مراقب بمب آلزایمر باشید

شنیدن این ادعا شاید برایتان عجیب باشد که افزایش جمعیت مبتلایان به دیابت به افزایش جمعیت مبتلایان به آلزایمر منجر خواهد شد، اما واقعیت دارد چراکه پژوهش‌های علمی ثابت کرده است شیوع ابتلا به آلزایمر در مبتلایان به دیابت نوع 2 بویژه در سنین بالاتر از 70سال بیشتر است .
کد خبر: ۹۱۵۱۷۸
مراقب بمب آلزایمر باشید

به گزارش جام جم سرا ، بیماری آلزایمر، نوعی اختلال در عملکرد مغز به صورت پیشرونده، غیرقابل برگشت و تدریجی است که طی آن بتدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل رفته و به اصطلاح زوال عقل بروز می‌یابد و به عنوان شایع‌ترین شکل تخریب بافت عصبی توصیف می‌شود.

هم‌اکنون آمار جهانی دیابت بالغ بر 422 میلیون نفر (یک نفر از هر 11 نفر جمعیت بالای 20 سال) و فراوانی آن 8/8 درصد و آمار مبتلایان به دیابت در ایران بدون احتساب افرادی که بیماری آنها تشخیص داده نشده، بالغ بر پنج میلیون نفر و فراوانی آن در سنین بالای 20 سال بیش از 6/8 درصد گزارش شده است.

همچنین آمار مرگ و میر ناشی از آلزایمر در کشورمان، بالاتر و متمایز از کشور‌های منطقه و آسیا و همتراز با کشورهای آمریکای شمالی، اروپا و اقیانوسیه است و براساس شمار این مرگ‌ها، ایران در رتبه 30 جهانی قرار دارد.

با توجه به روند افزایشی ابتلا به دیابت نوع 2 به عنوان یکی از عوامل خطرساز ابتلا به آلزایمر در ایران و روند افزایشی متوسط سن در کشورمان، بیم آن می‌رود که در صورت اصلاح نشدن سبک زندگی ایرانیان، در سال‌های آینده با فاجعه افزایش بیماری آلزایمر در جامعه ایرانی مواجه شویم. به همین علت ترویج زندگی سالم و پرهیز از مصرف مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی حاوی مواد نگه‌دارنده و مصرف آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و فرآورده‌های حاوی امگا 3، در پیشگیری از بروز این فاجعه در دهه‌های آینده بسیار موثر است.

البته سرمنشأ بروز بیماری‌هایی را که اغلب در گروه بیماری‌های غیرواگیر دسته‌بندی می‌شود، می‌توان در ژنتیک و محیط جست‌وجو کرد، اما درباره آلزایمر باید بدانید که کمتر از 5 درصد موارد بیماری آلزایمر، منشأ ژنتیک دارد و در بیش از 95درصد موارد، این بیماری فامیلی نبوده و در نتیجه عوامل محیطی نقش مهم‌تری در بروز آن دارد که با این حساب اصلاح سبک زندگی و کنترل دیابت در کشور، به کاهش آلزایمر و مرگ‌های ناشی از آن خواهد انجامید.

دکتر مهران حبیبی‌رضایی - دانشیار دانشگاه تهران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها