب عدالت و توسعه ایجاد شده تا بتواند مدیریت آرا داشته باشد تا بر فضای موجود تاثیرگذار باشد.

این کارشناس مسائل ترکیه خاطر نشان کرد؛ به هر حال یکی از پرچالش ترین انتخابات است و حتی احتمالاتی مبنی بر ایجاد نوعی بحران اجتماعی، سیاسی و... پس از انتخابات داده شده است که به نتیجه انتخابات بستگی دارد. به نظر می‌رسد ترکیه در حال ورود به دوره جدیدی است که شرایط را براساس پیروزی هر نامزد میتوان متصور شد. این انتخابات که انتخابات قرن هم نامگذاری شده است ترکیه را وارد مرحله دیگری از حیات سیاسی خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها