سفر ویژه برای تحولی بزرگ

شاید دومین سفر رئیس جمهور به خوزستان برای این منطقه، ویژه باشد. زیرا در مقایسه با دیگر سفرهای استانی هیات دولت، این‌بار وزرای ۱۵ وزارتخانه و شش معاون رئیس جمهور و چند نفر از مسئولان سازمان‌های ملی سیدابراهیم رئیسی را همراهی می‌کنند.
شاید دومین سفر رئیس جمهور به خوزستان برای این منطقه، ویژه باشد. زیرا در مقایسه با دیگر سفرهای استانی هیات دولت، این‌بار وزرای ۱۵ وزارتخانه و شش معاون رئیس جمهور و چند نفر از مسئولان سازمان‌های ملی سیدابراهیم رئیسی را همراهی می‌کنند.
کد خبر: ۱۴۰۵۶۱۱
نویسنده حوریه ملکی - گروه ایران

در سفر هیات دولت به دیگر استان‌ها معمولا پنج تا شش وزیر حاضر هستند اما نگاه دولت به خوزستان اهمیت ویژه‌ای دارد که این تعداد از وزرا و مسئولان ملی را وارد این منطقه می‌کند.تلاش شده هیات دولت در تمام جغرافیای استان معطوف به حل مشکلات مهم هر شهرستان، حضوری فعال داشته باشد، به همین جهت وزرا و معاونان به فراخور پروژه‌ها و مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه مربوطه به نقاط مختلف می‌روند.این سفر در سه قالب پروژه‌ای، دیدار عمومی و دیدار اختصاصی با اقشار خاص انجام می‌شود که رئیس جمهور در برخی شهرها بازدید پروژه‌ای دارند و در برخی شهرها نیز دیدار عمومی و تعدادی از جلسات هم غیرعمومی و با افراد خاص است.

امروز صبح رئیس جمهور از فرودگاه دزفول با استقبال رسمی، سفر کاری خود را آغاز می‌کند و در جشن احیای کارگاه‌های تعطیل شده حضور می‌یابد که روشن شدن چراغ ۱۶۰ کارگاه تعطیل شده در طول این دو سال را شامل می‌شود.بعد از آن به اندیمشک می‌رود و با مردم این شهرستان دیدار خواهد کرد. شوش، مقصد بعدی رئیسی است که فاز اول خط راه‌آهن حدفاصل شوش بامدژ به طول ۷۰ کیلومتر به بهره‌برداری خواهد رسید.پس از آن هم رئیس جمهور وارد اهواز می‌شود و به صورت مستند و تصویری در خصوص طرح‌های آبرسانی و میزان پیشرفت آخرین وضعیت اقدامات انجام شده و بخش فاضلاب گزارش‌هایی به ایشان ارائه می‌شود.بازدید از طرح‌های آبرسانی قرارگاه امام‌حسن(ع) به تعدادی از روستاها در لیست کارهای رئیس جمهور و هیات همراه قرار دارد که یکی از طرح‌های آبرسانی به روستاها به صورت مانیتورینگ مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.امروز عصر حدود ساعت ۱۷ آقای رئیسی در مصلای نماز جمعه اهواز با مردم دیدار خواهد کرد و پس از نماز مغرب و عشا با متنفذین، سران و بزرگان طوایف، علما و روحانیون و بخش‌های مختلف اجتماعی به گفت‌وگو می‌پردازد.اما فردا جمعه و همزمان با روز دوم حضور رئیس جمهور در خوزستان، وی با مردم شادگان دیداری خواهد داشت و از نمایشگاه دستاوردهای بومی محلی بازدید می‌کند. رئیسی همچنین حضور در پروژه پالایشگاه گاز هویزه را در برنامه دارد و سپس در اهواز با فعالان حوزه‌های فرهنگی، مطالبه گران، نخبگان، کارآفرینان و فعالان حوزه اقتصادی دیدار خواهد داشت.

نیازهایی برای احیای کشاورزی
کشاورزی خوزستان که می‌تواند بخش اعظمی از نیاز کشور را در حوزه‌های مختلف مرتفع سازد با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. حالا فعالان این عرصه منتظرند رئیس جمهور و هیات همراه با مصوباتی به داد آنها برسند.
در حال حاضر حدود ۲۳۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در خوزستان به عنوان تولیدکننده محصولات فعالیت دارند و میزان تولیدات استان نیز بیش از ۱۷ میلیون تُن در سال است.
بر همین اساس رئیس اتاق اصناف کشاورزی این استان با اشاره به لزوم نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی در دور دوم سفر ریاست جمهوری می‌گوید: «از رئیس جمهور درخواست داریم تا یک کار قابل لمس و ماندگار برای کشاورزان خوزستانی انجام دهد و به عنوان عملکرد خوب دولت سیزدهم به یادگار بگذارد؛ مهمترین خواسته کشاورزان جلوگیری از انتقال غیرقانونی آب‌های استان و مخالفت با ساخت سدهای بالادستی به خصوص «مارون ۲» است که آن را یک چالش و نگرانی بزرگ برای کشاورزی خوزستان قلمداد می‌کنیم.»
سید‌حسین موسوی با بیان این‌که سنددار کردن اراضی کشاورزی یکی از درخواست‌های دیگر است که تقاضای اصلاح رویه «کمیسیون رفع تداخل پلاک‌ها» را داریم، ادامه می‌دهد: «آنها با ایراد اساسی ملاک عمل کار خود را کشت و کشاورزی در دهه ۴۰ و ۵۰ عنوان می‌کنند در حالی که آن زمان اصلا کشاورزی اقتصادی نداشتیم و اراضی را با گاو کشت می‌کردند.»
به گفته این مسئول، این تعیین بازه زمانی قابل قبول نیست و حداقل باید دهه ۸۰ را ملاک قرار دهند چون کشاورزی توسعه داشته و مکانیزاسیون از این دهه وضعیت بهتری پیدا کرده است.
وی، خواستار اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری حتی با کیفیت‌تر از فاز یک شده و می‌گوید: «اجرای این طرح به افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی کمک شایانی می‌کند. همچنین از دولت درخواست داریم که مجوز واردات ماشین آلاتی مثل تراکتور و کمباین‌های پیشرفته را در قالب خودروهای منطقه آزاد اروند برای کشاورزان صادر کند؛ کشاورزان هم باید همچون دیگر بخش‌ها از ظرفیت منطقه آزاد بهره‌‌مند شوند و این کار به بهبود وضعیت کشاورزی در خوزستان و کشور کمک می‌کند.»

نیازهای قطب انرژی ایران
خوزستان با تولید بیش از ۱۷ میلیون تُن محصولات باغی و زراعی یکی از پنج استان برتر در حوزه تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود که به تبع آن نقش‌آفرینی بسیار مهمی در حوزه تأمین امنیت غذایی کشور دارد.بسیاری از محصولات صیفی، گل‌ها و حتی خرماهای تولیدی این منطقه به کشورهای دیگر صادر می‌شود که بازار خوب و مشتریان زیادی در خارج از ایران دارند.این استان با داشتن حدود ۱۵ رود و رودخانه، آب‌های آزاد و بین‌المللی، دو تالاب بین‌المللی، حدود ۱۷ سد، نیروگاه‌های برق آبی و حرارتی، صنایع مادر مختلف در بخش نفت، پتروشیمی و فولاد به عنوان یکی از قطب‌های اصلی انرژی کشور شناخته می‌شود.با این تفاسیر، اجرای طرح‌های انتقال آب، سدسازی‌های بی‌رویه، فعالیت صنایع و ایجاد آلایندگی‌های متعدد و تأمین نشدن حقابه تالاب‌ها و کشاورزی یا حتی پرداخت نشدن معوض کشت که باید در ازای ممنوعیت‌های کشت برای کشاورزان انجام می‌شد، باعث آسیب به زیست بوم آن و همچنین کشاورزی این استان شده است.



newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها