بررسی تبعات تداوم جنگ در غزه برای صهیونیست‌ها

شمارش معکوس برای اضمحلال

بیش از۱۳۰روز از تهاجم رژیم‌صهیونیستی به نوارغزه وکشتار مردم می‌گذرد؛ دوره‌ای که صهیونیست‌ها با اقدامات‌شان به جهانیان نشان دادند که در طول ۷۰سال گذشته چه جنایت‌هایی را علیه مردم مظلوم فلسطین رقم زده‌اند و نهادهای بین‌المللی که همواره مطالبه‌گر حقوق شهروندان اروپایی و آمریکایی هستند، در قامت یک نظاره‌گر بی‌خاصیت حوادث را دنبال کرده و از انجام یک اقدام عملی به نفع توقف جنایات صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان خودداری می‌کننداماشرایط کنونی پیچیده‌ترازآن شده است که خمپاره‌های رژیم‌صهیونیستی فقط به پیکر نحیف کودکان فلسطینی اصابت کند.
کد خبر: ۱۴۴۵۳۶۷
نویسنده فرشته مسلمی - روزنامه نگار
 
گذر زمان نشان داد که دود این آتش عظیم که به فرمان آمریکا و توسط نتانیاهو شعله‌ور شد به چشم دولت‌های اروپایی و آمریکایی همه رفته است و مشکلات اقتصادی و سیاسی ناشی از بی‌عملی در مقابل این تجاوز آشکار، دامن آنها را نیز گرفته است.

هشدار مدیر صندوق بین‌المللی پول درباره وخامت  اقتصاد رژیم‌صهیونیستی
حمله غافلگیرانه حماس به رژیم‌صهیونیستی در۷اکتبر سبب شد که رژیم غاصب تصمیم به نابودی حماس و مقاومت اسلامی فلسطین به هر قیمتی بگیرد اما پیش‌بینی صهیونیست‌ها از معادلات منطقه‌ای و توان حماس اشتباه از آب در آمد و این تصمیم علاوه بر این‌که باعث به هلاکت رسیدن تعداد زیادی از نظامیان این رژیم و به شهادت رسیدن هزاران نفر از غیرنظامیان فلسطینی شد، اثرات چشمگیری را نیز بر اقتصاد این رژیم غاصب و منطقه گذاشت که نتایج کوتاه‌مدت و بلندمدت آن به مرور بر سرنوشت و بقای صهیونیست‌ها پدیدار می‌شود. کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بین‌المللی پول در مصاحبه‌ای گفت که این صندوق به‌طور جدی در حال بررسی افزایش احتمالی برنامه وام به مبلغ سه میلیارد دلاری به مصر است تا مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ اسرائیل علیه غزه را تا حدودی جبران کند. وی در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه، ضمن گفت‌و‌گو با رویترز با اشاره به این مطلب که این درگیری جمعیت و اقتصاد غزه را ویران می‌کند و اثرات جدی بر اقتصاد کرانه باختری دارد، هشدار داد که اسرائیل نیز باید منتظر کاهش رشد اقتصادی خود در بخش‌های مختلف باشد. علاوه بر این جنگ اخیر بین رژیم‌صهیونیستی و نیروهای حماس مشکلاتی را به کشورهای همسایه یعنی مصر، لبنان، اردن و‌... تحمیل کرده است که ازجمله آنها می‌توان به از دست دادن درآمدهای گردشگری و افزایش هزینه‌های مرتبط با تامین انرژی اشاره کرد. بنا بر اظهارات جورجیوا نمی‌توان از تاثیر جنگ بین رژیم‌صهیونیستی و حماس بر اقتصاد جهان نیز غافل بود، مسأله‌ای که به‌دلیل طولانی شدن درگیری‌ها، غیرقابل اجتناب است. سخنان مدیر صندوق بین‌المللی پول به تنهایی گویای وخامت اوضاع اقتصادی رژیم غاصب است. در این گزارش بنا داریم چند نمونه از این ضررها را مرور کنیم.تهاجم رژیم‌صهیونیستی به غزه و طولانی‌ شدن جنگ سبب کسری بودجه این رژیم شده و آنها را مجبور به استقراض کرد تا به این ترتیب بتوانند بخشی از هزینه‌های این جنگ ویرانگر را تامین کنند؛ البته نباید فراموش کرد که پیامدهای طولانی‌مدت این درگیری تا مدت‌ها گریبانگیر صهیونیست‌ها و متحدان آن خواهد شد. بنا بر شواهد موجود، هجوم وحشیانه رژیم‌صهیونیستی به نوار غزه، سرنوشت برخی از توافق‌نامه‌ها مابین کشورهای اسلامی را دچار ابهام کرده و آنها را به حالت تعلیق درآورده است و این موضوع زحمات و هزینه‌های هنگفت رژیم‌صهیونیستی و آمریکا برای عادی‌سازی روابط را از بین برده و ضربه ویران‌کننده‌ای را به تعاملات اقتصادی این رژیم وارد کرده است. بحران نیروی کار با استمرار جنگ، جدی‌تر شده است و ادامه این شرایط می‌تواند زمینه‌ساز ورشکستگی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی رژیم‌صهیونیستی را به دنبال داشته و بر حساسیت و بحرانی شدن اوضاع دامن بزند. البته در این میان نباید از فشار افکار‌عمومی مردم کشورهای اسلامی بر حکام خود غافل بود؛ اتفاقی که نقش فزاینده‌ای بر تنش‌های موجود میان مناسبات اسرائیل و اعراب دارد.
   
آینده نامعلوم توافق‌نامه‌های رژیم‌صهیونیستی با کشورهای اسلامی 
درست زمانی که آمریکایی‌ها و متحدان منطقه‌ای‌اش می‌کوشیدند با انجام اقداماتی موضوع آزادی قدس شریف و سرنوشت مردم فلسطین در قبال جنایت‌های غاصبان صهیونیست را به حاشیه ببرند و پروژه عادی‌سازی روابط یا پیمان ابراهیم را به اجرا درآورند عملیات طوفان‌الاقصی رخ داد ومسائل غرب آسیا را دچار تحولات شگرفی کرد و به ‌این ترتیب اتفاقات از کنترل آمریکا و حامیان منطقه‌ای‌اش خارج شد. رژیم صهیونیستی از مدت‌ها قبل به منظور تامین امنیت، مبادله تجاری و رفع نیازهایش درصدد ایجاد ارتباط و تعامل با کشورهای اسلامی است، از همین‌رو با انعقاد توافق‌نامه‌هایی با کشورهایی نظیر اردن، ترکیه و سایر کشورهای منطقه در اندیشه دستیابی به برخی از امکانات بود؛ توافق‌نامه «آب در برابر برق» یکی از این توافق‌نامه‌ها میان اردن و رژیم‌صهیونیستی است که به‌دلیل جنگ اخیر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد چرا که اردن اعلام کرده مادامی که جنگ در نوار غزه تداوم دارد مبادله انرژی در ازای آب را با تل‌آویو  امضا نمی‌کند. بنا بر گزارش‌های منتشر شده، مقرر شده بود که این قرارداد، اکتبر گذشته امضا شود اما اظهارات ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن نافی این مسأله است. وی در مصاحبه با الجزیره گفت: «نمی‌توانیم توافق انرژی در برابر آب را ادامه دهیم زیرا امکان ندارد وزیر اردنی در کنار وزیر اسرائیلی بنشیند و توافق‌نامه را امضا کند زیرا آنها برادران ما را در غزه می‌کشند.» صفدی در تشریح دلایل لغو این توافق‌نامه افزود: مطالبات مردمی و پارلمانی بر لغو توافق‌نامه صلح اردن و اسرائیل تاکید دارد و اردن از هر اقدامی که به مردم فلسطین کمک کند دریغ نخواهد کرد. در شرایطی مشابه اکتبر گذشته، ترکیه از تعلیق برنامه‌های همکاری با رژیم‌صهیونیستی در زمینه انرژی خبر داد. بنا بر گزارش وبسایت آمریکایی بلومبرگ، آنکارا قصد داشت در مورد طرح‌های همکاری با رژیم‌صهیونیستی به‌منظور اکتشاف انرژی مشترک در شرق مدیترانه و امکان توسعه طرح‌هایی برای صادرات گاز به اروپا از طریق ترکیه گفت‌وگو کند اما وزیر انرژی ترکیه در پی تهاجم رژیم‌صهیونیستی به نوار غزه سفر برنامه‌ریزی شده خود به سرزمین‌های اشغالی را لغو کرد.البته برخی کارشناسان انجام این قبیل اقدامات توسط کشورها را در اعتراض به جنایات اسرائیل تنها ابزار برای تبلیغات رسانه‌ای در جهت آرام کردن افکار عمومی کشورهای‌شان می‌دانند اما حتی اگر اینچنین باشد نیز نباید از اثرات مفید توقف توافق‌نامه‌ها ولو به‌صورت موقت چشم‌پوشی کرد، زیرا فشارهای جانبی متعددی به پیکره اقتصادی و سیاسی رژیم جعلی اسرائیل وارد کرده و بر نارضایتی شهرک‌نشینان و تحرکات آنها علیه صهیونیست‌ها می‌افزاید.
   
ضربه اقتصادی تداوم جنگ به نیروی کار
از همان ابتدای جنگ داستان فراخواندن نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی باعث کاهش نیروی کار و کاهش ظرفیت تولیدی این رژیم شده بود اما با ادامه‌دار شدن جنگ این مسأله به بحرانی اساسی‌تر تبدیل شده است، زیرا زمینه عدم بازگشت نیروهای کار به بنگاه‌های تولیدی را ایجاد کرده و بنگاه‌های اقتصادی از این لحاظ دچار مشکلات فراوانی شده‌اند. در آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی از فراخوان ۳۶۰هزار نفری نیروی ذخیره خبر داد و مقامات اعلام کردند تاکنون بیش از ۲۰۰هزار سرباز از این نیروها بسیج شده‌اند. مقامات این رژیم اعلام کرده‌اند هزینه مستقیم حقوق سربازان ذخیره حدود پنج میلیارد شکل (۳.۱میلیارد دلار، در ماه است. علاوه بر این هزینه روزهای کاری از دست رفته برای این سربازان حدود ۱.۶میلیارد شیکل،یعنی ۴۲۷میلیون دلار برآورد شده است. اکنون سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی در حال بررسی امکان کاهش تعداد نیروهای ذخیره‌ای است که با شروع جنگ علیه حماس فراخوانده شده‌اند. از سوی دیگر مقاومت نیروهای حماس، جهاد اسلامی و جنگ با حزب‌ا... نیز سبب سخت شدن کار برای این رژیم شده است.
   
بحران بزرگ در تامین هزینه‌های جنگی
تداوم جنگ عملا باعث شده منابع مالی زیادی برای بودجه نظامی اختصاص یابد و از سوی دیگر نیز رژیم غاصب صهیونیستی با خسارت‌های ناشی از این جنگ نابرابر در بخش‌های مختلف مواجه شده و باید نیازهای آن حوزه‌ها را تامین کند از همین رو با کسری بودجه شدیدی روبه‌رو شده تا حدی که طبق آمار ارائه شده توسط الجزیره، رژیم صهیونیستی تاکنون شش میلیارد دلار وام گرفته است.
اما نکته مهم‌تر از مبلغ وام، این است که این رژیم اوراق قرضه خود را به‌صورت خصوصی و به افراد خاصی واگذار کرده و هزینه‌های این استقراض نیز از هزینه‌های معمول استقراض بالاتر است. این مسأله نشان می‌دهد که شرایط رژیم صهیونیستی به‌گونه‌ای نیست که افراد حاضر به سرمایه‌گذاری و خرید اوراق قرضه آن باشند و به همین منظور مجبور به عرضه اوراق خود به افرادی خاص و با هزینه‌های بالاتر شده است. با ادامه یافتن جنگ، این رژیم مجبور به استقراض بیشتری نیز خواهد شد؛ چراکه تنها در اکتبر گذشته،کسری ۲۳ میلیارد شکل (۶.۱۴میلیارد دلار) را ثبت کرده و انتظار می‌رود این کسری تا پایان نوامبر امسال افزایش یابد. با طولانی‌تر شدن جنگ و بالاتر رفتن هزینه‌ها، این رژیم مجبور به استقراض بیشتر خواهد شد که این امر ورای مسأله جنگ در بلندمدت به این رژیم فشار وارد خواهد آورد.اما در میان همه این ضرر و زیان‌ها یک بخش در رژیم صهیونیستی و دولت هم پیمان آن یعنی آمریکا به خوبی رشد کرده است. بنا بر شواهد موجود در میدان نبرد، صنایع نظامی با هزینه‌های سرسام‌آور خود در حال مصرف بودجه این رژیم هستند اما تولیدکنندگان این صنایع رشد بی سابقه‌ای را تجربه کرده‌اند. ارتش رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر تاکنون بیش از ۴۳۰۰ حمله به نوار غزه با هزاران تن بمب و مواد منفجره انجام داده. دیدبان حقوق بشر اعلام کرده رژیم صهیونیستی تا ۲ نوامبر بیش از ۲۵هزار تن مواد منفجره روی نوارغزه پرتاب کرده که معادل دو بمب هسته‌ای است. به این ترتیب روزانه به‌طور متوسط ۱.۰۸۶تن مواد منفجره روی غزه ریخته می‌شد. بیشتر بمب‌های سنگینی که روی نوار غزه انداخته شد، متعلق به خانواده ۸۰M ساخت آمریکاست که این نوع بمب از زمان جنگ ویتنام در خدمت بوده و در زمان تهاجم آمریکا به عراق به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. این بمب‌ها در اندازه‌ها و انواع مختلفی تولید می‌شوند. یک بمب ۱۰۰۰کیلوگرمی ارتش آمریکا ۱۶هزار دلار قیمت دارد و نسخه سنتی آن به ارتش کشورهای متحد با قیمت حدود ۲۵هزار دلار فروخته می‌شود. به گزارش نیویورک تایمز اخیرا آمریکا تجهیزات بمب هدایت شونده دقیقی به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار را به رژیم صهیونیستی داده که بمب‌های معمولی را به بمب‌های هوشمند تبدیل می‌کند. شرکت لاکهید مارتین Northrop Grumman RTX Corp و جنرال داینامیکس که بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید صنایع دفاعی در آمریکا هستند، افزایش ارزش سهام چشمگیری را در مدت کوتاه جنگ تجربه کرده‌اند. به عنوان مثال، شرکت جنرال داینامیکس در ۹ اکتبر ۱۰درصد افزایش ارزش سهام را تجربه کرده است. سهام شرکت‌های نظامی خود رژیم صهیونیستی نیز باوجود ریزش ۹درصدی ارزش بورس این رژیم، افزایش چشمگیری را تجربه کرده‌ تا جایی که ارزش بعضی از این شرکت‌ها تا ۲۵درصد افزایش یافته است.
 
اقدامات کشورهای اسلامی برای تسریع در فروپاشی رژیم‌صهیونیستی
بنا بر موضوعاتی که در این گزارش به آن اشاره شد، کشورهای اسلامی می‌توانند با کاهش روابط خود با رژیم صهیونیستی و لغو توافق‌نامه‌های اقتصادی و تجاری‌شان با غاصبان قدس شریف، بر روند اضمحلال این دولت جعلی سرعت بخشیده و شرایط بد اقتصادی ناشی از جنگ را برای این رژیم سخت‌تر کنند. افزایش این فشار در کنار شرایط نابسامان داخلی این رژیم ـــ که قبل از عملیات طوفان الاقصی نیز وجود داشت و ساکنان مناطق اشغالی را هر هفته به خیابان‌ها می‌کشاند ـــ می‌تواند کابینه اسرائیل را وادار به پایان جنگ کند. موضوع دیگری که در بیانات رهبر انقلاب نیز مکررا به آن اشاره شده و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد این است که کشورهای منطقه ازتأمین مواداولیه صهیونیست‌هاخودداری کنند تابحران انرژی نیزبه نابسامانی‌های موجوداین رژیم اضافه شود. استفاده از ظرفیت عظیم افکار عمومی برای ضربه زدن به وجهه بین‌المللی اسرائیل و افشای سیاست‌های دوگانه آمریکا و برخی از کشورهای غربی در قبال حقوق بشر و کمک‌های بی‌دریغ آنها به نسل‌کشی در سرزمین‌های اشغالی، ممانعت از دستیابی رژیم جعلی اسرائیل به حمایت‌های مالی نهادهای بین‌المللی، تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی در دو ساحت ممنوعیت واردات این کالاها به کشورهای اسلامی و عدم مصرف آنها در سطح کشورهای جهان از دیگر موضوعاتی است که در این برهه می‌تواند عرصه را برای رژیم اشغالگر صهیونیستی تنگ کرده و شرایطی را فراهم کند تا نهادهای بین‌المللی و مردمی برای توقف جنایات آنها قدم بردارند و به کشتار و آوارگی مردم فلسطین پایان دهند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها