سیلاب با وجود هشدار هواشناسی ۷کشته برجای گذاشت

جولان مرگبار سیلاب

با وجود هشدارهای چند روز قبل سازمان هواشناسی در مورد بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب، اما هوای روز پنجشنبه به قدری گرم و سوزان بود که هیچکس فکر نمی‌کرد از دل آن گرمای داغ و جهنمی، ناگهان باد خنک و دلچسبی شروع به وزیدن ‌کند، ابرهای تیره آسمان را بپوشاند، رعد و برق بزند، طوفان بر سر شهرها و روستاها هوار شده و یک‌دفعه سیلابی جاری شود که به جان و مال مردم آسیب بزند. بر اساس آخرین اخبار اعلامی، در سیلاب سه روز گذشته که ۱۵ استان کشور را درگیر خود کرد، هفت نفر از استان‌های اصفهان، آذربایجان‌شرقی، مازندران و اراک جان خود را از دست دادند و ۵۹ نفر هم مصدوم شدند.
با وجود هشدارهای چند روز قبل سازمان هواشناسی در مورد بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب، اما هوای روز پنجشنبه به قدری گرم و سوزان بود که هیچکس فکر نمی‌کرد از دل آن گرمای داغ و جهنمی، ناگهان باد خنک و دلچسبی شروع به وزیدن ‌کند، ابرهای تیره آسمان را بپوشاند، رعد و برق بزند، طوفان بر سر شهرها و روستاها هوار شده و یک‌دفعه سیلابی جاری شود که به جان و مال مردم آسیب بزند. بر اساس آخرین اخبار اعلامی، در سیلاب سه روز گذشته که ۱۵ استان کشور را درگیر خود کرد، هفت نفر از استان‌های اصفهان، آذربایجان‌شرقی، مازندران و اراک جان خود را از دست دادند و ۵۹ نفر هم مصدوم شدند.
کد خبر: ۱۴۱۱۳۴۳

پس از سیلاب، ۷۲تیم شامل ۲۷۸ امدادگر و نجاتگر در ۲۷منطقه از ۱۵استان آذربایجان‌شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خوزستان، سمنان، زنجان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان و یزد وارد عملیات شده و به ۱۰۲۳ آسیب دیده از سیل امدادرسانی کردند و همچنین آبگرفتگی ۱۲۱ واحد مسکونی انجام شد. بارش‌ها ابتدا لذت‌بخش بود، اما با شدت‌گرفتن باران و وقوع طوفان شدید، همه چیز تغییرکرد. دیگر باران بهاری قشنگ نبود و آنهایی که بیرون از خانه بودند، دنبال جای امنی بودند تا پناه بگیرند، اما در این بین هفت نفر موفق نشدند جان خود را نجات دهندکه چهار نفرشان اهل روستای نهوج اردستان اصفهان بودند. اوج بدبیاری این سه نفر زمانی بود که به گفته فرماندار اردستان اصفهان، هیچ کدام بیرون از خانه نبودند و پس از ورود سیل و تخریب خانه فوت شدند، یک نفر هم از اهالی همین روستا مصدوم شد. نفر چهارم هم در جاده کوهپایه به نایین‌گرفتار سیلاب شد‌ و جان خود را از دست داد. سیلاب، روستای کجان در اصفهان را هم بی‌نصیب نگذاشت و برخی اهالی بدون توجه به خطرات سیلاب، بر بالای بلندی ایستاده و آن را تماشا می‌کردند. یکی از اهالی اردستان می‌گوید: «ساکنان روستای نهوج هرسال با سیل وگرفتاری‌های ناشی از آن مواجه هستند و مسئولان هم این موضوع را می‌دانند، اما تا الان هیچ اقدامی برای نجات مردم روستا از این وضعیت خطرناک نکرده‌اند. سیلاب چنان قدرتی داشت که هر لحظه ممکن بود وارد خانه‌های مردم شود و تلفات بگیرد.»
دو فوتی دیگر مربوط به استان‌های آذربایجان‌شرقی و مازندران بودند. روستای دوشتور شهرستان اهر استان آذربایجان‌شرقی، تنها روستایی بود که در این استان هم تلفات جانی و هم مصدوم داشت. بنا بر اعلام رئیس اورژانس این استان، با آغاز بارش‌ها و جاری شدن سیلاب، سه نفر گرفتار سیل شدند که در این بین یک کودک هشت ساله فوت شد و یک مرد ۴۲ساله و یک زن ۳۳ساله هم مصدوم شدند. در مازندران هم یک نفر به دلیل ریزش سنگ در جاده چالوس جان خود را از دست داد و در اراک هم البته سیل بیکار ننشست و جان یکی از اهالی این استان را با صاعقه گرفت. بارندگی شدید در تهران با این‌که جان کسی را نگرفت، اما عده زیادی را مصدوم کرد و خسارت زد. توفان تهران چنان قدرتی داشت که در خیابان سازمان برنامه شمالی منطقه پنج، یک درخت را با ریشه‌ از جا کند و روی خودرویی انداخت که در همان نزدیکی پارک شده بود. در نقطه دیگری از شهر، باد قدرتمند درخت قطور و سرسبز را از وسط به دو قسمت تقسیم کرد و به اموال شهری خسارت زد. یکی از اهالی منطقه چهار در حکیمیه تهران می‌گوید: «با یک باران کوچک ببینید خیابان ما چه وضعیتی پیدا کرده است و آب چطور از کانال‌ها بیرون می‌زند. واقعا برای شهرداری تهران متاسفم.»

حادثه‌ای که به خیرگذشت
در کرج اما توفان و سیلاب حسابی سنگ تمام گذاشت. عصر روز پنجشنبه که هنوز باران لطیف بهاری شکل سیلاب به خودش نگرفته بود، برخی هنوز در مسیر جاده چالوس بودند، اما ناگهان باران جای خود را به سیلابی ترسناکی داد که باعث ریزش کوه شد. ریزش سنگ‌ها درست موقعی شروع شد که هنوز بسیاری از رانندگان یا وارد تونل نشده بودند یا در تونل توقف ‌کرده بودند. سنگ‌های ریز و درشت یکی پس از دیگری از بدنه و بالای کوه می‌افتاد و مسافران در همان حال به این فکر می‌کردند که اگر فقط یک دقیقه زودتر به آن قسمت از جاده رسیده بودند، امدادگران حالا باید اجسادشان را از لابه‌لای آهن‌پاره‌های خودروهای‌شان خارج می‌کردند. شرایط جاده به‌گونه‌ای بودکه رانندگان نه راه پس داشتند و نه پیش. برای همین، امدادگران هلال‌احمر بین آن‌ها بسته‌های غذایی توزیع و همچنین یک زن باردار را به مرکز درمانی منتقل کردند. در حالی که رانندگان از مرگی احتمالی جان سالم به در برده بودند، در این بین، دو خودرو به رودخانه چالوس سقوط کرد، اما شانس با آنها یار بود و نیروهای امدادی با حضور به موقع هر سه نفر را از سیلاب نجات دادند. برخی از رستوران‌های در مسیر سیلاب هم از خسارات ناشی از جاری شدن سیل در امان نماندند.
به گفته سرپرست فرمانداری کرج، ۲۰۰ نفر در کرج با کمک ارتش، هلال‌احمر، بخشداری، شهرداری، اداره‌کل بحران استانداری از سیلاب نجات پیدا کرده و در مساجد، پاسگاه‌ها و دیگر اماکن نظامی و امدادی اسکان داده شدند. بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی سازمان اورژانس ‌کشور ۵۹ نفر شامل ۲۷ نفر در تهران، دو نفر در اهر، ۱۵ نفر در اصفهان، پنج نفر در مازندران و در نهایت ۱۰ نفر در البرز در اثر حوادث ناشی از سیلاب و طوفان مصدوم شدند.‌
در مورد سیلاب اخیر، سازمان هواشناسی از چند روز قبل هشدار نارنجی و قرمز صادر کرد که نشان می‌داد خطر جدی است و علاوه بر مردم، مسئولان هم باید برخی تمهیدات را انجام دهند تا میزان خسارت‌ها به حداقل برسد. یکی از این اقدامات، مسدود کردن جاده‌هایی بود که امکان ریزش کوه در آن وجود داشت که همین اتفاق در جاده چالوس افتاد. اگر رانندگان چند ثانیه زودتر از تونل خارج می‌شدند، چه بسا الان به جای هفت فوتی، تعداد زیادی جان خود را از دست می‌دادند. این در حالیست که سازمان هواشناسی روز ۱۹ خرداد برای هفت استان کشور شامل هلال‌احمر در خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، تهران، البرز، آذربایجان‌غربی و گلستان هشدار قرمز صادر کرده‌ و معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال‌احمر نیز از آماده‌باش امدادگران در این استان‌ها خبر داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها