استاندارسیستان و بلوچستان: اقدامات زیرساختی در مناطق سیل زده جنوب استان به سرعت درحال انجام است.
کد خبر: ۱۴۵۵۴۱۹

به گزارش جام جم آنلاین،استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برنامه‌ریزی و کار‌های مطالعاتی به اتمام رسیده، بخشی از قرارداد‌ها منعقد شده و کار‌های زیرساختی در حال انجام است تا مجددا شاهد سیلاب‌های غیرقابل کنترل و بروز خسارات گسترده نباشیم.
 محمد کرمی گفت: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری شده است.
وی افزود: ساخت سد‌های پیشین، زیردان، کهیر، خیرآباد و ماشکید علیا نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتندو سیل بندها، بندسار‌ها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد، کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها داشتند.

تسریع در زیرسازی مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان
وی با اشاره به نقش اساسی سد‌ها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در این زمان کوتاه بود که کمترین مشکلات و خسارت‌ها را مشاهده کردیم.
کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی‌های شده و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سد‌ها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.
وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعبی سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعبی سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی شده بخش عمده این سد‌ها تخلیه و در کنار سیل بند‌ها و بندسار‌ها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعبی این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزا و ۳۰۰ متر مکعب بود، کنترل شده است.
وی با بیان اینکه در نبود سد کهیر کنارک، کهیر و روستا‌های اطراف آن آسیب و مشکلات بزرگی را متحمل و به زیر آب می‌رفتند، ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش‌های کشاورزی، سیل‌بند‌ها و بندسار‌ها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر می‌شد.
کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعت اول بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و آماده باش بودن همه دستگاه‌های اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از خسارت‌های جانی جلوگیری شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهاد‌ها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.
وی با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.
وی بیان کرد: همچنین بیش از دو هزار و ۵۰۰ واحد مسکن دچار خسارت شده است که با توجه به برآورد‌ها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.
وی ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت دو سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها