خرید پراید آرزویی دست نیافتنی می‌شود

رشد 16 درصدی سپرده گذاری های خرد در بانک ها نیز نشان می دهد که توان مالی پس انداز خانوارها به اعدادی کمتر از 5 میلیون تومان کاهش داشته است.
کد خبر: ۶۷۶۰۵۷
خرید پراید آرزویی دست نیافتنی می‌شود

جام جم سرا:

حتی با وجود افزایش 72 درصدی تولید خودروی سواری در کشور هم همچنان بخش مهمی از جمعیت ایران توان خرید پراید را ندارند. براساس آمارهای رسمی وزارت صنعت، 15 میلیون ایرانی خودروی شخصی در اختیار دارند. برخی اقتصاددانان اعتقاد دارند این خودروها در تهران و شهرهای بزرگ بیش از آنکه به رفاه خانواده ها خدمت رسانی کند، به معاش آنها یاری می رساند. برهمین اساس شاخص 15 میلیون خودرو به درستی توان اقتصادی خانواده های ایرانی را نشان نمی دهد. طی دو ماه گذشته هم قیمت خودروهای تولید داخل به طور متوسط بین یک تا دو میلیون تومان رشد داشته است. این افزایش قیمت هم در شرایطی رخ می دهد که میزان حقوق کارمندان و کارگران در حداکثری ترین حالت تنها 20 تا 25 درصد افزایش یافته است و البته طی سه سال قدرت خرید همین خانواده ها 25 درصد کاهش یافته است. هر خانواده طبقه متوسط ایرانی ( ساکنان شهرها) به طور متوسط ماهیانه یک میلیون و 600 هزار تومان درآمد دارد. همین خانواده در سال 608 هزار تومان از اثاثیه دست دوم خود را می فروشد. بررسی تراز مالی خانواده ها هم نشان می دهد که به طور متوسط ماهیانه 300 هزار تومان کسری درآمد دارند. همین خانواده ها در صورتی که اجاره نشین باشند 33 درصد از درآمد را صرف کرایه خانه می کنند و اگر مستاجر نباشند، ماهیانه 250 هزار تومان در هزینه هایشان جلو هستند. در صورتی که سه نفر از اعضای یک خانواده به کسب و کار مشغول باشند میزان درآمد ماهیانه خانوار ( منهای هزینه هایی که هر فرد برای امور شخصی خود صرف می کند) به 3 میلیون و 500 هزار تومان می رسد. با این حال کسری درآمد 300 هزار تومانی همچنان پابرجا می ماند. دراینصورت سالیانه 3 میلیون و 600 هزار تومان در بهترین حالت صندوق هر خانواده بدهی بالا می آورد. در همین دوره زمانی که میزان بدهی ها خانوارها افزایش یافته، قیمت خودرو 80 درصد رشد داشته است. قیمت متوسط پراید به عنوان پرتیراژ ترین محصول خودروسازان ایرانی به این ترتیب از 7 میلیون تومان به مرز 18 میلیون و 700 هزار تومان رسید. میزان پس انداز خانواده های طبقه متوسط ایرانی بازهم در همین زمان 50 درصد کم شده است. بنابراین امکان خرید خودرویی مانند پراید که اساسا برای مصرف طبقه متوسط تولید شده بود، از دسترس همین خانواده ها خارج شد. محاسبه این اعداد نشان می دهد که خانواده های شهرنشین ایرانی توان خرید خودروهای مانند پراید را از دست داده اند. آنها در صورتی که کارمند دولتی یا بخش خصوصی باشند و تنها به حقوق ماهیانه با یک شغل اکتفاء کنند در هیچ کدام از ماه های سال درآمد مازادی برای پس انداز در اختیار ندارند. رشد 16 درصدی سپرده گذاری های خرد در بانک ها نیز نشان می دهد که توان مالی پس انداز خانوارها به اعدادی کمتر از 5 میلیون تومان کاهش داشته است. همگی این اطلاعات نشان می دهد حتی اگر تولید خودروسازان هم افزایش بیش از 80 درصدی داشته باشد، خریدارای در بازار خودرو برای محصولات ایرانی وجود ندارد. البته در همین دوره زمانی عده خاصی 67 میلیارد تومان برای سورای با پورشه، فراری و بوگاتی هزینه کرده اند ولی خیلی ها هم از پراید سواری محروم شده اند.(اقتصاد ایرانی)

*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوما به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر می‌شود.

Share

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۸
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
۰
۰
ما ده شصتیا نسل سوخته ایم
حسین
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
۰
۰
دیگه با این اوضاع اسفناك اقتصادی، زندگی كردن آرزویی دست نیافتنی خواهد بود.
رحیمی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
۰
۰
خرید پراید دست نیافتنی شده است!
مهدی
United Kingdom
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
۰
۰
من و خانومم با هم كار می كنیم حقوقمون به 1000.000 نمیرسه اونوقت چطور اینا حساب كردن هر خانواده شهرستانی 16000.00
بهنام
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
۰
۰
مطلب شما در مجموع خوب بود ولی در جاهایی به نظر اطلاعاتتون ناقص بوده و یا بدون آگاهیه.مثل حقوق 1600 در مناطفق شهری.وضعیت اسفناك تر از اون چیزیه كه بیان كردید.
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
۰
۰
خدا به هممون رحم كنه با یان اوضاع خراب اقتصادی پولدارا هر روز پولدارتر میشن فقیرا هم هر روز فقیر تر
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
۰
۰
من یه نفر میشناسم دكترا داره، و ماهی 700 هزار میگیره...
تو تهران هم تمام فامیل های تهرانیم حداكثر 1.300.000 درآمد ماهیانه دارن، و ما شهرستانی های جوون كه كار می كنیم، حداكثر 500 تومن حقوقمونه، كه من به خاطر اضافه كاری هام به 700 میرسه... اونوقت این 1.600.000 از كجا اومده؟؟؟؟
اگه 1.600.000 بود من الان دوبی بودم :)
حسین
Germany
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
۰
۰
خدا باعث و بانی گرانی خودرو رو لعنت كنه. آرزوی سواری ساده ترین ماشین (مثلا پراید) رو دلم موند.

نیازمندی ها