عضو ‌پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ‌در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

سفر از سبد خانوار سفر کرد

عضو هیات علمی‌ پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه گردشگری کشور در شرایط خوبی قرار ندارد، گفت: سفر از سبد بسیاری از خانواده‌ها حذف شده است.
عضو هیات علمی‌ پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه گردشگری کشور در شرایط خوبی قرار ندارد، گفت: سفر از سبد بسیاری از خانواده‌ها حذف شده است.
کد خبر: ۱۴۰۷۴۴۵

به گزارش جام جم آنلاین، ناصر رضایی افزود: بر خلاف اینکه تلاش‌هایی برای رونق گرفتن گردشگری انجام می‌شود. اما شرایط گردشگری در کشورمان مناسب نیست و این تلاش‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی جامعه تاثیر گذار نبوده است.

 وی با اشاره به اینکه‌گردشگری پدیده‌ای‌‌ حساس است، ادامه داد: مسائل مختلف مانند مشکلات اقتصادی روی شرایط گردشگری کشور تاثیر می‌گذارند‌.

رضایی در گفت‌وگو با جام جم آنلاین عنوان کرد: چند سال گذشته شاهد این بودیم که گردشگری در سبد بسیاری خانواده‌ها جایی برای خود ایجاد کرده بود، اما ‌پس از سقوط ارزش ریال و افزایش قیمت‌ها شرایط تغییر کرد. واقعیت این است که این روزها در سبد خانوار دیگر جایی برای گردشگری وجود ندارد.

عضو هیات علمی‌پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: بیشتر خانوارها تلاش می‌کنند نیازهای دیگر خود مانند مسکن، غذا و پوشاک را تهیه کنند. به همین دلیل برنامه‌ای برای گردشگری ندارند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا راهکاری برای بهبود شرایط وجود دارد؟ افزود: ‌قطعا راهکارهایی برای این مساله وجود دارد. مثلا مدتی پیش برای خانواده‌ها سفر کارت در نظر گرفته شد و یا بخش خصوصی می‌تواند برای مسافران تخفیف‌هایی را در نظر بگیرد. اما نکته اینجاست که‌ برای بهبود شرایط باید شرایط خانواد‌ه ها تغییر کند.

رضایی ادامه داد: برای نمونه نمی‌توان از هتل‌ها انتظار داشت که تخفیف‌ مناسبی برای مسافران در نظر بگیرند، زیرا آنها زمانی می‌توانند تخفیف بدهند که ضریب‌ اشغال آنها بیش از 60 درصد باشد. اما این روزها ضریب اشغال هتل‌ها به 30 درصد هم نمی‌رسد. در واقع آنها از پس هزینه‌های خود نیز بر نمی‌آیند‌.

عضو هیات علمی‌پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: افزون بر این هزینه حمل و نقل نیز حدود 50درصد افزایش یافته، این درحالی است که حقوق کارمندان حدود 20 درصد افزایش پیدا کرده است. چنین مسائلی سبب می‌شود قدرت خرید شهروندان کاهش پیدا کند.‌

به گفته وی این شرایط سبب شده که‌ شهروندان نتوانند در طول سال برای سفر برنامه‌ریزی کنند و به نوعی گردشگری برای‌ شهروندان به رویا بدل شده است.

رضایی درباره اینکه آیا می‌توان با استفاده از  گردشگری فقرزدایی کرد؟ توضیح داد: گردشگری فقر زداست و هر چه گردشگری رونق بگیرد وضعیت اشتغال و درآمد بهتر می‌شود. اما نکته اینجاست که برای این مهم نیاز به اعتبار است که این روزها در دسترس نیست.‌

 عضو هیات علمی‌پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری درباره شرایط بوم‌گردی نیز عنوان کرد: برای احیای بوم‌گردی باید شرایط برای ورود گردشگران خارجی فراهم شود، زیرا بوم‌گردی برای گردشگران خارجی از جاذبه بیشتری برخوردار است‌.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها