همه آنچه باید درباره گل همیشه بهار بدانید

لذت از بهار با گل همیشه بهار

یکی از گل‌های مناسب برای کاشت در باغچه در تمام فصول گل همیشه بهار است. این گل از خانواده کاسنی‌ها که عمری یک یا نهایتا دو ساله دارد و به دلیل مقاومت بالایش در برابر گرما و سرما در تمام فصول سال گل می‌دهد. به همین دلیل نیز مورد علاقه کسانی است که دوست دارند در کنار گیاهان دیگر، یک گل خوشرنگ نیز در باغچه خانه خود بکارند.
کد خبر: ۱۴۵۳۴۳۷
نویسنده مریم احمدی - خبرنگار چاردیواری
 
این گلدان در سال اول بهترین و زیباترین گل‌ها را می‌دهد اما در سال دوم این کیفیت کم می‌شود. بنابراین در اکثر مواقع، پس از گذشت یک‌سال بذر جدید با گل‌های یکساله جایگزین می‌شوند. از آنجا که برای بهره‌گیری از زیبایی این گل، علاوه بر کاشت، داشت و برداشت درست گل همیشه بهار، نگهداری از آن نیز مهم است.

خاک 
اگر درخانه خاک عمده برگ یا خاک گلدان عمده دارید،می‌توانید آن را با کمی کود حیوانی مخلوط کرده و به‌عنوان خاک مناسب گل همیشه بهار استفاده کنید.

آبیاری
همان‌طور که گفته شد همیشه بهار جزو گل‌های بسیار مقاوم است. بنابراین در برابر کم‌آبی مقاومت بالایی دارد؛ پس سعی کنید زمانی که خاک گلدان یا باغچه خشک شد به آن آب بدهید.
میزان نیاز به نور خورشید: گیاهانی که گل می‌دهند به‌طور معمول به نور بیشتری نیاز دارند؛ بنابراین کم‌نوری باعث کم شدن عمر گل‌های آن می‌شود. هنگام کاشت گل همیشه بهار در گلدان، سعی کنید گلدان را در روز، زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.

کوددهی
استحکام زیاد این گل باعث می‌شود گل همیشه بهار به کودهای شیمیایی از نوع کود سه بیست یا کود گلدهی زیادی احتیاج نداشته باشد؛ کمی کود کمپوست برای آن کافی است.

بهترین زمان برای کاشت
قبل از این‌که بدانید چگونه این گل را پرورش دهید، بهتر است در مورد بهترین فصل و زمان کاشت بذر گل همیشه بهار در باغچه یا در گلدان بدانید. زمان مناسب برای این گل به دمای هوای محل زندگی شما بستگی دارد. به طور کلی اگر شهر زندگی شما زمستان‌های بسیار سردی دارد، زمان کاشت بذر را به اواخر زمستان و در پایان زمان یخبندان موکول کنید، چرا‌که اگر زمان گلدهی با سرمای بیش از حد هوا یکی شود، گل برای گلدهی توان کافی را ندارد و یخ می‌زند اما اگر دمای هوای محل زندگی‌تان معتدل‌تر است، پایان تابستان یا اوایل پاییز نسبت به کاشت بذر این گل اقدام کنید.

کاشت بذر گل همیشه بهار در باغچه
به‌دلیل علاقه شدید گل همیشه بهار به آفتاب، این گل را بیشتر در باغچه می‌کارند، به همین دلیل باید به شرایط نگهداری گیاهان دیگری که کنار این گل می‌کارید، دقت کنید؛ چرا که میزان نیاز به آب و خاک مناسب برای آنها باید تقریبا یکسان باشد. مواردی که باید هنگام کاشت بذر گل همیشه بهار در باغچه آنها را به کار ببرید:
قسمتی از باغچه را برای کاشت بذر انتخاب کنید که سایه نباشد و ساعات بیشتری از روز آفتاب داشته باشد.
پس از آماده کردن خاک مناسب، چاله‌هایی به عمق یک تا دو سانتی‌متر در خاک ایجاد کنید و بذرها را درون آن بکارید. فاصله هر بذر از هم باید ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر باشد.
پس از پوشاندن روی بذرها با خاک لازم است به قطر نیم سانتی‌متر روی آنها را با کود دامی و کمی خاک باغچه بپوشانید تا گیاه قدرت کافی برای گلدهی و جوانه‌زدن داشته باشد. بذرها به یک یا دو هفته زمان احتیاج دارند تا جوانه بزنند. در این مدت باید هر روز آنها را آب بدهید اما به‌یاد داشته باشید در زمان انجام این کار، بذرها را با آبیاری زیاد و جریان آب جابه‌جا نکنید.
پس از جوانه‌زدن بذرها باید میزان آبیاری را کم کرده و تنها خاک گل همیشه بهار را مرطوب کنید. برای این‌کار می‌توانید خاک گیاه را چک کرده و در صورت خشک بودن مجددا آن را مرطوب کنید.
زمانی که گل‌ها به ارتفاع ۱۰ سانتی‌متر رسیدند، آنها را جابه‌جا کنید و فاصله گل‌ها را در باغچه به ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر برسانید.
هنگام گلدهی می‌توانید کمی کود حیوانی پای خاک گل‌های همیشه بهار بریزید تا گل‌های آنها زیباتر شود.

طرز کاشت در گلدان
اگرچه پرورش این گل‌های زیبا در باغچه مرسوم‌تر است اما به این معنا نیست که آپارتمان‌نشینان نمی‌توانند از گل‌های چهار فصل گل همیشه بهار استفاده کنند. چرا‌که با رعایت اصولی در نگهداری این گل‌ها و به کار بردن طرز صحیح کاشت گل همیشه بهار در گلدان می‌توانند یک یا دو سال این گل را کنار پنجره خود نگه دارند. برای این منظور لازم است به مواردی که در ادامه می‌گوییم به دقت توجه کنید. ابتدا گلدان مناسبی برای این گل‌ها در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید در گلدان‌تان چندین بذر از گل همیشه بهار بکارید لازم است گلدان بزرگ‌تری را انتخاب کنید. ایجاد سوراخ ته گلدان برای زهکشی را فراموش نکنید. همیشه بهارهایی که در گلدان کاشته می‌شوند به کود بیشتری نیاز دارند، بنابراین سعی کنید در ترکیب خاک این گیاه از کود حیوانی بیشتری استفاده کنید. همچنین این خاک باید قبل از کاشت کاملا زهکشی شود.
بذرها را در فاصله یک سانتی‌متری در خاک فرو کنید. اگر گلدان شما بزرگ است، دقت کنید که هر بذر با بذر دیگر حداقل پنج سانتی‌متر فاصله داشته باشد.
پس از پوشاندن روی آن با خاک، کمی کود روی آن بریزید و به آن آب کافی بدهید به طوری که آب از ته گلدان خارج شود. با این کار گیاه را برای جوانه‌زنی آماده‌می‌کنید.
در تمام مدتی که منتظر جوانه‌ها هستید، گلدان را در جایی قرار دهید که نور کافی و مستقیم دریافت کند. پس از جوانه‌زدن می‌توانید نور را کل روز از پشت پنجره به گلدان‌برسانید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها