سخنگوی وزارت‌خارجه در پاسخ به «جام‌جم» مطرح کرد

معمای فشار صهیونیست‌ها به آفریقا علیه ایران

بازتاب‌های سفر بسیار مهم و جریان‌ساز رئیس‌جمهور به آفریقا همچنان ادامه دارد؛ یک روزنامه کنیایی در مطلبی ادعا کرد که تاخیر در سفر رئیس‌جمهور ایران به کنیا، به‌دلیل فشار آمریکا و اسرائیل بوده و به نوشته این روزنامه، این فشار از چند ماه پیش که رئیس‌جمهور کنیا به اسرائیل سفر کرده بود، وجود داشته است.
بازتاب‌های سفر بسیار مهم و جریان‌ساز رئیس‌جمهور به آفریقا همچنان ادامه دارد؛ یک روزنامه کنیایی در مطلبی ادعا کرد که تاخیر در سفر رئیس‌جمهور ایران به کنیا، به‌دلیل فشار آمریکا و اسرائیل بوده و به نوشته این روزنامه، این فشار از چند ماه پیش که رئیس‌جمهور کنیا به اسرائیل سفر کرده بود، وجود داشته است.
کد خبر: ۱۴۱۶۶۱۱
نویسنده مریم عاقلی - گروه سیاسی
حتی اهمیت سفر رئیس‌جمهور به قاره آفریقا و امضای ۲۱سند همکاری در سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه سبب شد رسانه پرنفوذ آمریکایی یعنی سی‌ان‌ان در گزارشی این سفر و استقبال گرم از رئیس‌جمهور ایران را گامی مهم برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها بداند و از نتایج آن ابراز نگرانی کند.حالا روز گذشته دلایل این نگرانی آمریکا و صهیونیست‌ها را از سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیگیری کردیم. 
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (دوشنبه ۲۶تیر‌) در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار جام‌جم پیرامون اهمیت سفر رئیس دولت سیزدهم به آفریقا و ادعای این روزنامه گفت: سفر رئیس‌جمهور به کنیا براساس دعوت به‌عمل آمده از سوی همتای کنیایی، سفر موفقی بود و در زمان خود انجام شد و نتایج مثمرثمر در تقویت همکاری‌ها داشت.
وی اضافه کرد: روابط دو کشور در سال‌های گذشته رو به پیشرفت بوده است و این سفر و توافق‌های امضا شده، زمینه‌ساز ایجاد جهش در مسیر جلو در روابط دو کشور و در پرتو وجود اراده مشترک و سفرهای مقامات، خوشبین هستیم روابط دو کشور در مسیر رو‌ به ‌رشدی قرار گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط با آفریقا هم اظهار کرد: اولین تور آفریقایی رئیس‌جمهور بعد از ۱۰سال از سفر رئیس کشور ما به آفریقا انجام شد و سفر موفق و پر‌محتوایی از جنبه مذاکرات و اسناد امضا شده بود. فضای گفت‌وگوها در این سفر سازنده بود. در این سفر درباره کشت فراسرزمینی گفت‌وگو شد. 
شرکت‌هایی از ایران علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه بوده و هم اکنون برخی شرکت‌های فعال ایران از بخش خصوصی در بعضی از کشورهای آفریقایی در حال فعالیت در این حوزه هستند. در واقع این سفر که سفر بالاترین مقام رسمی ایران پس از ۱۱سال به آفریقا بود، ثابت می‌کند راهبرد همبستگی بین کشورهای آفریقایی با تدبیر دولت سیزدهم منجر به خنثی‌سازی تحریم‌ها شده است؛ کما این‌که تمسخر این سفر با کلید‌واژه تهاتر نفت با غذا این موضوع را نشان می‌دهد. 
ادامه این جریان غربی در داخل کشور که به نوعی از طرفداران برجام هستند برای تخریب سیاست دولت در جهت دلارزدایی، در حالی از کلیدواژه «تهاتر نفت در برابر غذا» آن را به تمسخر گرفته‌اند که طبق گفته علیرضا پیمان‌پاک، معاون قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی، تهاتر یکی از روش‌های جایگزین کانال‌های مالی غرب برای تجارت است و هم‌اکنون ۳۰ درصد تجارت جهانی در قالب تهاتر انجام می‌شود و کشورهایی مانند ترکیه، چین و پاکستان و سایر کشورهای دنیا براساس تهاتر عمل می‌کنند؛ تازه این درحالی‌است که این کشورها مانند ایران تحریم نیستند.
 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها