باغ وحش در خانه!
چرا نگهداری از حیوانات خانگی رو به افزایش است؟

باغ وحش در خانه!

یکی از نگرانی‌های روزهای اخیر، موارد ابتلای به کرونا ویروس در ایـــران و گسترش این بیماری است. کروناویروس دسته‌ای از ویروس‌هاست که بیشتر ریه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و علائمی مشابه سرماخوردگی ایجاد می‌کند.
کد خبر: ۱۲۶۱۹۲۷

در افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند یا درگیری قبلی در سیستم تنفسی دارند این علائم می‌تواند شدیدتر باشد، ولی در کل عفونت کرونا ویروس کم‌خطرتر از آنفلوآنزا به‌نظر می‌رسد.

دلیل نگرانی‌های حاضر از این ویروس، گسترش سریع آن است و بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری تقویت سیستم ایمنی بدن وجلوگیری از تحریک ریه‌هاست.

ازجمله کارهایی که اخیرا بین برخی افراد رایج شده استفاده از بخورها و دود ترکیبات گیاهی از جمله اسپند و... است که برای به اصطلاح ضدعفونی کردن محیط استفاده می‌شود. این‌گونه موارد در افراد مبتلا به آسم و کسانی که مشکلات تنفسی دارند می‌تواند خطرناک باشد و با تحریک مخاط تنفسی نه تنها موجب تنگی نفس و تشدید سرفه در افراد مبتلا به آسم شود، بلکه می‌تواند با تحریک مجاری هوایی، این بافت‌ها را در برابر نفوذ کرونا ویروس مستعدتر کند.

تحریک‌های احتمالی حاصل از دود اسپند در مجاری هوایی افراد بیمار می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات شدید تنفسی این افراد شود.

همچنین توصیه می‌شود این افراد و خانوده‌های دارای بیمار مبتلا به آسم از استعمال عطر و ادکلن غلیظ پرهیز کرده و اگر دارای حیوان خانگی (سگ، گربه، پرندگان و...) هستند، حتی‌الامکان این حیوانات از محل زندگی افراد مبتلا به آسم دور نگه داشته شوند؛ زیرا مو و پر این حیوانات با پخش شدن در هوا موجب تحریک بیشتر و آسیب دیدن مجاری هوایی می‌شود که خود می‌تواند باعث افزایش استعداد ابتلا به کروناویروس شود و نیزاگر افراد مبتلا به آسم از ماسک استفاده می‌کنند حتما در اسرع وقت ماسک خود را تعویض کرده و از ماسک جدید استفاده کنند؛ زیرا افزایش رطوبت در ماسک‌ می‌تواند محل تجمع سایر میکروب‌ها باشد و وضعیت این بیماران را تشدید کند.

درنهایت اکیدا توصیه می‌شود در صورت تشدید علائم آسم و نیز افراد با علائم شبیه سرماخوردگی را با حمایت‌های عاطفی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی ارجاع دهید تا او دستورات پزشک مربوط را پیگیری کند.

دکتر شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها