پیروزی هفتم اکتبر چگونه با آزادی اسرای فلسطینی رسمیت یافت؟

آینده جنگ‌غزه بعد از آتش‌بس

تصویر باشکوه آزادی اسرای فلسطینی همزمان با شعار مردم فلسطین در حمایت از گردان‌های القسام، گفتمان مقاومت را در سطح منطقه و جهان در اوج محبوبیت قرار داد. نتیجه ۴۹‌روز جنایت صهیونیست‌ها چیزی جز خفت تسلیم نبود و آنها چاره‌ای جز آزاد کردن اسرای فلسطینی نیفتند.
کد خبر: ۱۴۳۲۶۵۲
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل
آینده جنگ‌غزه بعد از آتش‌بس

 
این معجزه مقاومت در برابر اشغالگرانی است که هیچ‌گاه به هیچ طرح صلحی پایبند نبوده‌اند. فلسطینی‌ها پس از هفت دهه مبارزه با صهیونیست‌های غاصب به این نتیجه رسیده‌اند که در برابر اشغالگران هیچ راهی جز مبارزه وجود نداشته و اکنون با آزادی اسرای فلسطینی این گزاره باردیگر اثبات شده است.افکار عمومی فلسطین از مدعیان صلح می‌پرسند، سال‌ها مذاکره و تلاش برای صلح که به عهدنامه‌هایی در کمپ دیوید و اسلو منتهی شد، چه نتیجه‌ای برای فلسطین داشته، جز این‌که به اسرائیل فرصت‌داده است روند شهرک‌سازی، سرکوب و توحش سیستماتیک خود را توسعه دهد؟ بنابراین اکنون مردم فلسطین راهی جز مقاومت پیش روی خود نمی‌بینند و مبارزه را بر مذاکره ارجح می‌دانند، چراکه هم برای آنها عزت می‌آورد، هم چشم جهان را به روی واقعیت توحش صهیونیستی باز می‌کند و هم اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.جالب این‌که در سوی مقابل، رژیم اشغالگر سعی دارد هزینه مقاومت را بالا ببرد، غافل از این‌که خون‌ریزی بیشتر، انگیزه مبارزه را بالا برده و صهیونیست‌ها را به تسلیم وامی‌دارد.نشانه این تسلیم را می‌شود در گزارش باراک راوید، روزنامه‌نگار و تحلیلگر رژیم‌صهیونیستی دید که از پشت صحنه‌ مذاکرات اسرائیل- حماس این‌گونه پرده برمی‌دارد: «هنگامی که مک‌گورک، فرستاده‌ ویژه‌ آمریکا در خاورمیانه از یک جلسه‌ پرتنش با نتانیاهو خارج می‌شد، نتانیاهو دست او را گرفت و گفت «ما به این توافق نیاز داریم» و درخواست کرد که بایدن به امیر قطر زنگ بزند و کار را نهایی کند.»حالا به‌خوبی روشن است که آزادی اسرای فلسطینی و تن دادن زبونانه صهیونیست‌ها به آتش‌بس، پیروزی قاطع مقاومت فلسطین بوده و باید آن را حلقه جدیدی از زنجیره پیروزی مردم فلسطین دانست که در تداوم حماسه هفتم اکتبر تفسیر‌می‌شود.
   
۴ سناریو پیش روی غزه 
بعد از توافق موقت فعلی، اکنون این سؤال مطرح‌شده که بعد از این چهار روزچه آینده‌ای می‌توان برای جنگ متصور بود. برحسب وضعیت فعلی و موضع‌گیری‌های دو طرف، چهار سناریو امکان‌پذیر‌است:

۱- ادامه جنگ نامحدود:  براساس آنچه مقامات صهیونیست به آن اذعان کرده‌اند، بعد از آتش‌بس چهارروزه، صهیونیست‌ها حملات خود را مجددا آغاز خواهند کرد و گالانت، وزیرجنگ صهیونیست‌ها اعلام کرد تا دو ماه دیگر توان ادامه حملات را دارند.

۲- ادامه جنگ به صورت محدود: براساس این‌سناریو، جنگ نه به‌صورت‌گذشته وبیشتر به صورت حملات محدودتوسط صهیونیست‌ها به برخی مناطق غزه ممکن است ادامه پیدا کند. این‌سناریو احتمال بیشتری نسبت به سایر سناریوها دارد. زیرا ارتش صهیونیستی نه توان و نه تمایلی برای ادامه جنگ دارد وهمین مسأله منجر به حملات صهیونیست‌ها به صورت هوایی و در جهت برخی اهداف در غزه خواهد شد.

۳- تمدید آتش‌بس: آنچه اکنون در سطح اعلامی و براساس مواضع مقامات صهیونیستی مشاهده می‌شود، ادامه روند آتش‌بس متصور نیست. اما در بعد بازیگران میانجی، بحث ادامه آتش‌بس چندبار مطرح شده و حتی آمریکایی‌ها روند فعلی در بحث آتش بس را به عنوان یک مقدمه برای بحث تشکیل دودولتی عنوان و اعلام کرده‌اند که توافقات فعلی می‌تواند منجر به یک توافق فراگیرتر در قالب طرح دودولتی یا حتی عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل باشد. البته این گزاره از منظر آمریکایی‌ها در رابطه با برخی کشورهای عربی مطرح است و نگاه آمریکایی‌ها در این مسأله به حماس نیست. زیرا اصولا حماس با این روندها مخالف است. به عبارت بهتر، مقاومت فلسطین اسیر طرح‌های آمریکایی-اروپایی در قبال بحران جاری در این سرزمین نخواهد شد. 

۴- طرح‌های فراگیر:
برخی این سناریو رامطرح می‌کنند که ممکن است باوجود پایان آتش‌بس و انجام حملات محدود صهیونیست‌ها به غزه اما در نهان برخی مذاکرات در جهت سایر توافقات بین حماس وصهیونیست‌ها پیگیری شود که دراین رابطه بحث بیشتر روی مسأله تبادل سایراسرا است وازطریق آن سایر مسائل نیزهمچون آتش‌بس دائمی مطرح شود. درطرح فراگیر بحث بین حماس و اسرائیل است ودراین رابطه نیزموضوع اصلی همچنان آتش‌بس دائمی است.دراین میان، حماس خطوط قرمز وتغییر‌ناپذیری دارد که در‌جریان مذاکراتی که ازسوی واسطه‌هایی مانند قطر و مصر نیز(درجریان آتش‌بس موقت) برگزار شد، موردتاکیدقرار گرفت. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها