نگاهی به چند کتاب که می‌تواند نگاه ما به فلسطین را عمیق کند

همیشه مظلوم

غصب سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل و صهونیسم اشغالگر، از بزرگ‌ترین ظلم‌های تاریخ معاصر در جهان است که شاید در ابتدا مخالفان زیادی داشت، اما رفته‌رفته کشورهای زیادی از ترس یا با تطمیع، در عین شعارهای ضد ظلم، در این بحث حامی اسرائیل ظالم شدند. این کشورها برای رفع ظلم از فلسطینیان مظلوم، کاری نمی‌کنند.
کد خبر: ۱۴۲۶۳۵۰
نویسنده محمدرضا خراسانی‌زاده - نویسنده
همیشه مظلوم
 
تبیین حقیقت رژیم صهیونیستی و نقشه‌های شوم آنان که محدود به فلسطین نیست و در پی اشغال سرزمین‌های بسیاری از جمله ایران عزیز ما هستند، اتفاقی مهم برای فهم برخی سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی است. با توجه به اتفاقات اخیر در فلسطین و مظلوم‌نمایی رسانه‌ای رژیم صهیونیستی، فهم و تبیین هرچه بیشتر و بهتر مطالب گفته‌شده از اهمیت بالاتری برخوردار است؛ چراکه دیده می‌شود افرادی هرچند کم، اسیر این مظلوم‌نمایی‌ها شده‌اند و فلسطین همیشه مظلوم را محکوم می‌کنند. کتب این بسته کمک خوبی به این مسأله می‌کنند.
   
۱۰ غلط مشهور درباره اسرائیل
اثر ایلان پاپه، ترجمه وحید خضاب، نشر کتابستان معرفت، ۲۹۲ صفحه

این کتاب به مسائلی در مورد رژیم‌صهیونیستی می‌پردازد که خیلی از افراد آن مسائل را صحیح می‌دانند ولی درست نیستند. این کتاب یک راهنما برای شناخت بهتر و دقیق‌تر رژیم صهیونیستی است. این گزاره‌ها از مبانی تاسیس اسرائیل غاصب است که نویسنده یهودی کتاب، با ادله و مستندات، آنها را رد کرده‌است. نویسنده کتاب با چالش کشیدن تفکرات و افسانه‌های رایج در مورد این رژیم، مطالب انحرافی موجود را تبدیل به روایت غیرصحیح صهیونیستی می‌کند و با آوردن دو دسته مطالب واقعی و غیرواقعی به صورت موازی، مقایسه زیبایی در مورد مطالب صحیح و نادرست شکل می‌دهد. با این‌که تعداد تحریفات تاریخی زیاد است اما نویسنده سعی دارد با ۱۰ اشتباه بنیادین ذهن مخاطب و باورهای او را دگرگون کند. ذهن بیشتر افراد جامعه معمولا با این ۱۰ غلط رایج آشنا بوده و خو گرفته‌است.  همین مطلب می‌تواند یکی دیگر از دلایل انتخاب ۱۰ غلط مشهور باشد. «۱۰ غلط مشهور» افسانه‌های طرح شده را از نظر زمانی به سه دسته افسانه‌های گذشته، حاضر و آینده تقسیم می‌کند و در ذیل هرکدام، مواردی را بیان می‌کند. مثلا در بخش نخست مطالبی چون خالی بودن سرزمین فلسطین از سکنه، تساوی صهیونیست با یهودیت و استعمارگر نبودن صهیونیسم را به چالش می‌کشد و در بخش دوم یعنی زمان حاضر موضوعاتی مانند اسرائیل به عنوان تنها دموکراسی منطقه، شایعات و افسانه‌های مربوط به سرزمین غزه و توافق‌نامه اسلو را مورد نقد 
قرار می‌دهد.
   
اسرائیلی که من دیدم؛ نه صلح نه حرف اضافه
اثر عاطف حزین، ترجمه وحید خضاب، نشر شهید کاظمی، ۱۹۲ صفحه

این کتاب خاطرات عاطف حزین، خبرنگار مصری از سفر خود در سال ۱۹۹۶ به شهرهای صهیونیست‌نشین (مانند تل‌آویو) و مسلمان‌نشین (مانند غزه) فلسطین اشغالی است که روایتی جذاب و تکان‌دهنده‌ دارد. او که به تعبیر خودش برای «شناخت آینده روند صلح» راهی سرزمین‌های اشغالی شده، در طول سفر، هم با شخصیت‌های سیاسی فلسطینی و غیرفلسطینی و هم با مردم عادی دیدار و گفت‌وگو داشته و مشروح این گفت‌وگو‌ها را در کتاب خود درج کرده‌است. به این ترتیب، با خواندن کتاب او، می‌توان به شناختی دقیق‌تر از روند اتفاقات در سرزمین‌های اشغالی رسید. راوی به وضوح، به خط سازش (یا به تعبیر طرفداران این خط، روند صلح) علاقه‌مند است. روشن است اگر کسی چنین رویکردی نداشته‌باشد، اجازه ورود به خاک فلسطین را به او نخواهدداد تا سفرنامه این سرزمین را به ارمغان بیاورد؛ لذا نه تنها این کتاب، بلکه هر کتاب دیگری هم در این عرصه به دست آوریم، توسط کسانی نوشته شده که در سویدای ذهن، با موجودیت رژیم‌صهیونیستی مشکلی ندارند و حاضرند در قبال چند امتیاز معدود، بقای این رژیم در بخش عمده فلسطین را به رسمیت بشناسند. زمان سفر راوی به بیش ۲۵ سال پیش بازمی‌گردد؛ اما این مطلب نیز خللی به اهمیت کتاب وارد نمی‌کند. در کتاب، سخنان کسانی را می‌خوانیم که در همان سال‌ها دل به صلح داده‌بودند و رویای صلح به ملت خود می‌خوراندند و حالا با گذشت این سال‌ها، به خوبی می‌توان دید آیا آن حرف‌ها و وعده‌ها حقیقت داشت و تحقق یافت یا آن‌که محقق نشده‌است.
   
تو زودتر بکش
اثر رونین برگمن، ترجمه وحید خضاب، نشر شهید کاظمی، دوره ۴ جلدی

این کتاب، روایات نیروهای عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از ۶۰ سال ترورهای موساد، از ترور مبارزان فلسطینی تا ترور عماد مغنیه و دانشمندان هسته‌ای و موشکی ایران است. اثر، روایتی «اسرائیلی» از پیش‌زمینه‌ها و روند تشکیل سازمان‌های اطلاعاتی این رژیم است و در این بین بیش از هرچیز بر ترورهای صورت گرفته از سوی این دستگاه‌ها (یا به تعبیر خود کتاب، «قتل‌های هدفمند» آنها) تمرکز دارد. برگمن، برای به دست آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاه‌ها، هزاران سند و تعداد بی‌شماری کتاب و مقاله را بررسی کرده‌است. همچنین صدها مصاحبه اختصاصی با افرادی داشته که به صورت مستقیم در این سازمان‌ها (یا در وقایع مورد اشاره در کتاب) حضور داشته و رتبه سازمانی یا عملیاتی برخی آنها نیز در بالاترین سطح بوده‌ است. نویسنده کتاب و تک‌تک راویانش، از صمیم قلب به حقانیت اسرائیل و ضرورت استمرار حیاتش ایمان دارند و برخی آنها، برای این باورشان دست به قتل‌های متعدد، آدم‌ربایی، شکنجه و... هم زده و بی‌پروا و بدون خجالت، آنها را در همین کتاب بازگو هم کرده‌اند. البته آنچه در کتاب آمده ضرورتا به نفع اسرائیل نیست. شاید خود نویسنده نظری جز این داشته‌است و گمان می‌کرده با این کار، مسیر «اصلاح» دستگاه‌های اطلاعاتی‌شان را نمایان می‌کند، ولی نمی‌دانسته اقدام او، چطور از وحشی‌گری و خونسردی در جنایت صهیونیست‌ها پرده برداشته‌است.این کتاب پیش از این هم  از سوی انتشارات صمدیه ترجمه شده بود.
   
زخم داود
اثر سوزان ابوالهوی، ترجمه فاطمه هاشم‌نژاد، نشر آرما، ۴۰۰ صفحه

در این رمان زندگی در سایه جنگ روایت می‌شود و مرگی که هر لحظه و هر روز در یک قدمی انسان قرار دارد، عشق، دل‌بستگی، خانواده و حتی امید را پررنگ‌تر می‌کند. روایت صادقانه و گرم نویسنده از مردمی که برای زندگی‌کردن می‌جنگند، داستان کتاب را برای همه، حتی کسانی که قدر آرامش روزهای معمولی‌شان را نمی‌دانند، دلپذیر و خواندنی می‌کند. نویسنده کتاب یک عرب فلسطینی ساکن آمریکاست. داستان از زاویه‌ای متفاوت به فلسطین و ساکنان آن (چه یهودی و چه عرب) نگاه می‌کند. نگاه همدلانه نویسنده به تمام شخصیت‌های داستان و روایت جزئیات زندگی هر کدام، خواننده را در فضایی بی‌طرفانه قرار می‌دهد. او در این رمان زندگی چهار نسل از یک خانواده فلسطینی را در دل سیر وقایع تاریخی این سرزمین روایت می‌کند. شخصیت اصلی کتاب دختری به نام «امل» است که در خانواده‌ای فلسطینی متولد می‌شود و کودکی او مصادف با حملات وحشیانه ارتش صهیونیستی و اجبار فلسطینیان به زندگی در اردوگاه‌های آوارگان است. او در ادامه مسیر زندگی‌اش والدین خود را از دست می‌دهد ولی به خاطر استعداد خوبش می‌تواند فرصتی برای ادامه تحصیل در آمریکا پیدا کند و سال‌ها بعد، دوباره به اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی بازگردد تا بتواند به مردم کشورش کمک کند. امل، دو برادر دارد که یکی از آنها جزو حلقه اصلی مبارزان فلسطینی شده‌است و دیگری که در بچگی گم شده حالا تبدیل به سربازی یهودی شده‌است که در ارتش اسرائیل خدمت می‌کند و گره داستان در دیدار دوباره این برادر گمشده با برادر و خواهرش باز می‌شود.
   
متاستاز اسرائیل
اثر کورش علیانی، نشر جام‌جم، ۲۷۲ صفحه

کتاب به مسأله جنگ اسرائیل می‌پردازد. نویسنده در این کتاب نشان می‌دهد درگیری‌های ایجاد شده توسط اسرائیل چه اثرات مخربی را به لحاظ اقتصادی و همچنین انسانی ایجاد کرده‌است. وی سعی داشته‌است رویکرد جدیدی را در برخورد با پدیده جنگ اسرائیل ارائه کند. نگارنده از سه نفر که تاثیری به سزا در به ثمر رسیدن این کتاب داشتند، نام برده و می‌گوید: نام دو نفر را بلدم و سومی را نه. اولین نفر امام‌خمینی عزیز است به علت وقتی که گفت جنگ ما جنگ فقر و غناست و جنگ بشریت با اسرائیل ادامه جنگ فقر و غناست و هرگز تمام نخواهدشد، مگر روزی که عدالت در این کره خاکی اجرا شود. دومین نفر که در این کتاب بسیار موثر بود، عبدا... شهبازی است که به ما آموخت زرسالار یعنی چه!، پیوند زرسالاری و صهیونیسم چیست و چرا نمی‌توان آن ‌را نادیده گرفت و سومین کسی که بسیار از او ممنونم، خانم صهیونیستی است که در کانادا زندگی می‌کند و سال ۲۰۰۵ هر روز برای من نامه فحش، تهدید و ... می‌فرستاد و همان‌جا بود که من فهمیدم صهیونیسم یعنی چه! این سه نفر چشمم را به واقعیت تمام و کمال باز کردند. حرف‌های بسیاری در این کتاب زدم از جمله این‌که؛ صهیونیسم همان‌قدر ضدیهود است که فاشیست‌ها ضدیهود بودند. صهیونیسم را یهودی نبینید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها