«جام‌جم» از کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی گزارش می‌دهد

تب‌تند دلار فروکش کرد

در سه روز گذشته و پس ازحمله حماس به رژیم اشغالگر قدس، عده‌ای از سودجویان و سفته‌بازان که ماه‌ها با ثبات قیمت دلار زیان دیده‌بودند، با سوءاستفاده از رفتارهای هیجانی نسبت به افزایش قیمت ارز اقدام کردند اما از بعدازظهر دیروز این روند کاهشی آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود تا روزهای آینده مجددا دلار به کانال ۴۰ هزار تومان وارد شود. دیروز در بازار غیررسمی برخی کانال‌های تلگرامی نرخ دلار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ۵۲هزار و ۱۰۰تومان اعلام می‌کردند.
کد خبر: ۱۴۲۵۵۴۳
تب‌تند دلار فروکش کرد

درراستای کاهش قیمت‌ها در بازار ارز که در دو روز گذشته توسط سفته‌بازان با سوءاستفاده از رفتارهای هیجانی و غیراقتصادی، دچار نوسان شده‌بود، بازارساز با مداخله‌سنگین در بازاردلار ودرهم، نسبت به مدیریت‌ قیمت‌ها اقدام کرده‌ است. دیروز و امروز بازارساز عرضه سنگین ارز در بازار دارد و در حوزه‌های دلار و درهم، جمع‌آوری نقدینگی ریال در نرخ‌های فعلی بازار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود با ادامه فعالیت بازارساز و افزایش عرضه و همچنین نگرانی خریداران از کاهش قیمت در روزهای آینده سپس فروش ناشی از شوک کاهش قیمت‌ها، در روزهای آینده قیمت ارز به شدت کاهش یابد. از سوی دیگر سیاست‌گذار پولی از نظر تامین ارز هیچ مشکلی ندارد، ما روزانه بیش از دو میلیون بشکه نفت می‌فروشیم، ضمن آن‌که ارزهای آزاد شده از کره، تأثیری به ‌سزا در ادامه روند کاهشی قیمت ارز خواهدداشت. ‌بررسی‌های حاکی است از صبح دیروز ۱۸۰میلیون دلار در بازار نیما عرضه شده‌است که بیش از ۱۵۰میلیون دلار معامله داشته‌ایم و معاملات تا پایان دیروز افزایش یافت.

کمبود ارز نداریم

محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره  نوسانی که در بازار ارز روی داده‌است، گفت: دولت محوریت بازار ارز را مدیریت می‌کند اما راهکار بلندمدت که برای بازار ارز ارائه می‌شود، این است که دولت پیمان‌های دو و چندجانبه با کشورهای طرف مبادله امضاء کند؛ به ویژه با کشورهای همسایه پیمان‌های دوجانبه‌ای برقرار کرده تا تقاضا برای دلار کاهش پیدا کند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: فرصت عضویت ایران در پیمان‌های شانگهای و گروه کشورهای بریکس، فرصت مناسبی است که می‌توان گشایشی در زمینه مبادلات ارزی و انتقال ارز انجام داد. وی بر این نکته هم تأکید کرد: وقایعی که بین فلسطین و رژیم‌صهیونیستی اتفاق افتاده تأثیر خاصی بر اقتصاد کشور ما ندارد، بنابراین نوسانات بازار ارز موقت است.
فرهنگی درمورد این‌که در شش ماه امسال چقدر واردات داشته‌ایم، توضیح داد: در شش ماه اول بیش از ۲۵میلیارد دلار واردات داشته‌ایم و ارز آن تأمین شده، بنابراین نگرانی از کمبود ارز در کشور نداریم. مسائل ارزی کشور ما رابطه مستقیمی با مشکلات اقتصادی داخلی دارد و زیاد ربطی به مسائل خارجی ندارد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین افزود:‌ تأثیرات جنگ در اقتصاد ما موقت است و مردم هر چه می‌توانند از بازار ارز فاصله بگیرند؛ زیرا یک بازار ریسکی و به شدت نوسانی است، البته برخی افراد ریسک‌پذیر هستند  اما عامه مردم باید از بازار ارز فاصله بگیرند.

تخلیه هیجانات

 ‌قاسم رضاییان، عضو اتاق بازرگانی ایران نیز می‌گویدکه منابع ارزی بلوکه‌شده ایران در کشورهای مختلف در حال آزادسازی و بازگشت به حساب ارزی کشورمان است. پیش‌بینی می‌شود تا چند روز آینده نظیر ماه‌های اخیر، دولت و بانک مرکزی با برنامه‌ریزی و مدیریت ارزی، آرامش و ثبات را دوباره به بازار ارز بازگردانند.
وی افزود:‌ آزادسازی ۱.۷میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه‌شده ایران در کشور اروپایی لوکزامبورگ در ادامه آزادسازی ارزهای بلوکه‌شده در قطر، نشان  از گشایش‌های مداوم اقتصادی دارد. وی به لزوم ادامه این روند از سوی بانک‌مرکزی تاکید کرد و گفت: اقدامات قانونی و حقوقی بانک‌مرکزی مبنی بر آزادسازی منابع ارزی ایران در لوکزامبورگ باید برای منابع ارزی ما در کشورهای دیگر هم اجرایی شود و معتقدم هر قدر بتوانیم ارزهای بلوکه‌شده را به حساب کشورمان بازگردانیم، می‌توانیم اقتصادی پویا و رو به جلو داشته‌باشیم. این فعال اقتصادی به التهاب بازار ارز در پی اتفاقات منطقه و درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی اشاره کرد و یادآور شد: قطعا یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت دلار در دو روز گذشته، درگیری و جنگ در منطقه بود که بازار ارز را دچار انتظارات غیرمعمول و هیجانی کرد. این التهاب کنونی بازار ادامه‌دار نیست و دوباره شاهد کاهش و تثبیت قیمت ارز مثل ماه‌های گذشته خواهیم‌بود.

فروکش کردن التهابات

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی هم با تاکید بر این‌که آزادسازی منابع ارزی ایران در کشورهای مختلف موجب خواهدشد کسری بودجه به شیوه‌ای غیر از چاپ پول کاهش یابد، گفت: التهاب بازار ارز در چند روز گذشته، فروکش خواهدکرد و نرخ ارز به روند ثبات خود بازمی‌گردد. 
این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در چند روز گذشته، افزود: سابقه تاریخی تغییرات نرخ ارز به کرات وجود داشته و تحولاتی مانند افزایش سفرهای خارجی، کریسمس و سال نوی میلادی و حالا هم جنگ میان رژیم‌صهیونیستی و فلسطین بازار ارز را تکان داده‌است. باید تاکید کنم تغییرات نرخ ارز به مراتب بسیار کمتر از رویدادهای گذشته بوده‌است، طوری که اگر حوادث امروز فلسطین در دو سال گذشته رخ می‌داد، نرخ ارز تا ۶۰ هزار تومان افزایش می‌یافت، اما به دلیل مدیریت مناسب بانک‌مرکزی، بازار ارز عکس‌العمل خاصی نشان نداده ضمن این‌که نرخ ارز مرکز مبادله ارز و طلا نیز تغییری نکرده‌است. 
این اقتصاددان بیان کرد: اگر بانک‌مرکزی ثبات نرخ ارز را در مرکز مبادله ارز و طلا حفظ کند و ارز را نیز برای متقاضیان تامین کند، هیجان کاذب بازار ارز فروکش خواهدکرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها