«جام‌جم» از عرضه ارز بی‌کیفیت و تاثیر آن بر نرخ ارزهای دیگر گزارش می‌دهد

نیما،حریف دلالان نشد

دیروز نرخ ارز از ۵۵هزار و ۸۰۰ تومان به ۵۸هزارو۲۰۰ تومان رسید که بیشترین تغییر نرخ روزانه در یک‌سال اخیر است. نرخ ارز که در ۱۰ماه گذشته تقریبا روند ثابتی داشت این روزها بیشتر از انتظار افزایش دارد و عامه مردم بر این باورند که ممکن است تجربه بهمن‌ماه سال گذشته تکرار شود.
کد خبر: ۱۴۴۳۱۷۰
 
همچنین مقایسه رشد نرخ ارز با برخی رمزارزها نشان می‌دهد که رشد بخش ارزی بیشتر بوده و برخی کارشناسان این احتمال را می‌دهند که ممکن است این روند ادامه داشته باشد. این درحالی‌است که عرضه ارز در سامانه نیما و مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیشتر از تقاضا بوده است. از این رو به دلایل رشد نرخ ارز پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید. 

تقریبا اغلب کارشناسان به این موضوع اذعان دارند که رشد قیمت ارز منطق اقتصادی ندارد و دلایل سیاسی و منطقه‌ای باعث تغییر در نرخ‌ها شده است. درواقع موضوعات مختلف سیاسی باعث شده تا تاثیر آن بر بازارهای ارز، فولاد، پتروشیمی و همچنین برخی کالاهای اساسی که ارتباطی به بازار غیررسمی ندارند نمایان شود و قیمت‌ها در مسیر رشد قرار بگیرد. برخی کارشناسان بر این باورند که عرضه‌هایی که در سامانه نیما اتفاق می‌افتد به این دلیل تقاضای اندکی دارد که کیفیت آنها مطلوب نیست. ارزهایی مانند دلار، یورو و درهم ارزهای مرغوبی هستند اما اغلب ارزهایی که اکنون عرضه می‌شود مرغوب نیستند و تقاضایی برای آنها به ثبت نمی‌رسد. به بیان بهتر، کاهش عرضه حواله با کیفیت درهمی در سامانه نیما و سربار شدن تقاضای ارز واردات قانونی به بازار غیررسمی بر بازار ارز تاثیر گذاشته است.معامله‌گران می‌گویند این‌که چرا با نرخ‌های کنونی تقاضا در ‌نیما نیست، معنادار است. بعضی‌ها می‌گویند وقتی با این قیمت فعلی در نیما تقاضا نیست یک احتمال وجود دارد و آن این‌که ارز عرضه‌شده، کیفیت مورد نظر تقاضا را ندارد. به گفته آنها دینار عراق، ارزی است که هرچه عرضه شود تقاضای زیادی ندارد چون مطلوب واردکننده نبوده و اصطلاحا می‌گویند ارز مرغوبی نیست.
     
شبکه‌های فارسی‌زبان معاند به دنبال نابسامانی

چند سالی است نرخ ارز برای عامه مردم اهمیت زیادی پیدا کرده است. نوسان‌های شدیدی که در سال ۹۷ و ۹۹ و ۱۴۰۱ تجربه شد باعث گردیده مردم به نوسانات اندک نیز واکنش نشان دهند. شبکه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین مخالف ایران نیز به‌صورت مداوم در تلاش هستند تا بازارهای ایران را نابسامان جلوه دهند. درواقع این شبکه‌ها قصد دارند بازار ارز ایران که اکنون در افکارعمومی مهم است را برهم‌بزنند. دلالان نیز برای کسب سود خودشان وارد این بازار می‌شوند و مردم را ترغیب می‌کنند که نرخ‌ها در حال تغییر است. 
     
تقاضای بالای درهم
کارشناسان معتقدند رشد تقاضای درهم در سال نوی چینی نیز از دلایل رشد قیمت دلار است، اما اقدامات بازارساز در حوزه ضرب و عرضه سکه و همچنین فروش شمش در مرکز مبادله ارز و طلا، بدون ارزپاشی، کاهش قیمت را تقویت می‌کند. با تمام‌شدن تقاضای فصلی می‌توان شاهد کاهش فشار در تقاضای درهم بود. در هفته گذشته بازار ارز از سمت درهم تحت فشاری خاصی بود که با توافق بانک مرکزی و شرکت‌های پتروشیمی جهت تزریق درهم به بازار، این مسأله رفع شد. حباب درهم با سقف سالانه خود فاصله معناداری دارد که نشان‌می‌دهد با پایان تقاضای تسویه درهم در آستانه سال نوی چینی، دست بازارساز برای کنترل بازار آزاد ارز بازتر خواهد شد. بازار ارز غالبا به‌وسیله درهم کنترل شده است ولی فرارسیدن سال نوی چینی و ترافیک در خطوط کشتیرانی منتهی به چین موجب افزایش تقاضا و رشد قیمت‌ درهم شده است و به همین خاطر این ارز، در حاشیه اتفاقات منطقه‌ای نتوانست اهرم کاهشی بازار را در دست بگیرد.

ثبات نرخ در مرکز مبادله
هر اسکناس دلار آمریکا(دوشنبه، نهم بهمن) بدون تغییر قیمت نسبت به روز گذشته در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران به قیمت ۴۲هزار و ۹۲۱ تومان معامله شد. در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا ۴۲هزار و ۹۲۱ تومان و نرخ حواله دلار نیز ۳۹هزار و ۵۲۲ تومان معامله شد که در مقایسه با روز گذشته تغییری نداشت. هر اسکناس یورو با کاهش ۹تومانی در مرکز مبادله ایران به ۴۶هزار و ۵۹۴ تومان رسید و نرخ حواله یورو نیز با کاهش هشت تومانی به قیمت ۴۲هزار و ۹۰۴ تومان معامله شد. همچنین اسکناس درهم امارات ۱۱هزار و ۶۸۷ تومان ارزش‌گذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۰هزار و ۷۶۱ تومان است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها