گذری به معنا در جشنواره‌ تئاتر فجر

مدیریت غلط جشنواره‌ها چگونه آرزوی جوانان را بر باد می‌دهد

گذری به معنا در جشنواره‌ تئاتر فجر

۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱

مدینه فاضله یا همان آرمانشهر و همان‌جایی که هیچ‌گاه یافت نمی‌شود، جایی در ورای آرزوهای فردیت یک انسان است که هیچ‌گاه به آن دست نمی‌یابد و با خیال و آرزو، همیشه آن را طلب می‌کند. چه بی‌نهایت انسان‌هایی که در آرزوی یافتن و دستیابی به این آرمانشهر عمر خود را سپری کردند، هیچ‌گاه آن مدینه فاضله را درنیافتند و همواره زندگی خود را نیز حتی در جست‌وجوی آرمانشهر بر باد نیستی سپردند.

فرهنگ تحریم‌شدنی نیست

نقد نگاه تمامیت‌‌خواه غرب توسط آلکسی گرمان جونیور، فیلمساز روسی

فرهنگ تحریم‌شدنی نیست

۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۸

فیلمساز ۴۷ ساله روسی پا جای پدر فیلمساز و هنرمند خود گذاشته و این روزها از‌جمله نام‌های مطرح صنعت سینمای روسیه است. آلکسی گرمان جونیور در مصاحبه با نشریه معتبر ورایتی در باره سینما، هنر و سیاست صحبت کرده است.

تاثیر بد داوری‌ها بر سینما

چرا جشنواره باید محل گسترش سینمای مقاومتی باشد

تاثیر بد داوری‌ها بر سینما

۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷

مهم‌ترین نکته حکمرانی در سینمای امروز ما موضوع همه‌جانبه مقاومت است. مقاومت اسلام برابر کفر، مقاومت ملت برابر ظلم جهانی، مقاومت استقلال و آزادی ما برابر سلطه قدرت‌های جهانی، مقاومت هویت و دین برابر الحاد مدرن و مدرنیت مقاومت اخلاق برابر فساد و فحشای مدرن، مقاومت نهاد خانواده علیه فروپاشی شیطانی خانواده مقاومت فرهنگ علیه ضد فرهنگ و.....

تولید فیلم مشترک از ‌ابن‌سینا و جامی تا جاده ابریشم

در نشست خبری شورای سیاست‌گذاری اولین جشنواره بین‌المللی فیلم خزر مطرح شد

تولید فیلم مشترک از ‌ابن‌سینا و جامی تا جاده ابریشم

۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰

سینما به‌عنوان یک هنر ــ صنعت پویا، علاوه بر درآمدزایی که شاید از جمله اهداف اولیه اقتصادی آن محسوب شود، می‌تواند تاثیر مهمی روی افکار عمومی مردم جامعه بگذارد؛ چراکه زبان این هنر بین‌المللی است و گاهی آنچه در قالب تصویر به مخاطبان منتقل می‌شود، به اندازه قالب‌های دیگر تاثیرگذار نیست.

عبدالله والا؛ نقشی تأثیرگذار در بهشت تبهکاران

بازیگر فیلم بهشت تبهکاران مطرح کرد:

عبدالله والا؛ نقشی تأثیرگذار در بهشت تبهکاران

۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹

فیلم «بهشت تبهکاران» که یکی از بیشترین نامزد‌های دریافت سیمرغ فجر چهل‌و‌دوم را داشت نگاهی تاریخی به مقطعی از تاریخ معاصر ایران دارد. حمید متقی بازیگر نقش عبدالله والا در این فیلم بود، او درباره نقش خود گفت: این یکی از کوتاه‌ترین و شاید تأثیرگذارترین نقش‌هایی بود که تاکنون به‌عهده داشتم. خودم خیلی از اینکه با یک نقش به ماجرا‌های حقیقی یک فرد که چهره‌ای منفی در تاریخ دارد، نزدیک شدم، برایم جالب و شگفت انگیز بود.

صبحانه با انحراف و ابتذال

جای خالی نظارت با نگاهی به حضور «صبحانه با زرافه‌ها» در جشنواره فیلم فجر

صبحانه با انحراف و ابتذال

۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶

«صبحانه با زرافه‌ها» در حقیقت کپی ناشیانه‌ای از فیلم «خماری» تاد فلیپس است که حالا دستما‌یه‌ای برای سروش صحت قرارگرفته تا فیلمی را که هیچ سنخیتی با جامعه و فرهنگ ایرانی ندارد، روایت کند.اگر شوخی‌های فیلم خماری بر اساس فرهنگ غربی، موجب خنده می‌شود، اما این شوخی‌ها که تعریفی در جامعه ایرانی ندارد و حتی با کلیت فرهنگ ایرانی در تضاد و منافات قرار دارد، این سؤال را پیش رو قرار می‌دهد که چگونه این فیلم از سازمان سینمایی مجوز ساخت، نمایش و عجیب‌تر ازهمه مجوزحضور درجشنواره فجر که قرار است راهبردهای نظام فرهنگی کشور درحوزه سینما را راهنما باشد، گرفته است.

جشنواره فجر را هم را هموار کرد

گفت‌وگوی «جام جم» با وحید اسد اللهی، پدر نقاره ایران

جشنواره فجر را هم را هموار کرد

۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱

استاد وحید اسداللهی نوازنده پیشکسوت ناغارا و قاوال(دایره) را پدر نقاره ایران می‌دانند. او که از۱۱سالگی آموزش نقاره را نزد استاد هوشنگ زیوه آغاز کرده بود، خیلی زود در این ساز مطرح شد به نحوی که از۲۹سالگی به عنوان نخستین تکنواز خارجی نقاره در ارکستر فیلارمونیک باکو عضویت پیدا کرد ودربرنامه‌های متعددی که درکشورهای مختلف نظیر کانادا، آمریکا، فرانسه، آلمان و ایتالیا اجرا کردند، حضور داشت.

شب شگفتی‌های داوری

نکاتی درباره اختتامیه چهل‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر

شب شگفتی‌های داوری

۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷

گرچه خروجی داوری با هر ترکیبی در جشنواره فیلم فجر، همیشه با حرف و حدیث همراه است اما قضاوت و عملکرد محمد‌هادی کریمی، پوران درخشنده، محمدحسین لطیفی، عبدالحمید قدیریان، شهاب اسفندیاری، مهدی فخیم‌زاده و بهرام عظیمی به‌عنوان داوران بخش ملی چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر (سودای سیمرغ) یکی از غریب‌ترین آرای ادوار این رویداد را رقم زد و باعث تعجب بسیاری از منتقدان و اهالی رسانه و به‌عبارتی پرریزان سیمرغ شد.

شنبه‌های اجراخوانی در پردیس تئاتر شهرزاد برگزار می‌شود

اجراخوانی «سمفونی درون بطری»، شنبه‌ها در پردیس تئاتر شهرزاد

شنبه‌های اجراخوانی در پردیس تئاتر شهرزاد برگزار می‌شود

۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۱

سلسله‌اجرا‌های «شنبه‌ها با اجراخوانی» با دراماتورژی و کارگردانی احمد داودی و تهیه‌کنندگی امیرحسین بصیر، از روز شنبه ۲۸ بهمن‌ماه در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز به کار می‌کند.

چرا داوران احمد را ندیدند؟

گفت‌وگوی «جام‌جم» با نیاز حمیدی، طراح لباس فیلم‌های «احمد» و «شور عاشقی»

چرا داوران احمد را ندیدند؟

۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵

فیلم «احمد» که روایتگر حضور موثر و قهرمانانه سردار شهید احمد کاظمی در مدیریت مردم زلزله‌زده بم در ۲۴ساعت اول آن فاجعه است، از جمله آثار خوب چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر بود که در داوری‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفت و فقط در چهار رشته بهترین جلوه‌های ویژه بصری، چهره‌پردازی، صدابرداری و نقش اول زن نامزد دریافت جایزه شد.

قبلی۵بعدی