کارشناس مسایل استراتژیک در گفتگو با جام جم آنلاین؛

نقش سپاه در مبارزه با تروریسم تکفیری بر همگان عیان است

در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ در آمریکا، مشاوران کهنه‌کار و کارشناسان باتجربه اطراف وی، یکی از رسالت‌هایشان را جلوگیری از اشتباهات راهبردی او می‌دانند، زیرا آمریکا با مشکلات فراوانی روبه‌روست و هر نوع خطای راهبردی می‌تواند پیامدهای خسارت‌باری را به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۱۰۰۶۲۳۲
خسارات جبران‌ناپذیر مقابله با سپاه برای آمریکا

یکی از موضوعاتی که این روزها مطرح بوده، قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی است که براساس گزارش رسانه‌ها، مشاوران ترامپ توصیه کردند با توجه به پیامدهای چنین اقدامی، از انجام آن صرف‌نظر شود. به‌نظر می‌رسد کسانی که چنین مشاوره‌ای به ترامپ دادند با واقعیات کاملا آشنا هستند و می‌دانند این اقدام می‌توانست برای آمریکا و دولت ترامپ مشکلات فراوانی را به وجود بیاورد.

امروز دولت‌های مستقل و بسیاری از نهادهای بین‌المللی واقف هستند که جمهوری اسلامی ایران کشوری است که طی سال‌های گذشته بیش از همه قربانی تروریسم بوده و از طرفی به شکل واقعی برای مبارزه با تروریسم اهتمام داشته است در حالی که آمریکا به عنوان کشوری شناخته می‌شود که هم از گروه‌های تروریستی حمایت کرده و هم گروه‌های تروریستی بسیار خطرناکی را ایجاد، تجهیز و پشتیبانی می‌کند.

مردم جهان فراموش نمی‌کنند ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی می‌گفت ‌آمریکا گروه تروریستی داعش را ایجاد کرد. اما در حالی که‌ آمریکایی‌ها طی سال‌های گذشته مشغول ایجاد و حمایت از تروریست‌ها بودند، ایران و متحدانش در منطقه با تروریسم مقابله جدی داشتند و سپاه در این میدان نقش اساسی را داشته است. مشاوران ترامپ می‌دانند سپاه در ایران از چه جایگاهی برخوردار است، سپاه نهاد انقلابی، قانونی و مردمی است و ملت ایران، سپاه را از جمله عوامل اصلی اقتدار و امنیت ایران می‌داند و هر نوع خطای راهبردی آمریکا در این حوزه می‌تواند بدبینی مردم ایران را نسبت به آمریکا چند برابر کند و در صورتی که ‌آمریکایی‌ها چنین خطای راهبردی را مرتکب شوند در مسیری گام برخواهند داشت که همراه با ندامت خواهد بود.

برخی صاحب‌نظران آمریکایی معتقدند، کلید حل مشکلات اساسی که ‌آمریکایی‌ها در منطقه راهبردی غرب آسیا گرفتار آن شده‌اند در دست ایران است و آمریکایی‌ها بعد از سال‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید تقابل آشکار با ایران را کنار گذاشته و از راه تعامل وارد شوند، گرچه این تعامل را برای مهار و ضربه زدن به ایران می‌خواهند، اما می‌دانند سیاست تقابلی آشکار به ضرر آنهاست، لذا رویکرد تعاملی را در پیش گرفته‌اند. منطق این رویکرد ازیک سو به توانمندی‌ها و نفوذ راهبردی ایران در منطقه و مشکلات آمریکایی‌ها از سوی دیگر مربوط می‌شود.

بسیاری از کارشناسان می‌گویند، زمانی که آمریکا نیاز راهبردی به تعامل دارد، قرار دادن نام سپاه در فهرست‌ سازمان‌های تروریستی می‌تواند برای همیشه راه این تعامل را ببندد و خسارت‌هایش برای این کشور جبران‌ناپذیر بوده و این اشتباه، مشکلات آنها را روزافزون می‌کند.

سپاه امروز در منطقه جایگاه ویژه‌ای را پیدا کرده است و اقدام آمریکا علیه سپاه، ملت‌های منطقه را بیش از گذشته به نیات واقعی آمریکایی‌ها واقف می‌کند.

سردار یدالله جوانی - مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها