به مناسبت روز جهانی دریانوردی

نیاز دریانوردی به پشتوانه آموزش و پژوهش

جام جم آنلاین در گفتگو با کارشناس مسائل بین الملل بررسی کرد؛

نگرانی آمریکا از افزایش ارتباطات بین المللی ایران

یک کارشناس مسائل بین الملل می‌گوید: به هر میزانی که جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل تحرک و‌کنش سیاسی، اقتصادی و... داشته باشد آمریکا بیشتر نگران می شود لذا باید برای افزایش نگرانی آمریکا در این ارتباط حوزه ارتباطات خود را با دیگر کشورها گسترش دهیم که قطعا چنین اقدامی به نفع خودمان خواهد بود.
کد خبر: ۱۴۱۷۱۶۳

به گزارش جام جم آنلاین: سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) در اجلاس یکصد و چهاردهم شورای خود در سال ۲۰۱۵ میلادی، میزبانی رویداد موازی روز جهانی دریانوردی سال ۲۰۲۳ میلادی را به ایران اعطاء نمود و از آن تاریخ به بعد، در مواضع مختلف از جمله نشست سال قبل شورا، آن را مورد تایید قرار داد.

با این تفاصیل و در حالی که تنها سه ماه به برگزاری این رویداد در هفته اول آبان ماه مانده بود، میزبانی ایران با تلاش‌های مذبوحانه دولت‌های آمریکا و انگلیس و جلب نظر معدود دولت‌های غربی بی اختیار و وابسته آمریکا، در خلال نشست یکصد و بیست و نهم شورای آیمو، در روز پنج شنبه مورخ ۲۹ تیرماه سال ۱۴۰۲، لغو گردید.

در همین ارتباط منصور حقیقت پور در گفتگو با جام‌جم آنلاین گفت: آمریکا بار دیگر ماهیت استکباری خود را با ممانعت از برگزاری اجلاس سالانه روز جهانی دریانوردی در ایران نشان داد.

وی با بیان اینکه این اقدام آمریکا خلاف موازین بین‌المللی بود،  تصریح کرد: به هر میزانی که جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل تحرک و‌کنش سیاسی، اقتصادی و... داشته باشد آمریکا بیشتر نگران می شود لذا باید برای افزایش درد و رنج و‌نگرانی آمریکا در این ارتباط حوزه ارتباطات خود را با دیگر کشورها گسترش دهیم که قطعا چنین رویه  و اقدامی به نفع خودمان خواهد بود.

حقیقت پور با بیان اینکه اقدام زورگویانه آمریکا که ناشی از خوی ددمنشی این کشور است را محکوم می کنیم، تاکید کرد: آمریکا  در تلاش جدی برای در انزودادن جمهوری اسلامی است، این در حالی است که این کشور خود در انزوا قرار می گیرد و نمونه آن را می توان در خلیج فارس، شانگهای و... دید.

این کارشناس مسائل بین الملل ادر ادامه با بیان اینکه مخالفت این دو کشور، در حالی اتهام واهی اقدامات برهم زننده ثبات ایمنی و امنیت دریایی توسط ایران اعلام شده است که بر همه آشکار است، ایران به عنوان قدرت منطقه ای، همواره عامل ثبات و حافظ ایمنی و امنیت دریانوردی بوده است  و این دولت‌های آمریکا و انگلیس هستند که در مواضع متعدد، چه در آب‌های سرزمینی و منطقه و چه در آب‌های دور، با تهدید، و حتی عملیات‌های ایذایی، به کشتی‌ها و محموله‌های ایران، خلاف حقوق بین الملل، دست درازی نموده و موجب اختلال در تجارت صلح آمیز شدند.

حقیقت پور این اقدام آمریکا را نشانه عجز و ناتوانی آن‌ها در برابر ملت ایران از یک طرف و بازیچه قرار دادن و سوء استفاده از سازمان‌های بین المللی تخصصی و فنی، با اغراض سیاسی از طرف دیگر عنوان کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها