گفت‌وگو با سید‌رضا صدرالحسینی

نابودی اسرائیل به جنگ هم نیاز ندارد

رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی در روز عید سعید فطر با اشاره به سرعت‌گرفتن افول رژیم غاصب صهیونیستی، این اتفاق را یک فرصت خیلی بزرگ دانستند و با تأکید بر نقش مهم مقاومت درونی مردم فلسطین در این زمینه تصریح کردند: «هرچه این مقاومت بیشتر بشود، رژیم صهیونیستی ضعیف‌تر خواهد شد، فجایعش آشکارتر خواهد شد.
کد خبر: ۱۴۲۲۶۷۲
نابودی اسرائیل به جنگ هم نیاز ندارد

این وضع فلاکت‌باری که امروز رژیم صهیونیستی دارد - وضع امروز رژیم صهیونیستی واقعا فلاکت‌بار است - که ناشی از ایستادگی جوان‌های فلسطینی است؛ سختی را به جان می‌خرند، خطر را به جان می‌خرند؛ در قدس آن جمعیت عظیم اعتکاف می‌کنند، جوان‌ها در شهرهای مختلف کرانه باختری در مقابل نظامیان مسلح و خبیث صهیونیستی می‌ایستند، فداکاری می‌کنند اما پیش می‌برند؛ تا حالا پیش برده‌اند، بعد از این هم همین‌جور خواهد شد. به نظر بنده این‌جور است که امروز قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی به پایان رسیده.» ۱۴۰۲.۰۲.۰۲
به همین مناسبت سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه‌ غرب آسیا به بررسی دلایل ضعف و به پایان رسیدن قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی پرداخته‌است.

 در سال‌های اخیر قدرت گروه‌های مقاومت فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی بیش‌ از پیش افزایش یافته، به‌گونه‌ای که صهیونیست‌ها کمتر جرات تجاوز نظامی علیه فلسطینیان را پیدا می‌کنند و اگر هم دست به چنین کاری بزنند با پاسخ سخت مقاومت مواجه می‌شوند.

مصادیق تقویت قدرت مقاومت فلسطین در برابر نابودی بازدارندگی رژیم صهیونیستی را در چه مصادیقی می‌توان دید؟
موضوع به‌روز شدن و افزایش توان مقاومت جزو موضوعات و مسائلی است که در همین ایام اخیر خود را نشان داد و رخ‌نمایی کرد. از نشانه‌های افزایش توانمندی مقاومت برخورداری از موشک‌های نقطه‌زن است. در گذشته وقتی از غزه موشکی شلیک می‌شد به یک‌فاصله نسبتا قابل‌توجهی از نقطه موردنظر برخورد می‌کرد اما در سال‌های اخیر رژیم صهیونیستی کاملا مشاهده کرده که این موشک‌ها نقطه‌زن است و مستقیما به مکان‌ها و محل‌های راهبردی شهرهای موردنظر مقاومت، به پمپ‌بنزین‌ها، به مراکز تولید برق، نیروگاه‌های محلی و استانی برخورد می‌کند. در همین ایام اخیر در فاصله بسیار کوتاهی از حمله هواپیماهای متجاوز رژیم صهیونیستی به غزه ـ شاید کمتر از چند دقیقه ـ توانمندی مقاومت فلسطین را مشاهده کردیم، زیرا مقاومت از غزه به‌وسیله موشک‌های خود، مراکزی در رژیم صهیونیستی را مورد آسیب قرار داد و این نشان‌دهنده آمادگی و توانمندی بیشتر آن است.
نکته بعدی میثاقی است که در سال گذشته بین مجموعه فرماندهان مقاومت و سید حسن نصرا... در لبنان بسته شد و طی یک اجلاس ۷۲ساعته، میثاق‌نامه‌ای تهیه شد که در بیانیه آن بر لزوم همکاری‌های همه‌جانبه گروه‌های جهادی و مقاومتی در برابر رژیم صهیونیستی تأکید شد. آماده‌سازی چنین میثاق‌نامه‌ای نیز خود یکی از مؤلفه‌های قدرت مقاومت محسوب می‌شود. نمونه دیگر افزایش قدرت مقاومت دراواخر سال۲۰۲۲ نمایان شد؛ یعنی زمانی که عملیات‌های مقاومت در خیابان‌های تل‌آویو به‌وقوع پیوست و رژیم صهیونیستی به دنبال آن متحمل آسیب‌های امنیتی جدی شد.
همچنین به دلیل همین شرایط نابه‌سامان داخلی رژیم صهیونیستی، فراخوانی توسط جریان‌های تندرو برای جوانان صادر و اعلام شد: «جوانان بیایند؛ آنها که آموزش ندیدند، آموزش ببینند و آنهایی که آموزش دیدند، تسلیح بشوند». هدف از صادر کردن فراخوان این بود که غاصبان صهیونیست را تسلیح کنند. این نشان‌دهنده آن است که رژیم صهیونیستی به‌شدت در حوزه امنیتی از مقاومت ضربه خورده و اکنون بر آن شده تا با تسلیح شهرک‌نشینان، آنها را در برابر مقاومت قرار دهند. تمامی آنچه به آن اشاره شد، نشان‌دهنده تقویت و به‌روز شدن توانمندی مقاومت است.

حدود ۹سال پیش رهبر انقلاب از تسلیح کرانه باختری مانند غزه به‌عنوان یک راهبرد اصلی برای کمک به فلسطین یاد کردند و اکنون نیز عملیات‌های مسلحانه مستمر در این منطقه در مقایسه با گذشته به‌شدت افزایش‌یافته است.

به نظر شما آیا می‌توان تشدید عملیات‌های مقاومتی در کرانه باختری را در راستای موفقیت راهبرد تسلیح کرانه باختری قلمداد کرد؟
در سال ۲۰۲۲، خود شهر تل‌آویو و نه حومه‌اش، بلکه خیابان‌های اصلی آن دچار آسیب‌های امنیتی جدی شد. قبلا این خیابان‌ها تا صبح علی‌الطلوع به عنوان مکان‌های امن برای تفریح در رستوران‌ها و مراکز تفریحی شناخته می‌شد اما حالا غاصبان صهیونیست به‌آسانی در این مکان‌ها آسیب می‌بینند.
امروز، جوانان مقاومتی که همگی در دوران تسلط رژیم صهیونیستی بزرگ شده و در اردوگاه‌های  این رژیم‌ زندگی می‌کنند، با تفکر مقاومت بزرگ شده‌اند. آنها از زمان تولد تا دوران تحصیل خود در دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی، تحت نظارت صهیونیست‌ها بوده‌اند. این جوانان عرب که در اردوگاه‌های رژیم صهیونیست زندگی می‌کنند، با تلاش و تحمل سختی‌های فراوان، به فرهنگ مقاومت دست یافته و به‌عنوان نماد مبارزات مردم فلسطین شناخته می‌شوند. بنابراین، آن خوابی را که دیده بودند که نسل سوم و چهارم به‌دلیل تعلیم و تربیت‌شان، کتاب‌های درسی‌شان، مهدکودک‌شان، کارتن‌های‌شان، تلویزیون‌های‌شان، اساتیدشان، معلمان‌شان، هیچ آرمانی از فلسطین برای‌شان باقی نمی‌ماند و در فضای کنونی دیگر هیچ‌کس از مقاومت حرفی نمی‌زند، تعبیر نشد. این نشان می‌دهد که جوانان اردوگاه‌ها در مناطق ۴۸ و نیز در کرانه باختری و در قدس شریف، دیدگاه و تفکر مردم غزه را دارند؛ یعنی کاملا انقلابی، کاملا مقاومتی، کاملا ضدصهیونیسم که آماده‌ عملیات‌های مختلف هستند.

شواهد و قرائن بحران در رژیم صهیونیستی

واقعیت این هست که رژیم صهیونیستی در طول هفتادسال گذشته شرایطی به این شکنندگی در خود ندیده است. شکنندگی که امروز در حوزه‌های مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی نظامی و امنیتی برای رژیم صهیونیستی به وجود آمده، موضوعاتی است که خواب را از چشمان مقامات ارشد این رژیم و صهیونیست‌های دوآتشه در سراسر دنیا ربوده‌است. در حقیقت اتفاقاتی که در سال‌های اخیر رخ داده، نمونه‌ آن طی ۷۰سال گذشته مشاهده نشده‌است. از جمله این اتفاقات می‌توان به ناکامی کنست برای تعیین یک کابینه مستقر، امکان ناپذیر بودن ایجاد اتحاد بین جریان‌های سیاسی و نیز به وجود آمدن مشکلات عدیده بین سیاسیون و مذهبیون در سرزمین‌های اشغالی اشاره کرد. در طول نزدیک به چهار سال، چهار نخست‌وزیر در این رژیم عوض می‌شوند و با وجود همه‌ کمک‌هایی که صهیونیسم بین‌الملل به این رژیم کرده و  ادامه‌دار است، آنها نتوانستند کابینه‌ مستقلی که بتواند مشکلات موجود در این سرزمین‌ها را رفع کند، تشکیل دهند. چندگانگی که امروز در حوزه‌ مسائل اجتماعی در این رژیم مشاهده می‌شود، دلیل بی‌هویتی است که ساکنان این سرزمین به آن دچار شده‌اند. فرار نیروهای نظامی طی ۷۰سال گذشته بی‌سابقه بوده که در این ایام این اتفاق افتاده‌است. یکی دیگر از اتفاقات مهم، حاضر نشدن سربازان برای گذراندن دوران سربازی بود. بر اساس آمارهای سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ که از ارتش درز پیدا کرد، در فراخوان‌هایی که ارتش صادر می‌کرد، کمتر از ۴۵ درصد کسانی که باید خودشان را در پادگان‌ها معرفی می‌کردند به پادگان‌ها وارد شدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها