یکی از توصیه‌های پرتکرار که اغلب از زبان کارشناسان می‌شنویم و حتی برخی از بلاگرهای فضای مجازی برای آن کمپین راه می‌اندازند، نوشیدن هشت لیوان آب در روز است. میزان آبی که شاید نوشیدن آن به تصور ما کار ساده‌ای باشد اما در عمل نه تنها در طول روز فرصتی برای مصرف آن پیدا نمی‌کنیم، بلکه تقاضای بدن در حدی نیست که میل به نوشیدن را در ما تقویت کند. بماند که برخی مشکلات گوارشی و کلیوی و غیره نیز به فرد اجازه نمی‌دهد بتواند بیش از دو،سه لیوان آب در طی روز بنوشد. اما نیاز طبیعی بدن ما به آب چه میزان است؟ این پرسشی است که متخصصان طب نوین و طب سنتی در مورد آن نظر واحدی ندارند و چون افراد جامعه از سود یا زیان این امر بی‌اطلاع هستند بلاتکلیف مانده‌اند.
کد خبر: ۱۳۷۷۲۶۹

متخصصان طب نوین معتقدند چون در طول شبانه روز آب بدن از طریق پوست، ریه و ادرار دفع می‌شود نیاز به خوردن آب بسته به این‌که فرد در چه شرایطی باشد، دمای محیط چگونه باشد و نوع غذای مصرفی چه باشد متفاوت است و بر این باورند که در شرایط عادی افراد باید روزانه بین چهار تا هشت لیوان مایعات بنوشند که می‌تواند شامل آب خالص، جوشانده یا دم‌نوش و سردنوش گیاهان، آب میوه‌ها و در مجموع هر آن چیزی باشد که حاوی آب است.
اما متخصصان طب سنتی نظر دیگری دارند و معتقدند هیچ مستند علمی در پزشکی برای اثبات موضوع نوشیدن هشت لیوان آب در روز وجود ندارد و فرد سالم فقط در صورت تشنگی باید آب بنوشد. به عنوان مثال معتقدند فردی با مزاج سرد و تر بدنش به دریافت این میزان آب نیاز ندارد و حتی با مصرف مایعات دچار سوءمزاج می‌شود. در این مکتب به عوارضی از قبیل ضعف اعصاب و معده و کبد، تورم دست و پا، فراموشی و کم حافظه شدن و... بر اثر نوشیدن زیاد آب اشاره شده است. 
همچنین متخصصان طب سنتی براین باورند که آب بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی طولانی مدت نیست و دلیل آن را به طور علمی این‌گونه توضیح داده‌اند که آب در زمان تشنگی شدید با تامین سریع حجم خون می‌تواند به طور موقت به رفع تشنگی فرد کمک کند اما اگر بافت‌های بدن به جهت تشنگی طولانی مدت، خشک و کم آب شده باشند دیگر آب چاره کار نخواهد بود. چون آب به سرعت از کلیه‌ها دفع و به دلیل ماندگاری کوتاه‌مدت در بدن نمی‌تواند در تامین رطوبت و آب‌رسانی عمیق بافتی، اثرات مطلوب داشته باشد. 
نوشیدنی‌هایی چون شیر کم‌چرب، آب‌پرتقال، آب‌سیب، آب‌آلبالو و دم‌نوش ترش‌مزه آلبالوی خشک نسبت به آب دیرتر از بدن خارج و در تامین و حفظ رطوبت در بافت‌ها موثر خواهند بود. متخصصان طب سنتی برای کاهش شدت عطش در روزهای بسیار گرم تابستان تنفس بوی گلاب و خیار در هوای خنک و مصرف شربت سکنجبین و خیار یا مصرف فالوده سیب گلاب همراه با قدری عسل و گلاب و زعفران را بهترین جایگزین آب یخ و چای عنوان کرده‌اند.  توصیه بر این است در میان میوه‌های تابستانی به خصوص گرم مزاجان از خوردن خربزه، دستنبو، خرما و غذاهای پرادویه که طبع بسیار گرمی دارند اجتناب کنند. همچنین مصرف روزانه غذاهایی با طبع سرد همچون آب دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه و سوپ جو به میزان زیاد از کم آب شدن بدن و خشکی بافت‌ها جلوگیری کرده و سبب رفع التهابات و حرارت بدن می‌شوند.

منبع:‌ ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها