«جام‌جم» از سیکل معیوب ناترازی گاز در کشور گزارش می‌دهد

گرمای زمستان به داد بحران گاز رسید

«جام‌جم» از چالش‌های صنعت فولاد گزارش می‌دهد

انرژی کم‌رمق فولاد

انجمن جهانی فولاد در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد تولید فولاد خام ایران در هفت‌ماه نخست جولای امسال با رشد ۴.۵درصدی نسبت به همین ماه در سال پیش، به سه میلیون و ۲۰۰هزار تن رسید و کشورمان همچنان در میان ۱۰فولادساز برتر جهان است.
کد خبر: ۱۴۲۳۱۵۳

این در حالی است که به‌دلیل تغییر نکردن ساعت، کمبود برق مشهودتر بود و وزارت نیرو مدیریت توزیع برق را در برنامه گذاشت و این محدودیت تا چند روز آینده تمام می‌شود. ازسوی دیگر در زمستان به‌منظور پایداری شبکه گاز خانگی، انرژی صنایع دوباره در محدودیت قرار می‌گیرد. با این‌حال جایگاه ایران در بین فولادسازان جهان حفظ شده اما برخی کارشناسان بر این باورند صنعت فولاد ایران تاب‌آوری زیادی داشته ولی توان ادامه دادن با این وضعیت، فعالیت این بخش را با مشکل مواجه می‌کند. دراین‌باره گزارشی تهیه کردیم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید. 

انجمن جهانی فولاد در گزارشی میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه جولای ۲۰۲۳میلادی(۱۰تیر تا ۹مرداد۱۴۰۲) را اعلام کرد. طبق این گزارش، تولید جهانی فولاد خام در این ماه به ۱۵۸میلیون و ۵۰۰هزار تن رسید که ۶.۶درصد نسبت به تولید جولای سال۲۰۲۲ افزایش داشته است. این سند که بر‌اساس اطلاعات گزارش شده ۶۳ کشور تولید‌کننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد که با وجود کاهش تولید شش کشور از ۱۰کشور اول تولید‌کننده فولاد جهان، در بازه اول ژانویه تا آخر جولای سال۲۰۲۳، نسبت به همین دوره زمانی در سال۲۰۲۲، میزان تولید فولاد در چهار کشور هند، ایران، روسیه و چین افزایش داشته است. این گزارش حکایت از رشد ۴.۱درصدی تولید فولاد ایران در بازه زمانی اول ژانویه تا آخر جولای سال ۲۰۲۳ دارد و تنها هندوستان با رشد ۹ درصدی در این بازه، توانسته رشد بیشتری نسبت به کشورمان داشته باشد. روسیه با ۲.۸درصد و چین با ۲.۵درصد رشد تولید، بعد از هند و ایران، دو کشوری هستند که رشد مثبتی در تولید فولاد در هفت ‌ماهه ابتدایی سال میلادی جاری نسبت به همین مدت در سال گذشته را به ثبت رساندند.

افزایش فولاد ایران

ایران در هفت‌ماهه نخست سال جاری میلادی موفق شد ۱۸میلیون و ۱۰۰هزار تن فولاد تولید کند؛ در همین زمان هند ۷۸میلیون و ۹۰۰هزار تن، روسیه ۴۴میلیون و ۲۰۰هزارتن و چین ۶۲۶میلیون و ۵۰۰هزار تن فولاد تولید کردند. درصد تغییرات میزان تولید فولاد در ماه‌های جولای سال ۲۰۲۳ نسبت به همین ماه در سال پیش از آن نشان می‌دهد بیشترین افزایش مربوط به دو کشور هند و چین است که به ترتیب رشد ۱۴.۳ و ۱۱.۵درصدی را در هفت‌ ماهه ابتدایی سال میلادی جاری تجربه کردند و در رتبه‌های بعدی ترکیه با ۶.۴ و روسیه با ۵.۸درصد افزایش تولید در جایگاه‌های بعدی بیشترین افزایش هفت ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل قرار گرفتند. این افزایش تولید ایران پای ایران را در جایگاه دهم فولاد ثابت کرد. 

پیگیر رفع چالش‌های فولادسازان هستیم

محمدرضا موثقی‌نیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از راهبردهای وزارت صمت، حمایت از «تولید صادرات‌محور» و همچنین صنعت فولاد است که دراین راستا خود را مکلف می‌دانیم رفع چالش‌های فولادسازان را از طریق سطوح بالای دولت پیگیری کنیم. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو گفت: با توجه به این‌که تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در صنعت فولاد طی یک‌فرآیند دنبال می‌شود و همچنین شرایط بین‌المللی در آن تاثیرگذار است، رسیدن به نتیجه زمانبر و حتی باعث از دست رفتن برخی فرصت‌ها شده است.

استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان 

عزت‌ا... اکبری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر بومی‌سازی قطعات و محصولات صنعت فولاد، گفت: باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این مسیر استفاده شود. وی با اشاره به بحث انرژی و گاز، گفت: صنعت نیاز به انرژی دارد. براین اساس صنعتگران نباید معطل بمانند، بلکه باید سرمایه‌گذاری کنند و هر چقدر در این راه سرمایه‌گذاری کنید به کشور باز‌می‌گردد. در کشورمان منابع برق و گاز داریم و ظرفیت بخش خصوصی باید مورد استفاده قرار گیرد، زیرا بخش خصوصی انگیزه، سرمایه و فکر دارد.

معضلات قیمت‌گذاری دستوری

بهرام سبحانی، رئیس انجمن فولاد با بیان این‌که به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده فولاد تبدیل شده‌ایم، گفت: سال۱۳۸۵ تولید فولاد ۹میلیون و مصرف ۲۵میلیون تن بود و در این عرصه واردکننده فولاد بودیم. اکنون پس از اصلاح قوانین و راهبرد تحولی و با بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده در جهان تبدیل شده‌ایم.
وی عنوان کرد: بورس کالا محلی است تا قیمت محصولات بر‌اساس عرضه و تقاضا در آن مشخص شود اما گاهی با برخی تصمیمات نظیر قیمت‌گذاری دستوری، حاشیه سود تولیدکنندگان کاهش می‌یابد. وی خاطرنشان کرد: صنعت فولاد ۵درصد گاز کشور را مصرف می‌کند که گاهی با ایجاد محدودیت در مصرف گاز و برق این صنعت دچار مشکل می‌شود.

newsQrCode
برچسب ها: فولاد انرژی صنعت
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها