هنوز در نیمه‌های ماه اول تابستان هستیم اما گرما امان‌مان را بریده است. به تاسی از نقل‌قول جذاب ادوارد مورفی باید بگوییم «بخند! فردا روز گرم‌تری است». اما قصه گرما می‌خواهد تا کجا ادامه داشته باشد.
هنوز در نیمه‌های ماه اول تابستان هستیم اما گرما امان‌مان را بریده است. به تاسی از نقل‌قول جذاب ادوارد مورفی باید بگوییم «بخند! فردا روز گرم‌تری است». اما قصه گرما می‌خواهد تا کجا ادامه داشته باشد.
کد خبر: ۱۴۱۵۳۷۱

به گواه همین نموداری که پیوست این مطلب شده است می‌توان متوجه شد که افزایش دمای هوا طی نیم‌قرن گذشته مشهود است. اما این شیب افزایشی قرار است تا کی بالاتر برود؟ همین چند روز پیش اعلام شد طبق آنومالی دمای هوا از ۱۰تیر تا ۱۰مرداد امسال شدت ناهنجاری روی نوار شرقی ایران مشهود است. ساده‌تر شده این گزاره این است که بدانیم طی این بازه زمانی یک‌ماهه ما گرمای هوای شدیدتری را نسبت به سال‌های گذشته تجربه خواهیم کرد و در این یک ماه کل کشور دماها گرم‌تر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. تهران هم طبق پیش‌بینی‌های رسمی صورت‌گرفته از همین امروز رو به گرم‌ترشدن می‌رود. آن طور که کارشناسان گفته‌اند از امروز تقویت هوای گرم در تهران پیش‌بینی می‌شود. این افزایش دما در مناطق شمالی به ۴۰تا ۴۲ درجه سانتیگراد و در نیمه جنوبی استان به ۴۲ تا ۴۵درجه سانتیگراد می‌رسد! این را احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفته و البته به این نکته هم اشاره کرده که به‌طور نسبی دمای هوا از اول مهر ۱۴۰۱ تاکنون به‌طور میانگین در کشور ۱.۱درجه سلسیوس بیش از متوسط بلندمدت بوده است. رکوردشکنی دما، در حال تبدیل به اتفاقی عادی در ایران و سرتاسر زمین است. مناطق مختلف کشور در سال‌های اخیر آب‌وهوایی جدید و البته گرم را تجربه کردند، آب‌ و هوایی که به گفته کارشناسان می‌تواند برای همه خطرناک باشد. همین چند مدت پیش بود که واشنگتن‌پست مدعی شد که بندر ماهشهر ایران برای ساعاتی به گرم‌ترین نقطه زمین تبدیل شده است. اگر به آمار ایران در ۵۰ سال گذشته نگاه کنید، متوجه می‌شوید که دمای کشور در هر دهه حدود ۰.۴درجه زیاد شده که عدد کلی بیشتر از میانگین جهانی است. علت این موضوع این است که سرعت افزایش دما در مناطق بیابانی بیشتر از دیگر مناطق است. این افزایش دمای ایران روی بیشترشدن دمای کمینه کشور هم بسیار موثر بوده است. موضوعی که نشان می‌دهد چرا دیگر خبرهای کمتری از سال‌های سرد کشور وجود دارد، به طوری که از سال۷۲ تاکنون دمای کشور در هیچ سالی تک‌رقمی نشده است. اما بین ۱۳۵۰ تا ۱۳۷۲، دمای کمینه میانگین نزدیک به ۸۰ درصد سال‌ها تک‌رقمی بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها