مسلمانان جهان

ماه رمضان در سوئد

سوئد، در شمال اروپا و شبه‌جزیره اسکاندیناوی قرار دارد. مساحت این کشور حدود 450 هزار کیلومترمربع است و بیش از 6/9 میلیون نفر جمعیت دارد. براساس برآوردهای سال 2009، بیش از صد هزار نفر از جمعیت این کشور، مسلمان هستند که البته منابع غیررسمی این تعداد را بین 450 تا 500 هزار نفر تخمین زده‌اند.
کد خبر: ۹۱۳۸۳۸
ماه رمضان در سوئد

گرفتن روزه 20 ساعته: از آنجا که سوئد نزدیک قطب شمال قرار دارد، بیشتر سال، شب‌ها بسیار کوتاه است و در تابستان هم تقریبا شب ندارند. در واقع در تابستان فقط دو تا چهار ساعت وقت دارند که سحری بخورند و افطار کنند. امسال که ماه مبارک رمضان در تابستان واقع شده است، روزها در سوئد به 20 ساعت می‌رسد و هرچه به سمت شمال این کشور حرکت کنیم، روزها طولانی‌تر هم می‌شود و این مساله وضعیت روزه‌داران را بسیار سخت می‌کند.

مناطق بدون غروب: در برخی مناطق سوئد که به قطب شمال نزدیک است، تقریبا غروب آفتاب مشاهده نمی‌شود و مسلمانان سوئد برای سحری خوردن و افطارشان دچار مشکل می‌شوند و زمان دقیق آن را نمی‌دانند. آنها با استفاده از برنامه‌های رادیویی و ماهواره‌ای کشورهای مسلمان و همچنین مراکز اسلامی واقع در این کشور بویژه استکهلم، اوقات شرعی را تشخیص می‌دهند.

رونق صنایع اغذیه‌فروشی: در سوئد هنگام ماه مبارک رمضان، فروش در بخش بازار اغذیه نسبت به ماه‌های دیگر بالا می‌رود. این مساله به افزایش خرید خوراکی از سوی مسلمانان مربوط است. در این ماه به رغم روزه‌داری، مسلمانان هنگام سحری و افطار، مقدار زیادی غذا مصرف می‌کنند بخصوص در کشوری مانند سوئد که ساعات روزه‌داری، به مراتب بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است.

شب قدر و مجالس خانگی: در استکهلم و دیگر شهرهای سوئد، مسلمانان در مساجد، شب قدر را بر پا می‌کنند و اگر هم در شهری که ساکن آن هستند، مسجدی نباشد، مراسم شان را در منزل یکی از مسلمانان برگزار می‌کنند.

عید فطر و بازار هدیه: جشن و تعطیلات عید فطر در سوئد، سه روز است. مسلمانان سوئد بویژه استکهلم روز اول عید را با خواندن نماز عید فطر شروع و یکی از باشکوه‌ترین نمازهای سال را برپا می‌کنند. در این روزها، مسلمانان سوئد برای یکدیگر هدیه می‌خرند و همچنین خوراکی‌های متنوع آماده می‌کنند و به استقبال این جشن سه روزه می‌روند. مسلمانان در این روزها انواع خوراکی‌ها ازجمله میوه‌های تازه، شیرینی، خرما، برنج و کباب بره آماده کرده و به مسلمانان دیگر و حتی غیرمسلمانان تعارف می‌کنند. البته در این میان، فقرا و بخصوص کودکان بی‌سرپرست سهم ویژه‌ای دارند. برای این کودکان انوع خوراکی، لباس و اسباب‌بازی خریداری می‌شود.

روزه‌داری در سوئد که ساعات زیادی به خود اختصاص می‌دهد، صبر و شکیبایی افراد را به معنای واقعی محک می‌زند.

منبع: joinville.se

مترجم: نادیا زکالوند

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها